Rytoj, spalio 5 dieną vyks LKF Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame, be kitų, bus svarstomas ir trenerio atsistatydinimo klausimas.

Antradienį LTV naujienų tarnybai treneris buvo paneigęs spaudoje pasirodžiusius pranešimus, esą jis atsistatydino iš rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų.

„Čia tiktai mano pasvarstymas. Aš juk neparašiau laiške jokio atsistatydinimo. Ar žmonės nemoka skaityti laiškų? Ten nėra parašyta, kad aš atsistatydinu“, – LTV naujienų tarnybai teigė A. Sireika.

„Lietuvos rytas“ antradienį publikavo stratego laišką, kuriame jis teigia nematąs prasmės likti rinktinėje.

„Girdėdamas tokią priešišką reakciją, nematau jokios prasmės ir noro likti krepšinio rinktinėje. Noriu padėkoti visiems žaidėjams, kurie gynė šalies garbę, kurie tuos metus buvo su manimi“, – laiške dėstė treneris.

Po vasaros pabaigoje Japonijoje vykusio pasaulio krepšinio čempionato, kuriame Lietuvos komanda užėmė septintąją vietą, A.Sireika buvo kritikuojamas tiek LKF prezidento Vlado Garasto, tiek žiniasklaidos kalbintų krepšinio specialistų, o pastaruoju metu ir pačių krepšininkų.

Vis dėlto, iš čempionato grįžęs treneris pareiškė neatsistatydinsiantis: “Aš manau, kad mano sąžinė švari, ir visokios apkalbos, kurios mus tikrai pasiekdavo, nevertos dėmesio, jeigu jūs manimi netikite, galėsite paklausti žaidėjų”, - žurnalistams teigė treneris.

Dalis rinktinės krepšininkų išreiškė pasitikėjimą juo. Mindaugas Žukauskas spaudos konferencijoje oro uoste paprašė kritikus užsičiaupti: “Mes, žaidėjai, visomis keturiomis už šitą trenerį ir tiems, kurie ruošiasi nuversti trenerį, reikės dar daug pasistengti pasikviesti žaidėjus į rinktinę”, - visų rinktinės krepšininkų vardu kalbėjo ekipos kapitonas.

Tačiau po žiniasklaidoje pasirodžiųsių A.Macijausko ir Š.Jasikevičiaus interviu bei artėjant LKF posėdžiui A.Sireika persigalvojo ir pasitraukė iš rinktinės vyriausiojo trenerio posto.

2001 metais iš Jono Kazlausko nacionalinės rinktinės vairą perėmęs A.Sireika 2003-aisiais tapo Europos čempionu, 2004-aisiais Atėnų olimpinėse žaidynėse iškovojo ketvirtą, o 2005 metų Europos pirmenybėse - penktą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją