Taip ketvirtadienį nuspręsta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo dalininkų susirinkime.

Posėdyje buvo išklausyta Fondo direktoriaus A.Pavilonio parengta fondo veiklos finansinė ataskaita už 2006 m. sausio – rugsėjo mėnesius, taip pat Kūno kultūros ir sporto departamento revizorės atlikta valstybės lėšų panaudojimo ataskaita. Posėdžio dalyviai nusprendė atlikti papildomą finansinės Fondo veiklos auditą už trejus pastaruosius metus. Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Algirdas Raslanas įsakė per vieną mėnesį ištaisyti rastus smulkius pažeidimus.

Susirinkime nuspręsta, kad 1994 m. patvirtinti Fondo įstatai jau nebeatitinka dabartinių įstatymų ir situacijos, LKF įpareigota iki gruodžio 8 dienos parengti naują Fondo įstatų redakciją.

Kaip teigė LKF prezidentas Vladas Garastas, nauji įstatai bus tvirtinami federacijos Vykdomojo komiteto posėdyje maždaug po mėnesio. Tada ir paaiškės, ar prie Fondo vairo liks nuo jo įkūrimo dienos vadovaujantis Algimantas Pavilonis.

„Aš pasiūliau, kad jei kas nori padėti Fondui nuoširdžiai, nereikia tų titulų – tegul jis išima iš kišenės ir padeda (pinigus – DELFI). Aš pats padėsiu ir remsiu krepšinio federaciją – Fondas priklauso jai“, - po susirinkimo žurnalistams sakė buvęs Fondo dalininkas Šabtajus fon Kalmanovičius.

„Aš kol kas dirbu savo darbą. Man svyla padai – burtai ištraukti (Europos čempionato - DELFI), visos komandos jau turnyrus rikiuoja“, - teigė A. Pavilonis, užklaustas, ar sieks ir toliau vadovauti Fondui. Pasak Fondo vadovo, jei jis jausis neatitinkąs Krepšinio federacijos keliamų reikalavimų, užleisiąs savo vietą kam kitam.

A. Pavilonis sakė, kad buvę Fondo steigėjai iš dalininkų pasitraukė siekdami, jog už rinktinę būtų atsakinga viena sporto organizacija – Lietuvos krepšinio federacija.

Moterų krepšinio rinktinės rėmimo fondas savo veiklą ir toliau vykdys atskirai.

Fondas kaupia rėmėjų ir valstybės lėšas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės reikmėms, organizuoja ir finansuoja rinktinės pasirengimą ir dalyvavimą pasaulio, Europos čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse, tarptautiniuose turnyruose, prisideda prie krepšinio plėtojimo Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją