aA
Interneto svetainių “širdis” “Apache” interneto serveris bus išleistas nauja versija pirmą kartą nuo 1997-ųjų.
Penktoji ir paskutinė “alpha” “Apache 2.0” versija buvo paskelbta penktadienį. Galutinė programos, kuriamos ne pelno siekiančios “Apache Software Foundation”, versija bus išleista iki metų galo.

“Apache” programinė įranga įdiegiama interneto tarnybinėse stotyse ir besilankantiems internautams pagal jų užklausas pateikia tinklalapius, paveikslėlius ir kitus duomenis. “Apache” pritaikytas veikti “Unix” operacijų sistemos branduoliu paremtose OS, tačiau yra ir “Windows” šeimai pritaikyta versija.

Pasak vieno iš programuotojų vadovų Ryano Bloomo, “Apache 2.0” veiks dar daugiau OS - “BeOS”, “OS/2” ir “Mac OS”.

Kiti svarbiausi patobulinimai - didesnis našumas, sistema galės lanksčiau apdoroti užklausas iš kišeninių kompiuterių, prijungtų prie interneto belaidžiu ryšiu.

“Manau, kad ši programa bus verta laukimo”, - teigė vienas iš “Apache” projekto įkūrėjų Brianas Behlendorfas.

Pagrindiniai “Apache” konkurentai - “Microsoft” kuriamas “Internet Information Server” (IIS) ir “Sun” bei “Netscape” jungtinis produktas “iPlanet”.

Remiantis tyrimų svetainės “Netcraft” duomenimis, “Apache” yra populiariausias ir užima apie 63 proc. rinkos. Tris kartus mažesnė rinkos dalis priklauso IIS - 20 proc., “iPlanet” - 7 proc.

Kaip ir “Linux”, “Apache” yra atvirojo kodo projektas - turėdamas išeities tekstus, programą gali tobulinti kiekvienas norintis. Tačiau “Apache” turi ir komercinių rėmėjų - pagrindiniai programuotojai įdarbinti bendrovėje “Covalent”, panašiai kaip “Red Hat” pasistengė užverbuoti pagrindinius “Linux” kūrėjus.

Viena svarbiausių “Apache 2.0” naujovių, paspartinančių jos veikimą, yra “multithreading” galimybė. Šiuo metu, kai internauto naršyklė “pareikalauja” tam tikro puslapio, “Apache” sukuria naują procesą užklausai aptarnauti. “Threadai” veikia panašiai kaip ir procesai, tačiau reikalauja iš tarnybinės stoties mažiau resursų.

Dabar “Apache” duomenis perduoda tik HTTP protokolu, tačiau naujoji struktūra leis “įjungti” ir naujus protokolų modelius, kaip, pavyzdžiui, WAP.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuva neigia Minsko teiginius apie dronų ataką iš mūsų šalies (3)

Baltarusijos KGB vadas Ivanas Tertelis ketvirtadienį pareiškė, neva Baltarusijos specialiosios...

Sorbonos universitete pasakytoje kalboje – Macrono įspėjimas Europai (1)

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį paragino Europą įveikti pasikeitusio...

Čempionato išvakarėse – gazą spaudžiantis lyderis, laukiamas Kasparaitis ir Zubraus užmačia

Ketvirtadienį pirmieji iš Elektrėnų į Vilnių persikėlusios Lietuvos rinktinės atstovai...

Dėl Jurijaus Borisovo tvirtovės skubiai imamasi veiksmų: užsiminė apie diversijas ir slaptą amunicijos sandėlį (37)

Po Delfi tyrimo apie tvirtovę Trakų rajone , kurią valdo Jurijus Borisovas , Seimo nariai...

Šimtametes tradicijas puoselėjančiame Švenčionių fabrike – itin moderni įranga: sunku patikėti, kad taip paruošiamos žolelės

Platesnį mastą įgaunant ne tik kalboms, bet ir darbams, susijusiems su žaliąja ekonomika ir į...