Likus dviem dienoms iki rinkimų sąrašo lyderis taip kalba apie Loretą Dovidauskienę ir Rolandą Zujevą – šie socialliberalų kandidatai minimi balsų pirkimo skandale.

„Išankstinio balsavimo dieną mūsų gretose atsirado pavieniai žmonės, kurie savo veiksmais metė didelį šešėlį partijai. Naujosios sąjungos programoje ir manifeste iškeltos socialliberalų vertybės reikalauja nepriekaištingai laikytis ne tik įstatymų, bet ir politinės kultūros taisyklių“, - išplatintame pareiškime teigia A. Monkevičius.

Jis žada, kad partija „objektyviai ir reikliai“ įvertins nusižengusius asmenis.

DELFI A. Monkevičius aiškino, kad partija L. Dovidauskienei ir R. Zujevui sėkmės rinkimuose atveju siūlo pasitraukti iš sąrašo bei užleisti vietą kitiems partijos nariams. „Žinoma, būtų geriausia, kad jų neišrinktų“, - sakė Seimo narys bei neatmetė, kad partijos garbės komisija svarstys klausimą dėl šių socialliberalų pašalinimo iš partijos.

Tuo metu L. Dovidauskienė DELFI tvirtino jokių pasiūlymų iš A. Monkevičiaus nesulaukusi. „Tik partijos pirmininkas gali spręsti dėl išmetimo iš partijos“, - sakė ji.

L. Dovidauskienė trečiadienį buvo sulaikyta policijos prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės įtarus, kad kandidatė į savivaldybės tarybą galėjo prekiauti rinkėjų balsais.

Liudininkų teigimu, moteris buvo užsidėjusi tamsios spalvos plaukų peruką, nors pati yra šviesiaplaukė.

Vėliau paaiškėjo, kad taksi firma, kurios mikroautobusuose, kaip įtariama, buvo prekiaujama rinkėjų balsais, priklauso kitam socialliberalų kandidatui R. Zujevui.