„Tikras lietuvis roges ruošia ir slides tepa vasarą, todėl ir mes dviračius pristatome žiemą“, - savo sprendimą pristatyti vasaros transporto priemonę tokiu metu, kai lauke siaučia pūga, aiškino A.Zuokas.

Paklaustas, ar šis laikas nėra pasirinktas dėl artėjančių savivaldos rinkimų, meras nesiginčijo: „kaip patinka, taip galvokite, tačiau tai nieko nekeičia.“

Vilniaus mero teigimu, naujieji oranžiniai dviračiai yra modernesni, nei tie, kurie mieste buvo pasirodę 2001 m. Tąsyk niekaip neapsaugoti dviračiai per trumpą laiką buvo išvogti.

Dabar A.Zuokas žada dviračius prirakinti prie specialių automatų, kurie transporto priemonę išduos tik įkišus specialią kortelę. Pasivažinėjus po miestą dviratį reikės grąžinti į tą pačią vietą.

„Pirma pasivažinėjimo dviračiu valanda turėtų būti nemokama“, - svarstė meras. Jo teigimu, vasarą mieste planuojama įrengti iki aštuonių vietų, kuriose bus galima pasiimti dviratį.

Pačių transporto priemonių žadama nupirkti apie tūkstantį. Vienas toks dviratis kainuoja 1 tūkstantį litų, o su papildoma įranga jo kaina gali išaugti net tris kartus.