Iš įvairių šalių ekspertų sudaryta komanda kalbų mokymo programą kūrė trejus metus, pranešė Lituanistinių studijų katedra.

Pasak pranešimo, sukurti kursai nėra labai akademiški, juose daug linksmų užduočių, pateikiamas ir kompiuterinis žaidimas, imituojantis realią kalbų vartoseną.

Portalo skiltyje "Kalbų mokykla" galima pasimokyti bendravimo frazių, gramatikos, žodyno, "Informacijos centre" susipažinti su Suomijos, Estijos, Lenkijos, Portugalijos ir Lietuvos kultūromis, o "Interneto kavinėje" pabendrauti su kitais kursų lankytojais.

Projektas finansuojamas ES programos "Socrates Lingua 2" lėšomis.

Internetinių kursų kompiuterinę dalį kūrė Lietuvos įmonė "Elektroninės leidybos namai", estų kalbos medžiagą rengė Tartu universiteto dėstytojai, suomių - visuomeninės televizijos YLE ir leidyklos "Finlectura" specialistai, lenkų - Krokuvos Jogailos universiteto lenkų kaip užsienio kalbos dėstytojai ir leidyklos "Universitas" darbuotojai, portugalų - Lisabonos universiteto portugalų kalbos specialistai, o lietuvių kalbos - Vilniaus universiteto Lituanistinių studijų katedros ir Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojai.