Šiuo metu Seime svarstomame Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pakeitimo įstatyme įrašyta nuostata, kad savivaldybės tarybos nariu negali tapti asmuo iš savo pareigų nušalintas apkaltos būdu.

„Manau, kad akivaizdu, kad šios pataisos atsiradimas liudija labai paprastą dalyką – valstybės perversmas, kurio metu, mano manymu, neteisėtai iš užimamų pareigų buvo nušalintas prezidentas R. Paksas, tęsiasi ir įgijo šliaužiančio perversmo bruožus“, – sakė jis.

Jis mano, kad tokie pakeitimai iki rinkimų nelikus pusei metų yra nesuderinama su Konstitucijos dvasia ir pažeidžia ir piliečių, ir politinių partijų teises.

„Šis įstatymų pakeitimas yra ruošiamas vienam žmogui. Ir šis, ir savivaldos įstatyme rengiama priesaikos būtinybė savivaldybės tarybos nariams yra įstatymai ruošiami vienam žmogui ir vieninteliu tikslu, kad uždraustų prezidentui R. Paksui dalyvauti ir nugalėti Vilniaus savivaldos rinkimuose ir tapti Vilniaus miesto meru“, – sakė jis.

V. Mazuronis mano, kad dėl šito susimokė valdančioji dauguma, o konservatoriai atlieka „jaunesniojo brolio vaidmenį“.

„Nereikia vynioti į vatą, reikia tiesiai žmonėms ir Seimo nariams pasakyti, kad siūlome įstatymo punktą, kad draudžiame R. Paksui dalyvauti rinkimuose. Priimant šį įstatymą žmonės turi žinoti, už ką balsuojama“, – tvirtino V. Mazuronis.

Anot jo, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija nepritars šiems siūlymams.