DELFI jau skelbė, kad partijai „Tvarka ir teisingumas“ artimo verslininko Alfrido Putramento vadovaujama bendrovė „Saulės dovanos“ planuoja gyvenamųjų namų statybų šalia Vilniaus oro uosto esančiame Pupinės kaime. Verslininkas šioje vietoje turi supirkęs daugiau kaip 30 hektarų žemės.

Jis tikisi, kad miesto valdžia leis pakeisti šios žemės paskirtį iš komercinės pramoninės į tinkamą gyvenamųjų namų statybai.

„Rudenį prasidės infrastruktūros darbai, nė kapeikos iš nieko neprašydami normaliai vystome verslą. Dabar aš nesuprantu, kas toks esu? Gal raganosis? Jei net už miesto ribų, pakraštyje, negalima to daryti, tai kur tada galima?“, - LTV „Panoramai“ yra sakęs A. Putramentas.

Vilniaus meras liberaldemokratas Juozas Imbrasas teigia, kad verslininkui bus leista statyti namus, jeigu jie netrukdys oro uosto plėtrai ir nebus pažeisti higienos reikalavimai dėl triukšmo.

Sostinės tarybos konservatoriai tikina, kad planuojama gyvenvietė kaip tik patenka į oro uosto triukšmo zoną, nors planuose tai nepažymėta. „Naujojo oro uosto tako triukšmo zona plane specialiai susiaurinta, palyginus su senojo tako zona, nors naujuoju taku naudosis dar galingesni lėktuvai“, - sakė K. Masiulis.

DELFI žiniomis, A. Putramentui palankus sprendimas gali būti priimtas net ne savivaldybės tarybos posėdyje. Pakaks tik kolegijos pritarimo.

Žiniasklaidoje toks naujosios sostinės valdžios elgesys vadinamas atlygiu už A. Putramento paramą partijai „Tvarka ir teisingumas“ prieš savivaldybių rinkimus. J. Imbrasas nesigina pažįstantis A. Putramentą, tačiau neigia, kad partija buvusi remiama.

„Saulės dovanų“ vadovas A. Putramentas taip pat neigia rėmęs partiją, bet neneigia bendraujantis su „Tvarkos ir teisingumo“ vadovais.