aA
Prieš stodami į tikrą rinkimų kovą politikai savo jėgas prieš Česlovą Juršėną gali išmėginti kompiuteriniame žaidime, LDDP pavadintame dešiniųjų užsakyta provokacija.
J.Karosas
© "Lietuvos žinios"
Iki rinkimų likus mažiau nei 50 dienų tarp interneto vartotojų išplito naujausias politinis kompiuterinis žaidimas "Rusiška ruletė su Č.Juršėnu".

Viena šio žaidimo kopija pasiekė ir LŽ redakciją. Programos kūrėjas Mindaugas Valinčius žaidimo apraše vartotojus tikina, jog "Rusiška ruletė su Č.Juršėnu" yra jo debiutas kompiuterinių žaidimų pasaulyje.

Žaidimo esmė - pakaitomis su priešais sėdinčiu "Juršėnu" dėti prie smilkinio revolverį, kurio būgne yra tik vienas šovinys. Pralaimi tas, kuris pirmas nusišauna. Tuo tarpu kompiuterio ekrane statistikos lentelė fiksuoja Č.Juršėno ir žaidėjo mirčių skaičių. Numanomas žaidimo tikslas - nusišauti mažiau kartų už Č.Juršėną.

J.Karosas
© "Lietuvos žinios"

Provokacija

Vakar socialdemokratinės Algirdo Brazausko koalicijos rinkimų štabe buvę politikai, išvydę šiurpius tariamos LDDP lyderio savižudybės scenos vaizdus, atšlijo nuo kompiuterio. Galiausiai "susirungti" su vadu ryžosi LDDP narys Justinas Karosas.

"Tai žiaurus ir ciniškas žaidimas, nors, tiesą sakant, cinizmas ne visiems politikams yra svetimas, - komentavo jis, laimėjęs prieš virtualųjį "šefą" kelių mirčių persvara. - Esu beveik tikras, kad jis buvo sukurtas dešiniųjų užsakymu".

Tos pačios nuomonės buvo ir kiti su Č.Juršėnu "sužaidę" LDDP būstinės darbuotojai. J.Karosas pastebėjo keistą dėsningumą, kad kompiuterinis žaidimas sukurtas kaip tik prieš rinkimus, herojumi pasirinktas būtent Č.Juršėnas, kuris šiuo metu su Vyteniu Andriukaičiu agituodamas keliauja po Lietuvą, o pats žaidimas netrukus gali tapti labai populiarus. "Jaunimas labai mėgsta kompiuterinius žaidimus, - kalbėjo parlamentaras. - O šis ciniškas žaidimas, turintis politinę potekstę, gali tapti labai mėgstamas".

Asortimentas

Tuo tarpu Mindaugu Valinčiumi pasivadinęs "Rusiškos ruletės" kūrėjas, sprendžiant iš programos aprašo, neketina sustoti. Mistinei žaidimų kompanijai "LRS Games" (Lietuvos Respublikos Seimo žaidimai aut.) atstovaujantis programuotojas artimiausiu metu į rinką žada išleisti žaidimą "Pašaudyk Seimo narius". Dar vieno anonsuojamo programuotojo darbo pavadinimas kombinuojamas iš tarp jaunimo populiaraus žaidimo "Quest" pavadinimo bei programuotojų žargonu transkribuotos parlamentaro Audriaus Butkevičiaus pavardės - "Quest of Butt-keavichius: paimk kyšį" (Užpakalio-kevičiaus dilema: paimk kyšį - aut.).

Atrodo, peno idėjoms ir joms įgyvendinti programuotojas semiasi iš internete publikuojamo Seimo tinklapio. Būtent šiame tinklapyje publikuojamos Nepriklausomybės aikštė bei Č.Juršėno nuotraukos panaudotos ir "Rusiškoje ruletėje".

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers

Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu (2)

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (2)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....