TORTAS, kuris jus priblokš ne tik išskirtiniu skoniu

 (6)
Originalios šeimininkės nepaliauja stebinti savo išradingumu. Štai vilnietė Sandra savo šeimai Sausio 13-osios vakarą iškepė išties puikų tortą, kuris išsiskiria ne tik savo skoniu, bet ir apipavidalinimu.
TORTAS, kuris jus priblokš <span style="color: #ff0000;">ne tik išskirtiniu skoniu</span>
© Asmeninio albumo nuotr.

„Labai norėjau torto, be progos, šiaip sau. O gavosi ir su proga, ir ne šiaip“, - savo kulinarinį kūrinį socialiniame tinkle aprašė Sandra. Su „5 braškių“ skaitytojomis jauna mama sutiko pasidalinti savo išskirtinio kepinio receptu.

Ingredientai biskvitui:

4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1.5 stiklinės miltų
2 šaukštai aliejaus (geriausia alyvuogių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Šaukštelis vanilinio cukraus

Suplakite kiaušinius, suberkite miltus, cukrų, įpilkite aliejaus, viską gerai išmaišykite. Biskvito tešlą kepkite apie 10 minučių 190 laipsnių orkaitėje. Kol keps biskvitai, galite paruošti kremą pertepimui.

Ingredientai kremui:

3 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
Grietinės (330 g),
Sviesto 180 g,
Apie 100 g kokoso drožlių
Pusė indelio kondensuoto pieno
Citrinos

Ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną, ištirpinti želatiną, supilti į ištirpintą sviestą su kondensuotu pienu, suberti kokoso drožles, grietinę, įlašinti citrinos sulčių, viską išmaišyti ir pertepti biskvitus.

Trispalvės spalvų žmogeliukai išpiešti desertiniais glajaus pieštukais. Pasak Sandros, juos piešti užtruko ilgiausiai. Apie pusę valandos. Nes torto apipavidalinimas reikalauja kruopštumo.

Taip puošti kepinius galima įvairiomis valstybinėmis progomis ir ne tik.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Užkandžiai, kuriuos tikrai gali sau leisti (turi tik 100 kalorijų!)

Laikantis dietos, sudėtingiausia ištverti alkio protrūkius, kurie gali padėti padaryti sprendimą - nutraukti dietą ir prisikimšti iki soties.

Paskutinėms iškyloms gamtoje – paprika ir sūris ant grilio

Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti. Artėjantis savaitgalis numatomas šiltas ir su pragiedruliais – tinkamas paskutinėms iškyloms gryname ore.

Lengva pagaminti: 3 gardūs žuvies receptai

Dietologai pataria dukart per savaitę į savo maisto racioną įtraukti žuvį, tačiau tradiciškai ruošiami žuvies patiekalai iš tų pačių žuvų gana greitai gali virsti monotonija, kuriai virtuvėje – ne vieta.

3 gardūs ir sotūs receptai su vištiena, kurie nekenkia jūsų talijai (1)

Kilo.lt mitybos specialistai rekomenduoja tris patiekalus iš vištienos, kurie idealiai tinka žvarbesniems orams. Jie sušildys, suteiks sotumo jausmą, tačiau nepakenks figūrai.

Paprasta kaip „du kart du“ – purus ir sultingas obuolių pyragas (3)

Šį pyragą išmokau kepti dar būdama paauglė. Ingredientus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, gaminimo eiga - įkandama net pirmokui, o rezultatas - karališkas.

Traškūs cukinijų blyneliai: su šiuo ingredientu skaniau nebūna

Rudenį mano valgiaraštis neįsivaizduojamas be šio patiekalo. Tradicinius cukinijų blynelius pagardinu specialiu prieskoniu, kuris suteikia patiekalui išskirtinio skonio. Patikėkite, skaniau tikrai nebūna!

Šis ypatingas bulvių plokštainis – kiekvieno vyro svajonė (16)

Bulves mano vyras galėtų valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Todėl šių daržovių mūsų namuose niekada nestinga. Kartais pritrūksta tik idėjų, kaip jas įdomiai patiekti.

Tikro rudens skonis: 3 gardūs moliūgų receptai

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui (3)

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (14)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (24)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.