„Aišku, kad tai yra prieinama vaikams ir kelia abejonių, ar tai yra gerai. Žmoniškąja prasme, be abejo, tokių dalykų neturėtų būti“, - DELFI sakė R. Šalaševičiūtė, su tokiu atveju susidūrusi pirmą kartą.

Anot jos, bus kreiptasi į prie Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos veikiančią ekspertų grupę prašant išaiškinti, ar minėtą informaciją galima prilyginti erotinei.

Pagal Nepilnamečių apsaugos dėl neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, darančia neigiamą poveikį nepilnamečių fiziniam, protiniam ar doroviniam vystymuisi laikoma erotinio pobūdžio viešoji informacija, kuria skatinamas lytinis geismas, rodomas lytinis aktas, jo imitacija ar kitoks seksualinis pasitenkinimas, lytiniai organai, seksualiniai reikmenys.

„Nesiryžtame kategoriškai teigti, ar prie Zodiako ženklų esančios 12 pozų priskiriamos nors prie vienos šių pozicijų, kad būtų priskirtos prie erotinės“, - teigė R. Šalaševičiūtė.

Jei ekspertai nuspręstų, kad stiklinėje pateikiama informacija erotinė, minėtos stiklinės turėtų būti pardavinėjamos specialiuose įpakavimuose ir žymimos raide „S“ (Suaugusiems – DELFI). Taip dabar platinami erotiniai leidiniai.

Stiklinėmis „Kamasutra“ prekiaujančios „Maxima LT" atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė teigia, kad šias stiklines jau ne pirmus metus tiekia bendrovė „Izora“ ir jomis prekiaujama ne tik „Maxima“ prekybos centruose.

Anot jos, tai, kad šalia kitų stiklinių, taurių rinkinių buvo prekiaujama ir minėtomis stiklinėmis, iki šiol niekam nėra užkliuvę. Pasak V. Jakubauskaitės, jei prekei reikalinga tam tikra pakuotė, atitinkamai supakuoti stiklinę turės tiekėjas.