ŠVENTĖS. Kalėdų stalo dekoravimo tendencijos (FOTO)

Kai stovi eglutė kampe, o stalas margiausias nuo įvairiausių patiekalų, apie puošmenas kažkodėl pamirštame. Tačiau jos sukuria pakilią nuotaiką ir parodo dėmesį artimiesiems.
© Shutterstock nuotr.

Kokios svarbiausios puošimo kryptys šiemet?

Moteriškas prisilietimas. Nebijokite saldaus įvaizdžio – pastelinės rožinės, žydros ir žalios spalvos sukurs gaivią nuotaiką, kaip ir ledinės rožės, kaspinėliai, kristalai, plunksnos. Nesibaiminkite to saldumo – jei namų interjeras asketiškas, tai stalas tikrai neatrodys fyfiškas.

Šaltas prasiskverbimas. Snaigės, varvekliai, ledo kristalai, spindinčio sniego patalai – sukursite tikrą sniego pasaką. Ypač, kai to sniego už lango nėra, tegu jis būna bent namuose! Tinkamos spalvos – balta, sidabras, baltos ir mėlynos derinys.

Iškilmingas dramatizmas. Raudona, balta (sidabro, aukso) ir juoda – tai, kas tinka jūsų namų dvasiai ir sukurtai Kalėdų nuotaikai. Klasika, kuri visuomet suskamba.

Metalinė prabanga. Auksas, sidabras, bronza, varis – populiarūs visi metaliniai atspalviai, kurie suteikia ne tik šventiškumo, bet ir prabangos, lengvumo. Gaivus derinys ir su juoda, ir su balta ar melsva.

Natūralus grožis. Gilės, kankorėžiai, riešutai, cinamonas... Puoškite stalą eglės šakelėmis, baltais lelijų žiedais ar rožių puokštelėmis. Nepersistenkite ir nedarykite šabakštyno.

Visoms dekoracijoms galioja tos pačios taisyklės - saikas, skonis ir
spalvų dermė. O jei atrodo, kad jos tik kliudo sudėti patiekalus ir
valgyti, tai atminkite švenčių priesaką: svarbu ne prisivalgyti, o visko
paragauti po truputį!

Linkime gražių švenčių!


Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.