Spintos revizija: ką reikėtų žinoti?

 (8)
Vieną dieną, kai su Teodora nusprendėme pasidaryti pramogą, skaičiuodamos, kiek turiu suknelių, mane ištiko šokas...
Ar jums TIKRAI reikia visų jūsų drabužių?
Ar jums TIKRAI reikia visų jūsų drabužių?
© Shutterstock nuotr.

43. Keturiasdešimt trys! 37 palaidinės. 86 poros batų. 18 švarkelių. 25 megztiniai. Paklausite, kam tiek reikia? Patikėkite, ir aš pati nežinau. Puse iš mano daiktų yra pirkti tikintis „kad vieną dieną aš sukūsiu tiek, kad galėsiu į juos įlįsti" arba, kad „kada nors surasiu prie tos palaidinės tinkančias kelnes"... „tinkamą progą ja pasipuošti"... „o šitą kada nors padovanosiu Vikai".
Mūsų spintos - tai mūsų pasaulis. Ten kabo daugybė mūsų „odų": vienos skirtos pasivaikščiojimams parke, kitos - darbo susitikimams ar triukšimingiems vakarėliams, kai norisi būti dėmesio centre. Tai mūsų asmenybės. Ten kabo prisiminimai apie pasimatymus, atostogas, gimtadienius. Trumpai tariant, mus ir mūsų spintas sieja rimti santykiai. Gal todėl jas iškraustyti ir kritiškai įvertinti kiekvieną daiktą yra taip sunku. Vika man kažkada pasakojo apie „spintų terapiją", kurios pagalba moterys priverčiamos atsisakyti nereikalingų daiktų. Kad „Operacija SPINTA" būtų lengvesnė, vadovavausi jos pateiktais nurodymais:

Pasimatuokite KIEKVIENĄ drabužį (šiaip rekomenduoju tai daryti stebint kelioms tikroms draugėms. Žodis „tikros", reiškia, kad jos pasakys tiesą apie tai, kaip atrodote).
Aptarkite, KO TRŪKSTA jūsų garderobe: dalykinio sijono, plataus diržo, juodos suknelės?
Apgalvokite PROGAS, kuriomis galėsite vilkėti vieną ar kitą drabužį. Ar jis IŠ TIKRŲJŲ turi šansų išvysti dienos šviesą?
KIRITIŠKAI aptarkite kiekvieną daiktą: ar jis dar kada bus madingas, ar jis tikrai pabrėžia jūsų figūros privalumus, ar jis tinkamas jūsų amžiui ir ar jis atskleidžia jūsų asmenybę?
Pabandykite iš anksto numatyti, SU KOKIAIS KITAIS jūsų drabužiais ar aksesuarais derės kiekvienas rūbas.

Revizijos rezultatai:
- Susidariau sąrašą daiktų, kurių man TIKRAI REIKIA - dabar po parduotuves vaikščiosiu su tikslu.
- Raudonajam Kryžiui atidaviau daugiau negu 30 drabužių ir aksesuarų (paglosčiau savo savimeilę).
- „Atradau" netikėtų savo drabužių derinių, tad kurį laiką tikrai nesiskųsiu, kad neturiu, ko apsirengti.
- Kad save apdovanočiau, įsigijau gražias, medines rūbų pakabas.
- Dar keli rūbai yra mano stebėjimo stadijoje - jei jų neapsivilksiu per kelis ateinančius mėnesius, trenksiu lauk.
- Reikia peržiūrėti pėdkelnes, šalikus, apatinius, diržus ir galvos apdangalus - nors ir ne daug vietos jie užima, bet erdvė spintoje sukuria daugiau erdvės kitiem dalykams ir galvoje.
- Smagu žinoti, kad daiktai, kurie nepajudinami mano spintoje gulėjo metų metus, dabar gyvena „aktyvų gyvenimą".
- Ir žinote ką? Aš VISAI nepasigendu jų!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.