Centro policijos komisariato pareigūnai su Antipiratinės veiklos asociacijos direktoriumi Vytu Simanavičiumi tikrino bendrovei „RG Music“ priklausančią prekyvietę. Įtarta, kad čia parduodamos nelegalios įrašų kopijos.

Šiai prekyvietei vadovauja kadaise garsios roko grupės „Kardiofonas“ vokalistas Rimantas Giedraitis. Jis išgarsėjo daina „Kalėdų eglutė”.

Spruko palikęs žmoną

Vos išvydęs pareigūnus šalia prekystalių stovintis R.Giedraitis paspruko. Prie prekystalio liko tik jo žmona Laimutė Giedraitienė. Jai teko ilgai aiškintis su policininkais.

Iš pradžių moteris tikino nelegalių įrašų neturinti, jais neprekiaujanti. Taip tvirtino ir tada, kai lentynose buvo rasta įtartinos produkcijos. Apie 90 kompaktinių plokštelių ir 61 DVD diskas – toks buvo vakar surengto patikrinimo laimikis. Įtariama, kad tai nelegalios kūrinių kopijos, tačiau tai dar teks įrodyti ekspertams. Be to, tarp jų gali būti pornografinio pobūdžio filmų.

Kaltę neigė

„R.Giedraitis mums jau seniai žinomas dėl pomėgio prekiauti piratiniais įrašais. Už tai jis ne kartą baustas, tačiau, kaip parodė tikrinimo rezultatai, žmogus išvadų nepadarė“, – L.T. sakė V.Simanavičius.

Jeigu ekspertai patvirtins, jog vakar rastos kompaktinės plokštelės ir DVD diskai išties pagaminti pažeidžiant autorių teises, bendrovei „RG Music“ gresia bauda nuo dviejų iki keliolikos tūkstančių litų.

„Neturiu jums ko pasakyti... Niekuo mes neprekiaujame, viso gero“, – paklaustas, ką mano apie policijos atliktą kratą, L.T. sakė R.Giedraitis.