aA
Koalicinės liberalų ir socialliberalų Vyriausybės šimtadienis praktiškai sutaps su Valstybės švente - Vasario 16-ąja. Rolando Pakso Ministrų kabinetas prisiekė lapkričio 9-ąją. “Vyriausybės šimtadienis kaip tik sutampa su kita valstybine data - su Vasario 16-ąja”, - paskelbęs apie per 100 Ministrų kabineto veiklos dienų įvykdysimus darbus sakė premjeras Rolandas Paksas.
Vyriausybės 100 dienų darbo plane prie kiekvieno konkretaus sprendimo, numatyta jo įgyvendinimo data. Dėl to, pasak Seimo nario socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus, Vyriausybė gali tapti kritikos objektu. “Suprasčiau, jei šitoks Vyriausybės veiksmų planas su nurodytomis konkrečiomis darbų atlikimo datomis būtų pateiktas balandžio 1-ąją, tai yra Melagių ir pokštininkų dieną.

Gal tai tam tikras nuovargio požymis? , - svarstė A.Butkevičius: Netikiu, kad premjeras Rolandas Paksas, jau dirbęs vykdomojoje valdžioje, buvęs meru, nesuprastų, kad per tokį trumpą laiką neįmanoma įgyvendinti norų, kurie išdėstyti Vyriausybės 100 dienų veiksmų programoje. Jeigu iš tiesų premjeras mąsto, kad per tokį trumpą laiką realu šitai įgyvendinti, abejoju, ar ponas R.Paksas supranta, į kokią kėdę atsisėdo”.

O Vyriausybės kuluaruose jau šnekama ir apie tai, kad premjero komanda, kurioje net 10 moterų, galvoja apie Vyriausybės šimtadienio iškilmes. Pasiteiravome, kaip bus pažymėtos šios dvi svarbios datos.

Ministro pirmininko patarėja ryšių su visuomene ir kultūros Rūta Vanagaitė akivaizdžiai nepatenkintu balsu, kad domimasi šia tema išpoškino: “Pagyvenusios moterys žada švęsti Vyriausybės šimtadienį per Vasario 16-ąją. Ir švęsime taip, kaip švenčia visos pagyvenusios moterys”.

Pasiteiravus, ar tai oficialus valstybės tarnautojos komentaras, R.Vanagaitė atšovė, kad ji rūpinasi ne įvaizdžiu, o ryšiais su visuomene. “Vyriausybė padarys specialią spaudos konferenciją, o kaip bus pažymima Vasario 16-oji tegul rūpinasi Valstybinė švenčių komisija.

Ministro pirmininko padėjėja Jolanta Lunevičienė patikslino, kad kol kas vis dėlto esama svarbesnių darbų už rūpinimąsi šventėmis. Šiais metais Vasario 16-ąją liberalai organizavo koncertą jaunimui, galima įsivaizduoti, kad kitąmet fejerverkų bus dar daugiau.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0