Už surinktas papildomas lėšas žadama remontuoti avarinės būklės balkonus. Šiauliečiams siūloma kas mokestį mokėti maždaug 20 centų už buto kvadratinį metrą.

„Balkono plokštę laikanti konstrukcija sujungta su namu ir yra bendra namo konstrukcija – už jos remontą ar rekonstrukciją turi bendrai mokėti visi namo gyventojai“, - LNK teigė Šiaulių savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Evaldas Vaičeliūnas. Pasak savivaldybės atstovo, buto savininkui priklauso tik balkono turėklai. Daliai daugiabučio gyventojų atsisakius mokėti mokestį, balkonus grasinama nugriauti.

„Neturiu balkono ir nevaikštau, kur balkonas yra. Turi mokėti tas, kas turi balkoną. Nemokėsiu“, - sakė vienas Šiaulių daugiabučio gyventojas.

Apmokestinti balkonus nutarė daugiabučius administruojanti įmonė. Iki šiol gyventojai esą mokėdavo tik už smulkius remonto darbus. Avarinės būklės balkonų remontas priskirtas prie stambių – šiems darbams esą būtina kaupti papildomas lėšas. Balkonai priskiriami namo fasadui, juo turi rūpintis visi daugiabučio gyventojai.

Anot advokato Egidijaus Morkūno, mokėti už balkoną jo neturinčiam - tas pats, kaip pirmo aukšto gyventojų bendras rūpestis rūpintis stogo remontu. Pasak advokato, penkto aukšto gyventojų pareiga prisidėti prie rūsio perdangos tvarkymo, nors tai aktualu tik pirmo aukšto gyventojams.

Balkonų mokestis Šiauliuose bus įvestas, jei jam pritars daugiau nei pusė daugiabučio gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją