Trapios tešlos pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

Čia ne šiaip užkandėlė, o tikrai sotus ir skanus patiekalas, tinkamas pietums ar vakarienei.
© Shutterstock nuotr.

Pyragėlių siūlau gaminti daugiau, kadangi jie labai skanūs ir kitą dieną. Nebūtina jų ir šildyti - šalti irgi puikiai lenda, todėl patogu vežtis į keliones, neštis į darbą ar vaikams įdėti į mokyklą. Jeigu nemėgstate žirnelių, juos galite pakeisti kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, raudona saldžiąją paprika ar morkomis.

Trapiai tešlai reikės:
200 g miltų,
100 g šalto sviesto,
4-5 šaukštų šalto vandens,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio.

Įdarui reikės:
400 g vištienos be kaulo,
1 šaukšto aliejaus,
1 poro,
1 svogūno,
4-8 pievagrybių,
1 šaukšto miltų,
50 ml grietinėlės 35 proc. riebumo (tinka riebesnė grietinė),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
150 ml vištienos sultinio.

Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Atšaldytą sviestą įtarkuokite į miltus, įberkite žiupsnelį druskos, pirštais įtrinkite sviestą į miltus. Masė turi būti panaši į smulkius miltuotus trupinius. Įpilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Jei masė atrodo per sausa, įpilkite daugiau vandens. Tešlą padalinkite į 8-10 gabalėlių. Sudėkite į šaldytuvą ir palikite 30 minučių.

Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sumaišykite su miltais. Pabarstykite pipirais, druska. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Tuomet sumeskite žiedais supjaustytą porą. Apkepus daržovėms, sudėkite vištą ir smulkintus pievagrybius. Kai vištiena jau bus beveik iškepusi, suberkite žirnelius. Į keptuvę įpilkite vištienos sultinį, pamaišykite.

Nuo miltų viskas turėtų sutirštėti, jei netirštėja įberkite dar šiek tiek miltų. Troškinkite viską maždaug 10 minučių neuždengtoje keptuvėje. Kai viskas sutirštės, supilkite grietinėlę. Pamaišykite ir palikite įdarą atvėsti.

Keksiukų formelę ištepkite trupučiu sviesto. Iškočiokite tešlą, išsipjaukite apvalias formas, dekite į keksiukų formelę, sudėkite įdarą ir užlankstykite kraštus. Kraštus suspauskite tvirčiau, kad neišbėgtų įdaras. Pyragėlių viršų ištepkite kiaušinio plakiniu.

Paruošusios pyragėlius, 30 minučių palaikykite šaldytuve, tuomet kepdami jie nesutrūkinės. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 30 min., kol tešla paruduos.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.