STEBINK. 3 originalūs pyragai su sūrio įdaru

Vaiva užsiprašė įdomiausio dalyko – nesaldaus pyrago. Tai sukau galvą, kuo čia ją nustebinti. Radau tris pyragus su sūriu – čederiu, kamamberu ir brie.
© Shutterstock nuotr.

Jei jausite, kad galėtų tikti dar papildomi prieskoniai - gražgarstės, kmynai, paprikos, galite pamėginti, kas pavyks.

*** PYRAGAS su čederiu, kumpiu ir bulvėmis

Įdarui reikės:
150 g rūkyto kumpio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
800 g bulvių,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
200 g fermentinio sūrio,
4 kietai virtų kiaušinių,
100 g čederio,
2 šaukštų sviesto.

Tešlai reikės:
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
2 šaukštų sviesto,
100 ml kefyro,
sviesto kepimo indui ištepti.

Gaminimas. Paruoškite tešlą. Į dubenėlį prasijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską. Sudėkite minkštą sviestą bei supilkite kefyrą. Išmaišykite viską, krėskite ant miltais pabarstyto stalviršio, užminkykite tešlą, kad būtų lygi ir elastinga. Paskui ją vėl padėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu.
Gaminkite įdarą. Išvirkite kietai kiaušinius, o bulves virkite su lupena pasūdytame vandenyje apie 25 minutes. Leiskite bulvėms atvėsti, nulupkite ir sutrinkite jas su sviestu, kad būtų košė. Pagardinkite ją druska, pipirais ir muskato riešutais.
Fermentinį sūrį sutarkuokite stambia trintuve, suberkite į bulvių košę ir kruopščiai išmaišykite.
Kumpį, čederį bei kiaušinius supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenėlį (tuščią) ir išmaišykite.
Tada iškočiokite tešlą, kad būtų šiek tiek didesnė už kepimo indą. Sutepkite kepimo indą sviestu ir išklokite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Dėkite ant tešlos bulvių košę, tolygiai paskirstykite, tada barstykite kumpio, čederio ir kiaušinių mišinį. Tešlos kraštelius šiek tiek ištempkite ir suformuokite dailų kraštelį. Kepkite 40 minučių.

*** PYRAGAS su brie ir vyšniniais pomidorais

Reikės:
250 g brie sūrio (apvali pakuotė),
1 kiaušinio,
2 šluotelių svogūnų laiškų,
250 g sluoksniuotos tešlos,
250 g vyšninių pomidorų.

Gaminimas. Nuplaukite svogūnus ir susmulkinkite. Pomidoriukus nuplaukite, nusausinkite.
Iškočiokite plonai tešlą ir padarykite du apskritimus, kurių skersmuo būtų apie 23 cm.
Skardą sušlapinkite šaltu vandeniu. Dėkite į ją vieną tešlos apskritimą. Jo centre padėkite sūrio ratuką, o aplink jį išdėliokite pomidoriukus, pabarstykite svogūnus.
Tada įdarą užklokite kitu tešlos apskritimu. Drėgnomis rankomis sulipinkite abiejų apskritimų kraštus. Patepkite patiekalą kiaušinio plakiniu. Kepkite 200 kaitrumo orkaitėje 25 minutes.
Leiskite pyragui atvėsti apie 5 minutes ir tiekite svečiams.

*** PYRAGAS su kamamberu, špinatais ir bulvėmis

Įdarui reikės:
200 g kamambero,
200 g šviežių špinatų,
2 didelių bulvių,
4 šaukštų tarkuoto parmezano,
augalinio aliejaus kepimo formai sutepti.

Tešlai reikės:
300 g miltų,
200 ml vandens,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukšto augalinio aliejaus,
7 g sausų mielių.

Gaminimas. Prasijokite miltus su mielėmis bei druska į dubenėlį. Įpilkite 200 ml šilto vandens ir 1 šaukštą aliejaus. Užmaišykite tešlą. Padėkite masę ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite apie 5 minutes. Paskui grąžinkite tešlą į dubenėlį ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Bulves išvirkite su lupena. Leiskite atvėsti, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Špinatus nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir apliekite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų. Nusausinkite rankšluosčiu.
Tada imkitės tešlos. Ją iškočiokite, kad gautumėte stačiakampį (kaip skardos forma). Dėkite tešlą ant aliejumi suteptos skardos.
Ant tešlos dėkite špinatus, palikite tešlos kraštus apie 2 cm „plikus". Tuomet išdėliokite riekelėmis pjaustytą kamamberą, ant viršaus - bulvių griežinėlius.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir apšlakstykite aliejumi. Leiskite pastovėti 20 minučių.
Tada kiškite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.