Remiantis gyventojų nuomonės apklausos rezultatais, liepą 21,8 proc. respondentų nurodė, kad V.Adamkus geriausiai atstovauja jų interesams. Palyginti su birželiu, prezidento reitingas išaugo 0,7 proc. punkto.

Tai, kad V.Blinkevičiūtė yra geriausia jų interesų atstovė, mano 9,4 proc. respondentų arba 2,1 proc. punkto mažiau nei birželį.

Trečioje vietoje išliko buvęs Vyriausybės vadovas, socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas. Kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį politiką A.Brazauską nurodė 7,8 proc. apklaustų. Birželį taip galvojančių buvo 1,2 proc. punkto daugiau.

Ketvirtą vietą išsaugojo buvęs Seimo pirmininkas, socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas. Jį kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį politiką nurodė 7,3 proc. apklausos dalyvių (birželį buvo 8,9 proc.).

Iš septintos į penktą vietą pakilo žemės ūkio ministrė, Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkė Kazimira Prunskienė, tačiau ir jos populiarumas yra sumažėjęs nuo 6,2 proc. birželį iki 6,1 proc. liepą.

Šeštas - Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Česlovas Juršėnas - jo populiarumas padidėjo 0,2 proc. punkto iki 5,4 proc.

Didžiausią šuolį pagal populiarumą padarė naujasis premjeras socialdemokratas Gediminas Kirkilas - birželį tik 0,8 proc. apklaustųjų teigė, kad jis geriausiai atstovauja jų interesams. Liepą taip galvojančių buvo 4,8 proc.

Iš penktos net į aštuntą vietą nukrito Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius. Birželį jį rėmė 7,2 proc., liepą - 4,5 proc. apklaustųjų.

Devintas - už šiurkščius Konstitucijos pažeidimus ir priesaikos sulaužymą iš prezidento pareigų per apkaltą pašalintas liberalų demokratų lyderis Rolandas Paksas. Jį kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį politiką mato 3,9 proc. tyrimo dalyvių (birželį buvo 6,5 proc.).

Dešimtuką užbaigia Europos Komisijos komisarė Dalia Grybauskaitė, tačiau jos populiarumas irgi yra sumažėjęs nuo 5,4 proc. birželį iki 3,5 proc. liepą.

Iš dešimtos į dvyliktą vietą nukrito skandalų krečiamos Darbo partijos įkūrėjas ir buvęs pirmininkas Viktoras Uspaskichas. Jį kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį politiką nurodė 2,4 proc. apklaustųjų. Birželį taip manė 4,5 proc.

Liepos 13-16 dienomis bendrovės "Vilmorus"atliktos apklausos duomenis šeštadienį skelbia dienraštis "Lietuvos rytas".