1. Vakarienė žvakių šviesoje yra puiki romantiško vakaro pradžia.

Tai netiesa, jei vakarą norite baigti seksu, rašoma tinklapyje www.myprimetime.com.

„Maistas yra puikus sekso žudikas. Jis sulėtina medžiagų apykaitą, sukelia mieguistumą ir nukreipia energiją į virškinimą“, - sako mokslų daktaras Marty Kleinas.

2. Seksas yra tiesus kelias į orgazmą.

„Realiame gyvenime taip retai būna. Pradedame nuo nusirenginėjimo ir iškart susiduriame su problema - daugelis rūpinasi savo išvaizda ir gėdijasi kūno. Tai mažina susijaudinimą“, - sako M.Kleinas.

3. Susilaikymas ir seksualumas – priešingybės.

Pasak santykių ekspertų, tai nėra tiesa, nes ilgesnis susilaikymas nuo lytinių santykių ir bendravimo gali paskatinti aistrą ir atverti daugiau galimybių bendriems malonumams.

4. Puikus seksas – geriausias būdas įrodyti, kad esate puikus meilužis.

Tiesa yra visai priešinga, mano M.Kleinas: „Puikus seksas – tai kai pamirštame, kas esame, kai užmirštame, ką manome apie savo vyriškumą/moteriškumą, apie norą atrodyti gerai, apie orumo išsaugojimą ar ribos tarp savęs bei kito žmogaus išsaugojimą“.

5. Moterys artumo nori labiau nei vyrai.

„Nuo šio mito kenčia ir vyrai, ir moterys. Jis nuvertina tikrąjį daugelio vyrų jaučiamą artumo troškimą, suglumina juos, atitolina nuo moters. Be to, tai perkelia gerų santykių palaikymo atsakomybę ant moters pečių“, -- tikina M.Kleinas.

6. Vyrai visada nori sekso.

Ne, ne visada, sako terapeutas ir klinikinis psichologas Bernie Zilbergeldas. O kuo greičiau jie tai pripažins, tuo labiau mėgausis lytiniu gyvenimu.

Jo teigimu, vyrai mažiau nerimautų, mažiau rūpintųsi savo pareigų atlikimu lovoje ir patogiau jaustųsi miegamajame, jei mylėtųsi tik tada, kai įvykdytos visos jų asmeninės sąlygos.

7. Erekcijos sutrikimai – tai pati didžiausia lytinė problema.

„Erekcijos sutrikimai ir priešlaikinė ejakuliacija – vieni iš lengviausiai pagydomų seksualinių negalavimų“, - pažymėjo M.Kleinas.

8. Po skyrybų sekso nebebūna.

Skyrybose besispecializuojantis klinikinis psichologas Johnas Berndtas įsitikinęs, kad penktadalis išsiskyrusiu porų vienu ar kitu metu pasimyli. Ir dauguma jų visai nesiekia susitaikymo ar šeimyninių santykių atnaujinimo.

9. Vyrams patinka tik lieknos merginos.

„Dauguma moterų neįvertina vyrų moteriškos figūros ir svorio idealų, - sakė M.Kleinas. - Daugumai vyrų patinka šiek tiek daugiau mėsos ant kaulų. Lieknučių merginų modelių nuotraukos visada būna ant moteriškų žurnalų viršelių, bet ne ant vyriškų“.

10. Nepastosite, jei mylėsitės be apsaugos, bet vyras ištrauks penį prieš ejakuliaciją.

Net jei jūsų vaikinas ejakuliuoja ne jumyse, spermatozoidų gali būti ir „priešsėklyje“ (skaidriuose, tirštuose lašeliuose, kurie išsiskiria lytiškai susijaudinus). Moteriai apvaisinti pakanka vieno spermatozoido. Beje, tuose lašeliuose taip pat gali būti ir lytiškai plintančių ligų sukėlėjų. Kai kurie vyrai nenutuokia, kad jie ejakuliuoja tol, kol jau būna per vėlu... Be to, pačiame įkarštyje galima ir užsimiršti.

11. Žmonės, turintys nuolatinį partnerį ar partnerę, nesimasturbuoja ar neturėtų to daryti.

Savęs patenkinimas gali būti toleruojamas, jei tai daro jauni nevedę vyrai, bet daugelyje kultūrų ir socialinių grupių raukomasi išgirdus, kad tai gali daryti ir jaunos merginos. Apie tai, kad tai galėtų daryti susituokę žmonės ar vyresni nesusituokę žmonės net pagalvoti yra negražu. O masturbuojasi dauguma žmonių.

Neseniai atliktų tyrimų duomenys byloja, kad 90-90 proc. vyrų ir 80-85 proc. moterų, kurių amžius nuo 18 iki 39 metų, masturbuojasi. Ir čia kalbama tik apie tuos, kurie patys pripažįsta, kad masturbuojasi. Nepamirškite, koks intymus yra šis klausimas. Daugelis cinikų pasakys: „Na taip, o likę X procentų yra melagiai!” Kito tyrimo duomenys rodo, kad nuolat masturbuojasi 66 proc. vyrų ir 47 proc. moterų, gyvenančių penktąjį dešimtmetį.

Nors nėra patikimų statistinių duomenų apie susituokusių žmonių masturbavimąsi, dauguma susituokusių vyrų ir moterų vis dar save patenkina dėl įvairiausių priežasčių. Seksologai mano, kad tai susituokusiems žmonėms yra normalu. Tai gali palengvinti įtampą, sumažinti poreikį lytiškai santykiauti su partneriu, kurio lytiniai poreikiai yra iš prigimties kuklesni.

Tai gali būti alternatyva įprastam poros lytinio gyvenimo repertuarui. Tai gali palengvinti seksualinę įtampą, kai šalia nėra nuolatinio lytinio partnerio. Be to, masturbuojantis galima manyti, kad žmogus visiškai kontroliuoja savo lytinį pasitenkinimą ir tai nepriklauso nuo jo partnerio.

12. Nepastosite, jei santykiausite stovėdami, arba santykiausite vonioje ar duše.

Jei mylėsitės be apsaugos priemonių, pastoti galite, nepriklausomai nuo to, kaip ar kur tai darysite.

13. Prezervatyvai - 100 procentų apsauga.

Prezervatyvai yra labai efektyvi kontraceptinė priemonė, o taip pat puikus būdas apsisaugoti nuo lytiškai plintančių ligų. Tačiau prezervatyvai gali plyšti ir kartais plyšta, todėl visada gerai juos naudoti kartu su kitomis kontracepcijos priemonėmis – pavyzdžiui, geriamais hormoniniais kontraceptikais.

14. Nepastosite, jei gersite kontraceptines piliules.

Tikimybės, kad pastosite gerdamos hormoninius kontraceptinius vaistus, beveik nėra. Bet tai tiesa tik tuo atveju, jei teisingai ir visą laiką laikysitės visų informaciniame lapelyje surašytų nurodymų. Bet jei vieną kitą tabletę praleidote, jei vartojate antibiotikus, jei jus pykina ar viduriuojate, tai per kitas septynias dienas reikėtų naudoti ir prezervatyvus, rašoma www.thesite.org.

15. Geriant ir vartojant narkotikus seksas teikia daugiau malonumo.

Apsvaigus tai gali ir atrodo panašu į tiesą. Bet tikrovė yra tokia: šios medžiagos sukelia impotenciją, priešlaikinę ejakuliaciją, nesugebėjimą pasiekti orgazmą bei kitus nelabai pageidaujamus poveikius.

Gali pasirodyti, kad gerai, kai alkoholis ar narkotikai ištrina visus stabdžius, bet tai reiškia, kad išgėrus ar pavartojus narkotikų seksas tikriausiai nebus saugus. Todėl jis gali baigtis pačiais nemaloniausiais poveikiais: lytiškai plintančiomis ligomis ar nepageidaujamu nėštumu. Be to, ten, kur liejasi alkoholis ir vartojami narkotikai, būna dažnesnė ir lytinė prievarta.

16. Geruose santykiuose neturėtų būti jokių lytinių problemų.

Visos poros kuriuo nors metu tikriausiai patiria tam tikrų lytinių problemų. Tai nereiškia, kad poros santykiai baigiasi ar yra blogi. Jei į problemą nekreipiama dėmesio, jei ji nėra sprendžiama, tai santykiams tikrai gali iškilti grėsmė. Bet pačios problemos atsiradimas tikrai nėra nesėkmės požymis. Tai – normali santykių dalis.

Jūsų partnerio lytiniai poreikiai su laiku gali keistis. Stresas ar rimti pasikeitimai gyvenime yra neišvengiama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Tokie dalykai gali įtakoti aistringumą, gebėjimą patenkinti ir pasitenkinti. Šioms problemoms išspręsti reikia laiko.

17. Dydis yra svarbus.

Tai tiesiog netiesa. Žiniasklaida šio destruktyvaus mito gyvybingumą palaiko siekdama pasipelnyti, o vyrai dėl to jaučiasi nepilnaverčiai, nepasitiki savimi. Vyras, manydamas, kad moteris to nori, pats sau prisigalvoja lūkesčių, kurių negali patenkinti. Tai – absurdas.

Nereikia didelio penio norint būti neįtikėtinu meilužiu. Tik pirmame trečdalyje moters vaginos yra nervinių galūnių. Kiti du trečdaliai yra bejausmiai, todėl net ir nedidelis penis yra visai pakankamas pirmam vaginos trečdaliui stimuliuoti. Moteriai kur kas svarbiau, koks vyras žmogus, ką jai jaučia ir kaip su ja elgiasi. Jei moteris jausis mylima, ypatinga, branginama, vertinama ir geidžiama – seksas jai bus puikus.

18. Moteriai orgazmui pasiekti turėtų pakakti vien sueities.

Dauguma moterų negali pasiekti orgazmo vien per sueitį, nepriklausomai nuo to, kokio dydžio yra penis, nes jis nepakankamai stimuliuoja klitorį. Daugelis porų be reikalo kankinasi manydamos, kad kažkuris iš jų kažką daro negerai, jei moteris nepasiekia orgazmo.

Kai kurioms poroms gali pakakti santykiauti pozomis, kurios tinkamos klitoriui stimuliuoti. Pavyzdžiui, kai moteris būna viršuje ar misionieriaus poza, kai vyras stengiasi būti aukščiau. Taip pat klitorį sueities metu galima stimuliuoti pirštais ar vibratoriumi, moterį galima patenkinti rankomis ar liežuviu.

19. Partneris turi žinoti, kaip patenkinti moterį be jokio paaiškinimo.

Bendravimo trūkumas – viena didžiausių lytinio nepasitenkinimo priežasčių. Tiesa, daugelis žmonių žino pagrindus, bet kiekvieno lytiniai poreikiai yra unikalūs, apie šiuos poreikius žino tik jie patys. Pamokykite partnerį, paaiškinkite jam ko jums reikia. Nesidrovėkite! Kalbėkite konkrečiai ir detaliai.

20. Juodaodžių peniai iš prigimties yra didesni nei baltaodžių.

Didesnio melo nebūna. Yra atlikta daugybė tyrimų, kuriuose dalyvavo tūkstančiai skirtingų rasių vyrų. Nustatyta, kad didžiausi peniai yra baltaodžių. Erekcijos metu baltaodžio vyro vidutinio ilgio penis siekia 16,26 cm, vidutinis juodaodžio vyro penio ilgis yra 15,75 cm, vidutinis lotynų amerikiečių vyrų penio ilgis yra 15,24 cm, o paskutiniai penio ilgio lenktynėse yra rytų azijiečiai – jų penio ilgis erekcijos metu yra vidutiniškai 14,22 cm. Penio ilgis matuotas nuo penio viršaus, toje vietoje, kur jis jungiasi su kūnu, iki galvutės galiuko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją