TORTAS, kuris jus priblokš ne tik išskirtiniu skoniu

 (6)
Originalios šeimininkės nepaliauja stebinti savo išradingumu. Štai vilnietė Sandra savo šeimai Sausio 13-osios vakarą iškepė išties puikų tortą, kuris išsiskiria ne tik savo skoniu, bet ir apipavidalinimu.
TORTAS, kuris jus priblokš <span style="color: #ff0000;">ne tik išskirtiniu skoniu</span>
© Asmeninio albumo nuotr.

„Labai norėjau torto, be progos, šiaip sau. O gavosi ir su proga, ir ne šiaip“, - savo kulinarinį kūrinį socialiniame tinkle aprašė Sandra. Su „5 braškių“ skaitytojomis jauna mama sutiko pasidalinti savo išskirtinio kepinio receptu.

Ingredientai biskvitui:

4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1.5 stiklinės miltų
2 šaukštai aliejaus (geriausia alyvuogių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Šaukštelis vanilinio cukraus

Suplakite kiaušinius, suberkite miltus, cukrų, įpilkite aliejaus, viską gerai išmaišykite. Biskvito tešlą kepkite apie 10 minučių 190 laipsnių orkaitėje. Kol keps biskvitai, galite paruošti kremą pertepimui.

Ingredientai kremui:

3 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
Grietinės (330 g),
Sviesto 180 g,
Apie 100 g kokoso drožlių
Pusė indelio kondensuoto pieno
Citrinos

Ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną, ištirpinti želatiną, supilti į ištirpintą sviestą su kondensuotu pienu, suberti kokoso drožles, grietinę, įlašinti citrinos sulčių, viską išmaišyti ir pertepti biskvitus.

Trispalvės spalvų žmogeliukai išpiešti desertiniais glajaus pieštukais. Pasak Sandros, juos piešti užtruko ilgiausiai. Apie pusę valandos. Nes torto apipavidalinimas reikalauja kruopštumo.

Taip puošti kepinius galima įvairiomis valstybinėmis progomis ir ne tik.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (15)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (9)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.