Užkandžiai prie alaus (3 receptai)

 (1)
Kai saulė svilina, apie karštus patiekalus kažkaip net mintys nekyla. Pateikiam užkandžių, kuriems pagaminti nereikia didelės kulinarinės meistrystės.
Lazdelės, apvyniotos vytintu kumpiu. Niam.
© Shutterstock nuotr.

Ir svarbiausia - tokie užkandžiai paruošiami greitai (pavyzdžiui, užtepėlė) ir lengvai! Lazdeles, beje, puikiai tiks apvynioti vytinto kumpio juostelėmis. Jei valgysite lazdeles be apsiaustėlio, galite jas mirkyti į įvairiausius pagardus: kastinį, tepamą varškės sūrį su žalumynais ar saulėje džiovintais pomidorais, pagriebti pikantiškų salotų kąsnelį.

Vis įdomesnė alternatyva skrudintai duonai, kurioje laaabai jau daug riebalų...

MASKARPONĖS IR KREVEČIŲ UŽTEPĖLĖ

 Reikės:
350-400 g nelukštentų krevečių,
250 g maskarpon
ės sūrio,
1 petražolės šaknies,
125 g
grietinėlės (20% riebumo),
1 ryšelio petražolių,
maltų baltųjų pipirų,
juodųjų pipirų žirnelių,
druskos,
4-5 grie
žinėlių citrinos.

Gaminimas. Petražolės šaknį supjaustykite į 4-5 dalis. Į verdantį vandenį sudėkite šaknį, citrinos griežinėlius, juodųjų pipirų žirnelių bei druskos. Tame marinate krevetes virkite apie 7 minutes. Kai jos atvės, išlukštenkite.
Jūros gėrybes ir petražolių žalumynus pabarstykite druska bei maltais baltaisiais pipirais, susmulkinkite smulkintuvu.
Sūrį sumaišykite su grietinėle ir išplakite plakikliu, o paskui į tą masę sudėkite krevečių tyrę.
Gautą maskarponės ir krevečių užtepėlę tepkite ant duonos skrituliukų (gali būti bulvių traškučiai ar sausainiukai) ir papuoškite petražolėmis.

LAZDELĖS SU BAZILIKAIS

Reikės:
šiek tiek smulkintų šviežių baziliko lapelių,
25 g mielių (šviežių),
1 stiklin
ės šilto vandens,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio druskos,
1 kiaušinio,
400 g
kvietinių miltų,
3 skiltelių česnako.

Gaminimas. Plakiklyje susmulkinkite baziiliką ir česnaką. Užmaišykite tešlą iš mielių, vandens, alyvuogių aliejaus, druskos, kiaušinio ir miltų. Į tešlą sudėkite baziliką bei česnaką, gerai išmaišykite iki vientisos masės ir palikite kilti 30 min. Vėl išminkykite. Tada tešlą iškočiokite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Iš tų juostelių jau rankomis išvoliokite mažas gyvačiukes, perlenkite pusiau ir susukite galus (atrodyti turi kaip suvytas siūlas).
Tada dėkite tas suktas lazdeles ant pergamento, įkloto į kepimo skardą, ir palikite 15 min., kad mielės dar pakiltų. Lazdeles kepkite 20 min. 200 laipsnių orkaitėje.

LAZDELĖS SU SEZAMO SĖKLOMIS

Reikės:
250 g miltų,
5 g sausų mielių,
2
šaukštelių maltos paprikos,
50 g
sezamo sėklų,
175 ml šilto vandens,
žiupsnelio druskos.

Gaminimas. Šiltame vandenyje išmaišykite mieles, paskui suberkite miltus, prasijotus kartu su druska ir paprika. Minkykite tešlą apie 4 min., tada indą uždenkite ir palikite tešlą 1 val.
Paskui ją paminkykite, padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiokite panašiai 15 х 30 cm stačiakampį. Nubarstykite tešlą puse sezamų sėklų, jas įspausdamos į paviršių.
Supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Jas susukite, šiek tiek tešlą tempdamos. Lazdeles apvoliokite likusiose sezamo sėklose, dėkite ant miltais pabarstytos skardos ir palikite 20 min. Kepkite lazdeles 220 laipsnių kaitrumo orkaitėje 8 minutes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.