ŠVENTĖS. Kalėdų stalo dekoravimo tendencijos (FOTO)

Kai stovi eglutė kampe, o stalas margiausias nuo įvairiausių patiekalų, apie puošmenas kažkodėl pamirštame. Tačiau jos sukuria pakilią nuotaiką ir parodo dėmesį artimiesiems.
ŠVENTĖS. Kalėdų <span style="color: #ff0000;">stalo dekoravimo</span> tendencijos (FOTO)
© Shutterstock nuotr.

Kokios svarbiausios puošimo kryptys šiemet?

Moteriškas prisilietimas. Nebijokite saldaus įvaizdžio – pastelinės rožinės, žydros ir žalios spalvos sukurs gaivią nuotaiką, kaip ir ledinės rožės, kaspinėliai, kristalai, plunksnos. Nesibaiminkite to saldumo – jei namų interjeras asketiškas, tai stalas tikrai neatrodys fyfiškas.

Šaltas prasiskverbimas. Snaigės, varvekliai, ledo kristalai, spindinčio sniego patalai – sukursite tikrą sniego pasaką. Ypač, kai to sniego už lango nėra, tegu jis būna bent namuose! Tinkamos spalvos – balta, sidabras, baltos ir mėlynos derinys.

Iškilmingas dramatizmas. Raudona, balta (sidabro, aukso) ir juoda – tai, kas tinka jūsų namų dvasiai ir sukurtai Kalėdų nuotaikai. Klasika, kuri visuomet suskamba.

Metalinė prabanga. Auksas, sidabras, bronza, varis – populiarūs visi metaliniai atspalviai, kurie suteikia ne tik šventiškumo, bet ir prabangos, lengvumo. Gaivus derinys ir su juoda, ir su balta ar melsva.

Natūralus grožis. Gilės, kankorėžiai, riešutai, cinamonas... Puoškite stalą eglės šakelėmis, baltais lelijų žiedais ar rožių puokštelėmis. Nepersistenkite ir nedarykite šabakštyno.

Visoms dekoracijoms galioja tos pačios taisyklės - saikas, skonis ir
spalvų dermė. O jei atrodo, kad jos tik kliudo sudėti patiekalus ir
valgyti, tai atminkite švenčių priesaką: svarbu ne prisivalgyti, o visko
paragauti po truputį!

Linkime gražių švenčių!


Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

3 gardūs ir sotūs receptai su vištiena, kurie nekenkia jūsų talijai (1)

Kilo.lt mitybos specialistai rekomenduoja tris patiekalus iš vištienos, kurie idealiai tinka žvarbesniems orams. Jie sušildys, suteiks sotumo jausmą, tačiau nepakenks figūrai.

Paprasta kaip „du kart du“ – purus ir sultingas obuolių pyragas (3)

Šį pyragą išmokau kepti dar būdama paauglė. Ingredientus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, gaminimo eiga - įkandama net pirmokui, o rezultatas - karališkas.

Traškūs cukinijų blyneliai: su šiuo ingredientu skaniau nebūna

Rudenį mano valgiaraštis neįsivaizduojamas be šio patiekalo. Tradicinius cukinijų blynelius pagardinu specialiu prieskoniu, kuris suteikia patiekalui išskirtinio skonio. Patikėkite, skaniau tikrai nebūna!

Šis ypatingas bulvių plokštainis – kiekvieno vyro svajonė (11)

Bulves mano vyras galėtų valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Todėl šių daržovių mūsų namuose niekada nestinga. Kartais pritrūksta tik idėjų, kaip jas įdomiai patiekti.

Tikro rudens skonis: 3 gardūs moliūgų receptai

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui (3)

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (13)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (24)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.

Sočios ir dietiškos moliūgų salotos: vos 150 kalorijų

Šios sočios salotos išgelbės jus nuo alkio. Jei ieškote gardaus, tačiau dietiško varianto, šios gaivios salotos - idealus pasirinkimas. 500 gramų moliūgo turi vos 150 kalorijų.

Gardumėlis žiemai: 3 pačios gardžiausios mišrainės su cukinija (3)

Rudenį šeimininkių virtuvės pakvimpa įvairiausiais marinatais. Tai metas, kai visas daržo gėrybes tenka ruošti žiemai. Šįkart siūlome išbandyti net tris fantastiškus mišrainių su cukinija receptus.

Kotletai „taupukas“: už šį receptą – didžiausia pagarba (2)

Kotletams gaminti yra sukurta nesuskaičiuojama galybė receptų. Vieni jų itin skanūs, dar nuo vaikystės pamėgti, kiti - dar negirdėti ir neišbandyti.