aA
Šiandien per neeilinį Seimo posėdį parlamentarams bus pateiktas naujos Vyriausybės programos projektas. Jį pristatys paskirtasis dvyliktosios Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas. A.Brazausko ministrų kabineto programos projektas šeštadienio vakarą buvo įregistruotas Seimo posėdžių sekretoriate.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
  • Skyriai
  • Integracija
  • Santykiai

    Šiame dokumente pažymima, kad valstybės politikos tęstinumas, nuoseklios reformos ir efektyvus valdymas - pagrindiniai Vyriausybės veiklos principai.

    Skyriai

    Vyriausybės programos projektas - 30 puslapių dokumentas, kurį sudaro 14 dalių: darbas ir socialinė apsauga, švietimas ir mokslas, informacinės ir žinių visuomenės plėtra, kultūra, sveikatos apsauga, finansų politika, ūkio politika, transporto sistema, žemės ūkis ir kaimo plėtra, aplinkos apsauga ir urbanistinė plėtra, teisėsauga ir teisėtvarka, valstybės valdymas, nacionalinis saugumas ir krašto apsauga, užsienio politika.

    Atskiras Vyriausybės programos projekto dalis derino bendros socialdemokratų ir socialliberalų darbo grupės bei paskirtieji ministrai.

    Integracija

    Vyriausybės programos projekte patvirtinamas Lietuvos užsienio politikos tęstinumas ir Lietuvos siekiai tapti Europos Sąjungos bei NATO nare. Joje taip pat pažymima, jog geri kaimyniniai santykiai yra lygiaverčiai valstybės užsienio politikos tikslai.

    Būsima Vyriausybė deklaruoja siekį išlaikyti esamą derybų tempą ir baigti derybas dėl ES narystės 2002 metais, kad Lietuva 2004-aisiais taptų visaverte šios bendrijos nare. Taip pat žadama siekti, jog Lietuva artimiausiu metu pasirengtų narystei NATO ir būtų pakviesta stoti 2002 m.

    Santykiai

    Būsima Vyriausybė pasiryžusi suaktyvinti diplomatines pastangas aiškinant Lietuvos poziciją tiek politiniuose, tiek visuomeniniuose Aljanso valstybių narių sluoksniuose. Programos projekte pažymėta, kad bus plėtojami strateginės partnerystės ryšiai su Lenkija, santykiai su kaimyninėmis Latvija ir Estija bei Šiaurės šalimis.

    A.Brazausko Vyriausybė ketina realizuoti su Rusija pasirašytus susitarimus, abipusės naudos pagrindu spręsti bendradarbiavimo ekonomikos, energetikos, transporto ir kitose srityse klausimus, plėsti kultūrinius ryšius, visuomeninį dialogą bei piliečių kontaktus.

    Programos projekte numatoma palaikyti pragmatiškus santykius su Baltarusija, sprendžiant dvišalio bendradarbiavimo klausimus ir siekiant įtraukti šią valstybę į regioninio bendradarbiavimo bei Europos integracijos procesus.

    Projekte taip pat numatoma racionaliai planuoti ir naudoti krašto apsaugai skirtas lėšas, o 2002 metais pasiekti, kad jos padidėtų iki 2 proc. šalies bendrojo vidaus produkto ir nemažėtų ateityje.

    Įvertink šį straipsnį
    Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
    (0 žmonių įvertino)
    0

    Top naujienos

    Karas Ukrainoje. Iš Rusijos pasipylusius grasinimus Ukrainai tęsia Šoigu Rusai smogė Charkivui: mieste nugriaudėjo sprogimas (8)

    Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

    Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (38)

    Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

    Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas (1)

    Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...

    Latvija atsisakys rusų kalbos mokymo mokyklose (10)

    Latvijos valdžia ketina iki 2026 m. mokyklose atsisakyti rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

    Pirmuoju pasaulyje kurčiu reperiu vadinamas Signmarkas: kurtieji turėtų būti laikomi kalbine mažuma, o ne žmonėmis su negalia

    „Visuomenė kurčiuosius turėtų traktuoti ne kaip žmones, turinčius negalią, o kaip kalbinę...