Ypatingi koldūnai iš Gruzijos

 (2)
Tiesa, galbūt vadinti koldūnais jų nederėtų – tai chinkaliai, Rytų Gruzijoje atsiradęs tradicinis valgis. Išvaizda jie kiek primena ir koldūnus, ir raviolius, tačiau išsiskiria daugybe klostelių, uodegėle viršuje ir specifiniu valgymo būdu. Palepinkite šeimą netikėtu valgiu iš gardžia virtuve garsėjančios Gruzijos.
Kiniški koldūnai
© Shutterstock nuotr.

Yra gausybė chinkalių variantų, nuo įdarytų jautiena, kiauliena, sūriu ar net krabų mėsa. Tačiau šį kartą siūlome paskanauti greitai paruošiamų chinkalių su kiaulienos ir lašinukų įdaru.

Instagram.com nuotr.

Ingredientai:

800 kg miltų
300 ml vandens
800 g smulkiai kapotos kiaulienos sprandinės
200 g smulkiai pjaustytų lašinukų
300 g smulkintų svogūnų
100 g smulkintų žalumynų (krapų, svogūnų laiškų, bazilikų)
Poros skiltelių česnako
Druskos
Pipirų

Padažui:

Brinzos sūrio
Česnako
Sultinio
300 g pasirinktų smulkintų riešutų

Gaminimas

Paruoškite tešlą iš miltų, vandens ir druskos. Išminkyta tešla turėtų būti kietesnė, panaši į koldūnų. Įvyniojusi tešlos kamuolį į maistinę plėvelę, palaikykite jį šaldytuve apie 20-30 minučių.

Kol tešla ilsėsis šaldytuve, paruoškite mėsos įdarą. Sumaišykite kapotą kiaulienos sprandinę su lašinukais, smulkintais svogūnais, žalumynais, smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirais. Įpilkite šiek tiek vandens.

Iš tešlos suformuokite ilgą dešrą, supjaustykite ją gabalėliais po 30 g. Stalą pabarsčiusi miltais, kad tešla nepriliptų, iškočiokite 1 mm storio apskritimą. Į vidurį apskritimo dėkite 40 g paruošto mėsos įdaro. Klostelėmis raukdama paplotėlį, pamažu formuokite krepšelį, chinkalio viršūnėlę užspauskite suformuodama uodegėlę. Užkaiskite puodą su vandeniu, įmeskite lauro lapelį, įberkite žiupsnelį druskos ir leiskite užvirti. Tomet sudėkite chinkalius ir virkite 4 minutes. Išvirusius chinkalius pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.

Instagram.com nuotr.

Į dubenėlį įdėkite porą skiltelių trinto česnako, žiupsnį druskos, įpilkite šiek tiek paruošto sultinio, įdėkite porą šaukštų brinzos sūrio, smulkintų, pavyzdžiui, graikinių riešutų, viską išmaišykite. Šiuo padažu pagardinkite paruoštus chinkalius. Skanaus!

Chinkalių ir koldūnų valgymas skiriasi. Chinkalius reikėtų suimti už uodegėlės, apversti aukštyn kojomis ir atkąsti gabalėlį šone. Tuomet išgerti viduje susidariusį sultinį ir pamažu suvalgyti likusį chinkalį. Tačiau uodegėlės nevalgykite, ji skirta tik chinkalio laikymui.

Instagram.com nuotr.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.