Verdam krevetes, dideles ir mažas

 (16)
Krevetės – bene populiariausia jūros bjaurybė (patinka taip vadinti), jau spėjusi užkariauti lietuvių skrandžius.
Krevetės - mažai kalorijų turintis delikatesas.
Krevetės - mažai kalorijų turintis delikatesas.
© Shutterstock nuotr.

Krevetės - neįprasto skonio delikatesas, kuris ypač naudingas mūsų organizmui. Kodėl? Turi mažai kalorijų, todėl idealiai tinka besilaikančioms dietos.

Taip pat krevetės rekomenduojamos, sergančioms astma, reumatiniu artritu, plaučių uždegimu, nes krevetėse yra daugybė vitaminų bei mineralų: jodo, kalcio, cinko, kalio, proteinų ir polinesočiųjų Omega-3 riebalų rūgščių.

O jas paruošti labai nesudėtinga.

Kiek laiko virti?

Užvirkite vandenį dideliame puode, pasūdykite ir ten sudėkite krevetes. Po to, kai jos iškils į paviršių ir taps ryškiai oranžinės, virkite jas dar 5-10 minučių.
Smulkios krevetės verdamos 3 minutes, o tigrinės ir karališkos - 6. Nepervirkite, nes kitaip mėsa taps guminė, neskani. Teisingai paruoštos krevetės yra švelnaus, tirpstančio burnoje skonio.

Kaip virti?

Kad krevetės būna gardžios, į vandenį dar iki jam užverdant įdėti keletą pipirų žirnelių, lauro lapelių, citrinos griežinėlių, gvazdikėlių, kelių skiltelių česnako, poros šaukštų pomidorų padažo.

Kai krevetės išvirs, palikite jas tame sultinyje dar 10-čiai minučių.

Krevetėms pagaminkite padažą. Susmulkinkite česnako skiltelę, raudoną aštrų pipirą ir visa tai pakepinkite alyvuogių aliejuje. Į padažą išspauskite 1 citrinos sultis, įberkite krapų, įvairiausių prieskonių pagal skonį. Išlukštentas krevetes mirkykite į tą padažą ir valgykite.

Kaip išsirinkti?

Teisingai užšaldytos krevetės yra vienodos spalvos, jų uodega sulenkta, o kiautas blizga.

Geltonas mėsos atspalvis, juodos dėmės ant kiauto (išskyrus tigrines krevetes) - nekokybiškų krevečių požymis.

Sniegas pakuotėje rodo, kad produktas jau buvo atšildytas ir negerai laikomas.

Tiesi uodega - ženklas, kad krevetė buvo per daug lėtai užšaldyta. Kuo daugiau sulenkta, tuo geriau ji buvo užšaldyta.

Neišsigąskite žalsvos krevetės galvos. Kai kurios krevetės minta ypatingu planktonu. O štai juoda galva liudija apie ligas.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (7)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.