aA
Policija nustatė Kaišiadorių r., Dovainionių kaime, įsikūrusią bendrovę "Nematekas" užpuolusius ir 71 tūkst. Lt pagrobusius plėšikus.
Policijos departamento Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) ir Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė asmenis, kurie šių metų balandžio 25 d. Kaišiadorių r., Dovainionių kaime, apiplėšė bendrovę "Nematekas".

Pareigūnai nutarė kol kas neatskleisti sulaikytųjų pavardžių. Du plėšikai sulaikyti Latvijoje. Šiuo metu sprendžiama dėl šių įtariamųjų išdavimo Lietuvos teisėsaugos institucijoms. Kiti du įtariamieji sulaikyti Kaune. Dalis kitų plėšikų sulaikyti taip pat užsienyje.

"Teko atlikti daug jėgų reikalavusį darbą. Šiandien galima tvirtinti, kad šis sunkus nusikaltimas išaiškintas. Atliekamas tyrimas ir netrukus bus atskleisti kiti šios gaujos įvykdyti nešvarūs darbai", - Lž sakė Kaišiadorių PK vadovas Gediminas Aleksonis.

"Nusikaltėlius apibūdinčiau kaip 25-30 metų vyrukus. Jie labai simpatiški, gražūs, jauni, ir nepagalvotum, kad jie galėjo įvykdyti nusikaltimą", - teigė komisaras.

Šturmas

"Nemateko" šturmą tyrę kriminalistai neabejojo, kad šis nusikaltimas buvo iš anksto gerai suplanuotas. Mėsos perdirbimo įmonėje darbas vyksta visą parą, tačiau darbuotojai užrakinami ceche, o juos bei teritoriją prižiūri simboliniu dujiniu pistoletu apsiginklavę du sargai.

Balandžio 25 d., apie 1 val. nakties, į sargų patalpą įsiveržė trys automatu "Kalašnikov" apsiginklavę ir maskuojamąją uniformą dėvintys kaukėti nusikaltėliai.

Vyrai buvo primušti, jų rankos surakintos antrankiais, o burnos ir akys užklijuotos lipnia juosta. Vienas sargas girdėjo, kaip kažkuris užpuolikas šūktelėjo į radijo stotelę: "Instruktoriau, laisva. Galima užeiti". Nusikaltėliai labai skubėjo, o kai jie išsinešdino, sargai išsivadavo iš pančių ir pranešė ceche dirbantiems žmonėms apie apiplėšimą. Darbininkai iškvietė policiją.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0