aA
Kol Rumunijos sunkiaatlečiai buvo šalinami iš Sidnėjaus žaidynių už dopingo vartojimą, kitų šalių plaukikai “nuskynė” tris pasaulinius rekordus.
Sekmadienį aptemdė ne tik dopingo skandalai, bet ir liūdesys dėl Tarptautinio Olimpinio Komiteto (TOK) prezidento Chuano Antonio Samarančo žmonos mirties.

Visi šeši Rumunijos sunkiaatlečių komandos nariai už dopingo vartojimą buvo pašalinti iš Olimpiados. Tačiau, Rumunija pasinaudojo galimybe sumokėti 50 000 JAV dolerių baudą, dėl ko kiti keturi nariai galėjo pasilikti toliau varžytis.

Tai sutrikdė Olimpiados organizatorius, kurie buvo pažadėję, kad bus išvengta apgaudinėjimų dėl dopingo. Tą pačią dieną dar du atletai buvo pašalinti iš žaidynių ir dar vienas jau ruošėsi palikti olimpinį kaimelį.

Sunkiausios kategorijos sunkumų kilnotojas Stian Grimseth iš Norvegijos bei lengvosios svorio kategorijos boksininkas Anoshervan Nourian iš Irano buvo testuoti dėl dopingo prieš Olimpines žaidynes ir abiejų sportininkų testų rezultatai buvo teigiami. Abu jie išsiųsti namo.

TOK pranešė, kad dar vienam neįvardintam sportininkui nepasisekė praeiti dopingo testo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prisiminęs karjeros startą „Žalgiryje“ Jasikevičius pripažino vieną savo klaidą

Šarūnas Jasikevičius pripažįsta, kad trenerio karjeros pradžioje turėjo skirtingą...

Į darbo pokalbį ateina su mama, o darbe rūpinasi tik savo naudomis: įvertino tiesas ir mitus apie įvairių kartų skirtumus darbo rinkoje

Anot sociologų, jau netrukus darbdaviams teks susidurti su nauja realybe: mažėjant kvalifikuotų...

Protesto prieš Matijošaitį organizatoriai atvyko į tarybos posėdį ir klausė: kas dalinasi guoliu su krabu?

Kovo 22-ąją vykusio protesto, kurio metu buvo reikalauta pradėti Matijošaičių nušalinimo...

Karas Ukrainoje. Didžioji Britanija paskelbė apie didžiausią iki šiol karinės pagalbos paketą Ukrainai (5)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...