Šiais metais planuojama užbaigti Vilniaus–Kauno magistralės platinimo darbus bei Vilniaus–Prienų–Marijampolės, Šiaulių–Palangos magistralių rekonstrukciją. Taip pat numatoma plėsti magistralių dangų stiprinimo darbus, sakoma Vyriausybės pranešime spaudai.

Valstybinių kelių priežiūrai ir plėtrai numatyta panaudoti 75 proc. lėšų. Pinigai bus skirti keliams tiesti, modernizuoti, taisyti (remontuoti), tiltams rekonstruoti ir taisyti (remontuoti), žvyrkeliams asfaltuoti, kelių tiriamiesiems darbams, susijusiems su kelių tinklo plėtra, dangų stiprinimu ir kitiems darbams vykdyti, saugaus eismo užtikrinimo programoms ir jų priemonėms įgyvendinti.

20 proc. programos finansavimo lėšų numatoma panaudoti vietinės reikšmės keliams (gatvėms) tiesti, taisyti, prižiūrėti bei saugaus eismo sąlygoms užtikrinti. 5 proc. programos finansavimo lėšų rezervas bus naudojamas valstybės reikmėms, susijusioms su keliais, finansuoti.

Sąmatoje numatyta daugiau lėšų skirti žvyrkeliams asfaltuoti ir saugaus eismo gerinimo priemonėms įgyvendinti. Be to, 3 mln. litų numatyta skirti stacionariems greičio matuokliams įsigyti.

Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimas 2007 metais įtrauktas į Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto pajamas ir išlaidas kaip specialioji programa kaupti ir naudoti lėšas automobilių kelių tinklui plėsti, saugaus eismo inžinerinėms priemonėms diegti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją