Kadangi vis daugiau Malaizijos gyventojų išreiškia pageidavimą pakeisti savo neįprastus vardus, kilo sumanymas sudaryti „netinkamų“ vardų sąrašą, į kurį patekę vardai nuo šiol bus draudžiami. Jį sudarydamas Malaizijos Nacionalinis registracijos departamentas konsultavosi su įvairių religinių bendruomenių atstovais.

Dabar tokie vardai, kaip Ah Chwar (liet. gyvatė), Khiow Khoo (kupra), Chow Tow (dvokianti galva) ar Sor Chai (pamišėlis) bus uždrausti. Taip pat naujagimių nebus galima pavadinti Karrupusamy (juodasis dievas) bei Woti (lytiniai santykiai).

Vaikų nebus galima vadinti gyvūnų, vabzdžių, vaisių, daržovių bei spalvų pavadinimais. Taip pat draudžiama vietoj vardo skirti skaičių, tarkime – 007, kas Malaizijoje taip pat neretai pasitaiko. Dar negalima skirti karališkų bei garbingų vardų.

Teks nusivilti ir tiems, kurie savo atžaloms vietoj vardo ketina duoti japoniško automobilio pavadinimą – tai Malaizijoje gana populiaru. Honda, Toyota ar Mitsubishi taip pat pateko į draudžiamų vardų sąrašą.

Atsakingi pareigūnai patikino, kad sąrašas ateityje ilgės.