Pirminiais duomenimis, 1899 m. statyto namo dalis galėjo griūti dėl sprogusio vandens vamzdžio po namo pamatais arba dėl šalia jo UAB „Constructus“ vykdomų naujo gyvenamojo namo statybų. Tikslias įvykio priežastis aiškinsis speciali komisija. Nuo ryto įvykio vietoje dirba ekspertai.

Kaip DELFI pasakojo atskilusiame name veikusio Rytų gydomosios medicinos centro savininkė Eglė Kauneckienė, apie 21 val. įvykus nelaimei centre buvo klientų. Anot jos, darbuotojas, eidamas namo, pastebėjo gatvėje didele srove tekantį vandenį, kuris, kaip įtariama, paplovė namo pamatus.

„Tada viskas vyko pusvalandžio bėgyje – chaotiškai pradėjo skilti sienos, namas slinkti žemyn, griūti, greitai įsakėme žmonėms eiti iš centro lauk, ištempėme pusnuogius klientus ir tuo metu kampas susmego“, - prisiminė E.Kauneckienė. Anot jos, laiku neišbėgus, blogai galėjo baigtis ir centro darbuotojams, ir klientams.

Moteris teigė, kad apie skylančias sienas buvo pranešta, pastatą buvo apžiūrėję specialistai, tačiau niekas nebuvo daroma. Anot jos, šalia statomo naujojo namo vietoje nugriovus Paminklosaugos institutą, visas namas buvo išjudintas iš pamatų, skilo.

UAB „Constructus“ rinkodaros ir pardavimų direktorius Marekas Kovalevskis įvykio vietoje susirinkusiems žurnalistams sakė, kad griuvusio namo teritorijoje nebuvo vykdomi statybos darbai, o ar šalia vykusios statybos galėjo turėti įtakos namui, aiškinsis nepriklausimi ekspertai.

Užklaustas, ar žmonės buvo kreipęsi į įmonę dėl skylančių sienų, ilgai išsisukinėjęs M.Kovalevskis sakė, kad kartą kreiptasi dėl kelių iškritusių plytų kitoje pastato pusėje, tačiau dėl skilimo jis „asmeniškai nėra sulaukęs skambučių“.

Vilniaus miesto savivaldybė žada 8 butų, kuriuose nebegalima gyventi, savininkams skirti po vienkartinę 10 tūkst. litų išmoką būtiniausiems daiktams įsigyti ir patiriamiems nepatogumams kompensuoti. Šioms šeimoms savivaldybė iš rezervinio fondo yra pasirengusi skirti butus, kuriuose šeimos galės gyventi iki bus atstatyti sugriuvę jų būstai.

Kaip rašoma savivaldybės pranešime, skubiai bus rūpinamasi objekto Šiaulių g. 8 sauga, įvertintas greta esančių pastatų saugumas. Darbo grupė įpareigota įvertinti šalia apgriuvusio pastato esančių namų Šiaulių g. 3, 5 ir 6 būklę, atlikti ekspertizę ir įvertinti, ar nekyla pavojus šių namų gyventojams.

Savivaldybė žada, kad iki penktadienio vakaro šalia esančio namo gyventojams bus atnaujintas elektros, vandens ir šildymo tiekimas.

Kompaniją „Constructus“ civilinės atsakomybės draudimu yra apdraudusi bendrovė „If draudimas“.

Pasak „If draudimo“ draudimo direktoriaus Edvardo Skupo, apie žalų išmokėjimą ir jų dydžius bus galima kalbėti tik tuomet, kai savo darbą baigs ekspertai ir bus nustatytos įvykio priežastys.

Įvykio vietoje būriavęsi žmonės burnojo, kad nelaimės priežastis ir taip aiški – šalia namo pamatų statybų bendrovės išrausta didžiulė duobė.