Konservatoriams atiteks 235 tūkst. 127 litai, liberalcentristams - 193 tūkst. 4 litai, liberaldemokratams - 117 tūkst. 37 litai.

Naujoji sąjunga gaus 98 tūkst. 354 litus, Lenkų rinkimų akcija - 60 tūkst. 425 litus.

Vienintelė savo atstovų parlamente neturinti partija, irgi gavusi dalį iš nepaskirstytos dotacijos - Lietuvos krikščionys demokratai, kuriems atiteks 50 tūkst. 377 litai.

Dotacijos partijoms skaičiuojamos proporcingai pagal pastaruosiuose Seimo bei savivaldybių rinkimuose gautų balsų skaičių.

VRK antradienį nusprendė neskirti dotacijos prokurorų akiratin patekusiai Darbo partijai, kuri pretendavo į 1,114 mln. litų iš valstybės biudžeto.

VRK pripažino, jog DP, pusmetį vėluodama su partijos finansinės veiklos audito ataskaita, padarė šiurkštų įstatymo pažeidimą.

Audito ataskaitą už praėjusius metus partijos privalo pateikti iki balandžio 1 dienos, tuo tarpu Darbo partija su ataskaita vėlavo pusmetį, o kai kuriuos dokumentus VRK pateikė tik antradienį.

Pagal įstatymą, jei partijai už pažeidimus neskiriama dotacija, ji paskirstoma kitoms partijoms.

Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui yra pareikšti įtarimai dėl neskaidraus buhalterijos tvarkymo, o jos buvęs lyderis Viktoras Uspaskichas, kuris irgi yra įtariamasis, nuo gegužės negrįžta iš Rusijos, kur yra pasiprašęs pabėgėlio statuso.

Gruodžio pabaigoje bus šeši mėnesiai nuo tyrimo pradžios ir tuomet prokuratūra turės nuspręsti, ar tęsti tyrimą, ar jį nutraukti.