Kaip informuoja upstart.bizjournals.com, amerikietis rašytojas, aktyvistas Danas Savage’as paragino barus solidarizuotis su rusų homoseksualais ir juos palaikančiaisiais uždraudžiant rusišką degtinę.

Šiam judėjimui pritaria daugelis homoseksualų ir lesbiečių aktyvistų.

Vienas iš organizacijos „Queer Nation“ įkūrėjų Alanas Kleinas pranešė, kad praėjusį sekmadienį 10 barų Niujorke uždraudė rusišką degtinę, tokių barų daugėja. „Pagalvojus apie Rusiją, pirmiausia į galvą ateina mintis apie rusišką degtinę. Rusiška degtinė neatsiejama nuo Rusijos, nuo jos ir reikia pradėti“, – sakė jis interviu leidiniui „USA Today“.

Sumušti homoseksualų eitynių dalyviai Rusijoje
Rusijoje 23 aktyvistai praėjusį sekmadienį pasirašė laišką, kuriuo „remia visas pastangas parodyti Rusijos valdžiai, kad homofobiški, nehumaniški įstatymai neliks nepastebėti“. Birželį sulaikyti visi 60 homoseksualų eitynėse Sankt Peterburge dalyvavę asmenys, daugelis tvirtino buvę žiauriai sumušti, rašo „Independent“.

Siūlo gerti ne rusišką degtinę

Londono Soho rajone esantis baras „Ku Bar“ irgi paragino uždrausti rusišką degtinę, taip protestuodamas prieš antigėjiškos propagandos įstatymus Rusijoje.

Antradienį baro savininkai išplatino socialiniame tinklalapyje „Facebook“ reklamą, kurioje nufotografuoti iki pusės nuogi modeliai vyrai ir po kuria parašyta: „Pas mus siūloma įvairių rūšių ne rusiškos degtinės“, informuoja pinknews.co.uk.