VIRK. 4 būdai pagardinti pievagrybių sriubą

 (6)
Oi, maniau, kad kreminė sriuba – kulinarijos viršūnė, O, pasirodo, ją pagaminti labai paprasta.
Pievagrybių sriuba - viena iš paprasčiausių ir greičiausiai paruošiamų.
Pievagrybių sriuba - viena iš paprasčiausių ir greičiausiai paruošiamų.
© Shutterstock nuotr.

Dievinu pievagrybius. Kai Nielsas grįžta su pirkiniais ir jei maišelyje randu pievagrybių, būtiniausiai suvalgau juos žalius. Visai be nieko. Man skanu.

Ne visus suvalgau, nemanykit, tik kol pamato Nielsas, kad jau esu įsisukusi į grybus. Jis dažnai jų pjausto, darydamas padažą ar užkepdamas kepsnį. O naujausias jo kūrinys - sriubos. Apskritai, tiek palinko į sriubas, kad kai tik susitinkame, tuoj siūlo naują receptą.

Aš labai ir nepriešgyniauju - vėsų vakarą labai malonu, kai šiltimėlis nuslysta gomuriu į skrandį. Tai siūlau ta paprastą sriubą, kurią pažadėjau kitą kartą ir aš išvirti.

Reikės:
1didelės bulvės,
1 poro (tik baltos jo dalies),
3 stiklinių daržovių sultinio arba vandens,
400 g pievagrybių,
500 ml grietinėlės (20 proc. riebumo),
1 skiltelės česnako,
žiupsnelio džiovintų čiobrelių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Gaminimas. Bulvę nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius susmulkinkite peiliu ar maišikliu, tik nepersistenkite, nereikia mums (tiksliau - jums) grybų pastos.

Porą perpjaukite išilgai, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką užteks sutraiškyti peilio geležte.

Kai inde vanduo (ar sultinys) užvirs, sudėkite į jį porą bei bulvę. Vėl palaukite, kol užvirs vanduo ir ant stiprios ugnies virkite daržoves 5 minutes. Sudėkite grybus ir virkite 7 minutes, neprimažindamos ugnies.

Kol grybai vartosi inde, ant kitos viryklės skylės statykite indą iki virimo įkaitinkite grietinėlę su čiobreliais ir česnaku.

Tada vėl dėmesį skirkite grybų-bulvių-porų masei. Ją smulkinkite maišikliu, pamažu pildamos karštą grietinėlę. Įberkite pagal skonį prieskonių - druskos bei pipirų ir skanaukite.

Taigi turite pačią paprasčiausią pievagrybių sriubą. Ji bus vis kitokio skonio, jei prieš patiekdamos, paskaninsite vienu iš siūlomų 4 pagardų.

1. Saujelę pievagrybių galvikių plonai supjaustykite ir pakepinkite augaliniame aliejuje 2-3 minutes kartu su smulkintu šviežiu imbieru, česnaku ir čili pipiriukais.

2. Keptuvėje išlydžiusios svieto gabaliuką, pakepinkite garstyčių, kalendros ir kmynų sėklų, o paskui dar įdėkite smulkintą česnaką bei svogūno laiškus.

3. Į tą indą, kur kaitinote grietinėlę, dar įberkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu arba tarkuoto fetos sūrio, maltų aštrių pipirų.

4. Klasikinis variantas - sriubą pagardinti batono skrebučiais su česnaku.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.