Vilniaus VPK su inspektorių nurodymu nesutiko ir jį apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Antradienį skundą nagrinėti turėjusi teisėjų kolegija posėdį nusprendė atidėti, nes apie jį esą nebuvo žinoma dviem Vilniaus gyventojams, parašiusiems skundą VDAI dėl galimai neteisėtų sostinės policijos veiksmų.

DELFI žiniomis, vienas skundą VDAI parašiusių asmenų – teisininkas. Dėl esą patirtos neturtinės žalos paskelbiant asmens duomenis jis buvo pateikęs skundą teismui, tačiau dėl trūkumų šis ieškinį grąžino, nurodęs jį papildyti.

Vilniaus policija prie vairo sulaikytų asmenų duomenis skelbė daugiau kaip metus esą visuomenės informavimo auklėjamaisiais ir administracinių teisės pažeidimų prevencijos tikslais. Ši informacija iki šiol VDAI nebuvo užkliuvusi.

Vadinamąją policijos gėdos lentą kas savaitę papildydavo po keliasdešimt naujų pažeidėjų pavardžių – ne tik eilinių vilniečių, bet ir teisininkų, verslininkų, krepšininkų, politikų bei šou verslo įžymybių.

Šioje gėdos lentoje buvo paviešinti ir garsaus dainininko Žilvino Žvagulio duomenys. Prie vairo jis buvo sulaikytas Panevėžio rajone, kai kartu su kolegomis važiavo į pasirodymą vienos televizijos laidoje.

Su VDAI nurodymu nesutinkanti Vilniaus policija neblaivių asmenų duomenų laikinai neskelbia. Jeigu pareigūnams pavyktų laimėti šią bylą, policija ir toliau skelbtų prie vairo sulaikytų neblaivių vairuotojų pavardes.