SOTU. Pyragas su vištienos ir špinatų įdaru

 (2)
Jei turite šeimoje moksleivį, tai galite naujų mokslo metų proga paruošti ypatingą nesaldų, bet gardų patiekalą.
© Shutterstock nuotr.

Gal ir teks ilgokai ruošti (pyragas keps daugiau nei valandą, o dar tešlą paruošti bei įdarą), tačiau tikiuosi, kad pagyrimai atpirks tas pastangas.

Pagaliau, tokį pyragą galima pasišildyti - kitą dieną jis dar skanesnis (apkeptų vakaryščių cepelinų fenomenas).

Reikės:
Įdarui:
1 šaukštelio smulkintų muskato riešutų,
2 šaukštų susmulkintų svogūno laiškų,
1 kiaušinio trynio,
500 g vištienos krūtinėlės be odelės,
250 g špinatų,
250 g sveriamos varškės,
druskos,
juodųjų maltų pipirų.

Tešlai:
3 šaukštų grietinėlės (12 proc.),
350 g miltų,
125 g sviesto,
1/3 šaukštelio druskos,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių.

Gaminimas. Paruoškite tešlą. Sviestą suminkštinkite ir išplakite iki baltumo. Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę ir vėl išmaišykite.

Miltus, kepimo miltelius ir druską prasijokite ant stalo, kad būtų kalnelis. Jo viduryje padarykite kraterį ir ten liekite grietinėlės, kiaušinio bei sviesto plakinį.

Užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Miltais pabarstykite stalviršį ir iš 2/3 tešlos iškočiokite ploną paplotį. Likusį tešlos gabaliuką padėkite atgal į šaldytuvą. Gilų kepimo indą ištepkite sviestu ir ten įklokite tešlos paplotėlį (žiūrėkite, kad tešlos kliūtų ir indo kraštams). Padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Špinatus nuplaukite, kotelių atsikratykite. Lapus dėkite į puodą (be jokio vandens) ir statykite šį ant silpnos ugnies. Jums tereikia, kad špinatai suminkštėtų, apvystų. Paskui juos dėkite į kiaurapuodį.

Varškę, muskato riešutus ir kiaušinio trynį suplakite plakikliu, suberkite druską, pipirus, dar kartą viską išmaišykite.

Vištienos krūtinėles supjaustykite kubeliais arba juostelėmis. Iš šaldytuvo paimkite kepimo indą su tešlos papločiu, dėkite 1/3 vištienos gabaliukų. Ant jų dėkite paruoštą varškę, pabarstykite svogūno laiškais ir špinatais. Vėl pakartokite sluoksnius, užbaigdamos vištienos gabaliukais.

Kol kais orkaitė iki 180 laipsnių, iškočiokite likusią tešlą ir uždenkite tuo paplotėliu pyragą. Sandariai prispauskite kraštus, o už indo kraštų likusią tešlą nupjaukite (galite daryti juosteles ir uždėti ant pyrago viršaus suformuotą širdelę). Pyrago viršų subadykite šakute, šaukite orkaitėn ir kepkite 1 valandą 15 minučių. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.