Tinginių Napoleonas (tik 4 ingredientai!)

 (17)
Kas gali būti geriau už nuostabaus skonio, bet labai paprasto pagaminimo, pyragą? O jei tai tradicinis ir visų dievinamas Napoleonas, gardumynų kepimas tampa švente, o ne sunkiu darbu.
Greitas Napoleono pyragas
© Shutterstock nuotr.

Kai pas draugę paragavau šio pyrago, ilgai negalėjau atgauti žado: trapus, saldus, minkštas ir nuostabiai skaniai kvepia. Bet vis mintyse jos gailėjau, juk žinau, kiek laiko užtrunka iškepti Napoleoną. Tiesą atskleidė nenaudėlis jos vyras, pareiškęs, kad tokį pyragą net jis galėtų pagaminti, nes labai labai paprasta. 

Ilgai nelaukusi išbandžiau ir aš. Rezultatas neįtikėtinas - ir greita, ir pigu, o skonis ilgam užburia. 

REIKĖS:

500 g sluoksniuotos tešlos;

200 g sviesto;

1 skardinės kondensuoto pieno;

rūgščios uogienės.

GAMINIMAS:

Trapios tešlos juostas supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 185°C įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą atspalvį. Juosteles atvėsinkite.
Kambario temperatūros sviestą išplakite iki purumo ir per kelis kartus, nuolat plakant, supilkite kondensuotą pieną. Masę gerai išmaišykite.

Ant maistinės plėvelės tepkite kremo šaukštą (kur bus jūsų vyniotinio pagrindas). Dėkite apie 5 juosteles ir dar 3 juosteles perpjaukite per pusę, pradurkite jas iš galo (prailginkite vyniotinį dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę). 

Ant išdėliotų juostelių tepkite dalį kremo. Taip dėliokite visus sluoksnius, o paskutiniame tepkite ne kremą, o uogienę. Pyrago viršų padenkite kremu. Jums turėtų gautis 4 sluoksniai. Viršų apibarstykite likusiais tešlos trupiniais. Jei norite pyragui suteikti elegancijos, papuoškite šviežiomis uogomis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.