Anot pigiai ir greitai išsiskirti siūlančios teisinių paslaugų bendrovės „Tikroji turto kaina“, sutuoktinius jie išskirtų per dvi savaites. Taikios skyrybos kainuoja pigiau, tačiau kainą lemia ir tai, kiek turto teks dalytis.

Advokatų teigimu, porų, kurios turtą sutaria pasidalyti gražiuoju, daugėja. Jei karo kirvio visgi nepavyksta užkasti, skyrybos tampa ilgu ir brangiu procesu – advokatų paslaugos brangsta, o 3 proc. norimos prisiteisti sumos tenka atiduoti valstybei.

„Dažniausiai kuo daugiau turto žmonės turi, tuo lengviau susitaria, ir atvirkščiai. Manau, kad pats turtas įpareigoja žmogų atsakingai elgtis. Tas, kas sugeba užgyventi to turto daugiau, tas paprastai sugeba jį pasidalinti“, – teigia P. Jagorovo ir G. Černiausko kontoros advokatas Gintaras Černiauskas.

Skyrybų dokumentus tvarkantys teisininkai pastebi, kad daugėja ištuokų tarp porų, kurių vienas sutuoktinis emigravęs. Tokiais atvejais, emigrantui net nereikia grįžti į Lietuvą tvarkytis dokumentų.

„Faktas kaip blynas, kad skiriasi apie 70 proc. jaunų porų iki, sakykime, 30 m. Vyresni žmonės, turiu omenyje nuo 50 iki 70 m., sudaro gal tik 15 proc. Manau tai lemia ir tradicijos“, – „Panoramai“ pasakoja „Tikrosios turto kainos“ skyrybų centro steigėjas ir vadovas Saulius Vaikšnoras.

Jei tendencijos nesikeis, prognozuojama, kad Lietuvoje skirsis beveik pusė iš šimto susituokusių porų.