aA
Antisemitinio pobūdžio straipsnius išspausdinusio laikraščio "Lietuvos aidas" savininkas Algirdas Pilvelis, po redakcijoje atliktos kratos atsidūręs ligoninėje, prabilo apie valdžios terorą prieš laisvąją spaudą.
Algirdas Pilvelis
Algirdas Pilvelis
© "Lietuvos žinios"
Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra ir Valstybės saugumo departamentas (VSD), tiriantys bylą dėl antisemitinių straipsnių "Lietuvos aide", vakar redakcijos patalpose atliko kratą. Pareigūnai ieškojo skandalingai pagarsėjusių straipsnių originalų bei kai kurių dokumentų, reikalingų bylos tyrimui.

Krata padaryta tada, kai laikraščio savininkas bei "Lietuvos aido" bendrovės generalinis direktorius A.Pilvelis, skirtingai nei buvo žadėjęs pareigūnams, prokuratūrai nepristatė reikiamų dokumentų.

Vos pradėjus kratą A.Pilveliui pasidarė bloga ir jis greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į privačią Vilniaus kliniką.

Teroras

Ligoninės palatoje LŽ žurnalistus priėmęs A.Pilvelis teigė, jog valdžia ėmėsi teroro prieš laisvąją spaudą, o tariamai antisemitiniai straipsniai jo vadovaujamame laikraštyje esąs tik pretekstas užgniaužti žiniasklaidą. Pasak sunegalavusio A.Pilvelio, po patirto sukrėtimo gydytojai jam diagnozavo "priešinfarktinį kraujospūdį".

Kratą redakcijoje, pasak laikraščio savininko, atliko aštuoni asmenys. LŽ jis sakė išsiaiškinęs, kad vienas jų buvo bylą tiriantis Vilniaus apylinkės prokuroras, kiti septyni - VSD agentai. Su "sovietine" VSD veikla A.Pilvelis teigė susidūręs dar prieš kelerius metus. Jis tvirtino nesąs antisemitas, tačiau norįs išsiaiškinti, kam ir kiek "prasiskolino" Lietuvos valdžia.

Nusikaltimas

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra tiria lapkričio 3 d. Generalinės prokuratūros iškeltą baudžiamąją bylą dėl antisemitinių rašinių dienraštyje "Lietuvos aidas".

Byla iškelta pagal nusikaltimo požymius, numatytus Baudžiamajame kodekse - viešas kurstymas smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar atskiru asmeniu dėl jų rasės, tautybės, kalbos, kilmės, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba tokios veiklos finansavimas ar kitoks materialus jos rėmimas.

Už šį nusikaltimą gali būti baudžiama laisvės atėmimu keleriems metams.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0