Kauno regiono TIC direktorius Sigitas Sidaravičius nesiryžta teigti, kas lemia keistą turistų elgesį. Gali būti, kad turistai išsigando rūsiuose apsigyvenusių šikšnosparnių, kurie nesunkiai į pilį gali patekti per vėdinimo angas.

„Mes pastebėjome, kad pilyje yra šikšnosparnių ir pagalvojome, kad jie išgąsdino moterį, tačiau tas nenoras dirbti ir vieno darbuotojo atsisakymas apskritai leistis į pilies rūsį ir nenoras pilyje dirbti vienam... Mes turime daug spėlionių kodėl taip yra – galbūt kad pilis yra labai sena, ar tai kad čia buvo miesto kalėjimas, ar tai kad čia vyko daug kovų ir daug nužudyta žmonių. Faktas tas, kad turistai pasakoja jaučiantys pilies rūsiuose į juos nukreiptus žvilgsnius", - sakė S.Sidaravičius.

„Rūsyje girdisi labai įdomūs garsai – atrodo, kad kažkas vaikščioja. Gal tai senos pilies sienos juda, bet man vienam baugu eiti į pilies rūsį", - sakė Kauno regiono TIC Turizmo informacijos vadybininkas Jonas Zelba.




Seniausios Lietuvoje mūrinės pilies būklė šiandien yra labai prasta – dėl itin blogos ventiliacijos medinės pilies perdangos pradėjo pūti, ant sienų kondensuojasi vandens lašai.