aA
Tai jėgos Runa. Senovėje ši Runa buvo labai gerbiama, mylima ir tuo pačiu jos buvo bijomasi. Ji vyrams suteikė vyriškumą, o moterims - moteriškumą. Dabartiniais laikais betarpiškai pajusti Jėgos Runą yra sunku. Civilizacija padarė savo. Žmonės po truputį prarado su ja tiesioginį ryšį. Ją pajausti sunku dar ir todėl, kad jos jėga tyli. Jėgos Runa niekada akivaizdžiai nedemonstruoja savo jėgos, nors ji aktyviai reiškiasi žmonių gyvenimuose.
Runa_2
Mantinės reikšmės
Antroji Runa
Antroji Runa

Situacija: dominuojančio principo pakeitimas, perėjimas į naują lygmenį.

Iššūkis: naujų energijos šaltinių atradimas. Suteikia drąsos atsisakyti nereikalingų dalykų. Tai atveria naujas galimybes.

Perspėjimas: negalima didinti įprastinių veiksmų intensyvumo, t.y. negalima dirbti aukštesne kryptimi.

Nurodymas: mokytis stabilumo.

Patarimas: ieškokite tarp to, kas virsta pelenais.

Paguoda: jūsų atradimas jus apstulbins.

Potencialas: erdvė, iš kurios visa realizuojasi.

Pagrindinės savybės: neribotos galimybės, atsinaujinimas, energijos išlaisvinimas, jėga, netikėtos permainos.

Praktiškas pritaikymas: Jėgos Runa padeda išlaisvinti kūrybinę energiją, realizuojančią netikėtas permainas. Ši energija pranašauja naują aktyvumo ciklą. Todėl ji naudinga ten, kur reikia naujų idėjų, aplinkos pakeitimo, moralinių jėgų pakilimo.

Simbolinis Jėgos Runos laukas

Atkaklumas, valia, iššūkis, sveikata, iniciatyva... Jėgos Runos gyvybingumą simbolizuoja

Runa_2
Runa_2

laukinis tauras. Jėgos nebuvimas atneša silpnumą, valios nebuvimas neleidžia sufokusuoti pastangų. Jėgos Runa nėra taiki, švelni, nusiteikusi bendradarbiauti su žmonėmis jėga. Tai - valia, esanti opozicijoje meilė. Bet žmogus yra tarp jų, jis negali pasirinkti valią, atmesdamas meilę, arba rinktis meilę, atsisakydamas valios. Šios Runos jėgą šlovino Nyčė.

Jėgos Runa griauna atgyvenusias formas. Ji yra transformacijos ženklas. Ši Runa atitinka Prozerpinos planetą, nei gėrį, nei piktą Dievybę. Ji paprasčiausiai yra stipri ir baudžia žmones, nesiskaitančius su jos jėga. Dievybė keršija nedėmesingiems žmonėms, bet gali būti naudinga kultūringiems ir tvarkingiems žmonėms. Žmogaus didybė slypi sugebėjime įsisavinti Visatos energijas.

Kokia stipri bebūtų Jėgos Runa, ji taip pat pavaldi žmogaus valiai, žinančiai tikslą, vardan kurio verta paaukoti senas formas. Jeigu žmogus nebijo galingosios Runos, jis gali ne tik pasipriešinti jai, bet ir priversti ją paklusti.

Jėgos Runa ragina atsisakyti atgyvenusių formų,nesikabinti į jas. Kai iškrinta Antroji Runa, būkite pasiruošę priimti jėgą, pasireiškiančią konkrečiuose įvykiuose. Daugelis žmonių bijo šios jėgos, kadangi priprato prie saugaus, jaukaus egzistavimo. O Jėgos Runa skelbia: "Gyvenk drąsiai! Tu privalai atsinaujinti. Nebijok keistis."

Antroji Runa - tai Jėga. Jeigu žmogus atveria jai savo širdį, jis įgyja stebuklingą apsaugą. Ši Runa gali išgydyti nepagydomą ligą, padėti įveikti neįveikiamas kliūtis. Ji gali viską sunaikinti, bet ir viską atkurti.

Jėgos Runa - gyvenimo pilnatvės geismas. Ji nesuteikia žmogui išorinių privalumų, kuriais būtų galima pasigirti prieš kitus. Bet ji įgalina realizuoti sumanytą. Be jos nėra nei meilės, nei draugystės. Dažnai santykiai tarp žmonių tampa blankūs, jie neturi jokio polėkio, jie yra negyvybingi. Tai - Jėgos Runos stoka.

Jėgos Runa gryname pavidale - zoologizmas, bet tai neatskiriama mūsų dalis. Žmogus yra galios ir tvarkos, aukštų dvasinių siekių ir galios juos įgyvendinti sintezė. Žmogus gali būti labai protingas, bet nesugebėti nieko nuveikti, o yra stipruolių, kvailesnių už kelmą. Tai - rimta problema. Žmogus, plėšomas vidinių prieštaravimų, nesugeba sujungti savo dviejų polių. Tik sąmoningas kontaktas su jėga padės išspręsti šią problemą. Juk be šios jėgos neįmanoma jokia veikla, nėra nei meilės, nei santuokos, nei vaikų. Be Jėgos Runos niekas nevyksta. Ir kuo labiau žmogus nuo jos nusisuka, tuo nevaisingesnis jis tampa.

Būrėja Jurga
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba (1)

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...