Skanių KOTLETŲ PASLAPTIS: kaip iškepti tobulą?

 (64)
Atrodytų, kas jau čia tokio sudėtingo iškepti kotletus? Tačiau dėl tam tikrų priežasčių, kai kurioms šeimininkėms jie pavyksta tobuli, o kitoms - trupantys lyg smėlis ar kieti kaip akmuo.
Skanių KOTLETŲ PASLAPTIS: <span style="color: #ff0000;">kaip iškepti tobulą?</span>
© Shutterstock nuotr.

Šie patarimai padės jums paruošti šį patiekalą tokį, kokio tikrai nebus gėda patiekti ant stalo!

Kaip iškepti tobulą kotletą?

Jei norite iškepti tobulą kotletą, pirmiausiai nereikia pirkti jau supakuoto faršo. Nežinia, kokios mėsos ten primaišyta.

Visada pirkite norimos mėsos file ir sumalkite ją mėsmalėje. Nepamirškite kruopščiai išvalyti - pašalinti plėvelę, išimti kremzles, kaulus ir venas.

Rekomenduojame maišyti kelias mėsos rūšis tokiomis proporcijomis: 1 kg jautienos - 1,2 kg kiaulienos arba 1 kg jautienos - 250 g riebalų. Tačiau kotletus galite kepti ir iš ėrienos, veršienos, vištienos, kalakutienos, elnienos.

Kotletai
Kotletai
© Fotolia nuotr.

Ar reikia įmušti kiaušinį? Žinoma, tai būtina. Svarbiausia - nereikia persistengti su kiaušiniais ir vienam patiekalui naudoti ne daugiau kaip 2-3 vienetus 1 kg mėsos. Antraip kotletai taps „sunkūs“.

Pakepinkite 200 g smulkiai pjaustyto svogūno. Galima į faršą dėti ir žalio, tačiau rekomenduotina jį sumalti mėsmalėje kartu su mėsa.

Duona - pagrindinis komponentas. Tik negalvokite, kad duona kotletų recepte atsirado iš noro pataupyti mėsos. Be duonos kotletai nebus tokie purūs. Tik svarbu išlaikyti tinkamas proporcijas. 1 kg mėsos - 250 gramų baltos duonos ir 300-400 gramų pieno ar vandens.

Galite naudoti sudžiūvusius kepaliukus. Nupjaustykite žievelės, supjaustykite į nedidelius gabalėlius, pamirkykite šaltame vandenyje ar piene. Kai trupiniai išmirks, kruopščiai sutrinkite ir sumaišykite su mėsos faršu. Dalį duonos porcijos galite pakeisti tarkuota bulve, moliūgu ar kita daržove.

Galite įdėti smulkintų prieskonių (paprikos miltelių, juodųjų pipirų, kalendros, čili) ir smulkintų žolelių (krapų, petražolių, kalendros). Nepamirškite druskos.

Dubenį su paruoštu įdaru pageidautina apdengus folija pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad duona išbrinktų mėsos sultyse. Kotletus formuoti sudrėkinus rankas šaltame vandenyje.

Jei pageidaujate, galite apvolioti juos džiūvėsėliuose - dėl auksinės plutelės kotleto mėsa liks sultingesnė.

Kas nemėgsta džiūvėsėlių, kotletukus pamirkyti gali plakinyje (3 kiaušinius išplakti su 1-2 šaukštais pieno ar vandens) ir apvolioti miltuose.

Jei norite, kad kotletukai išeitų traškūs, galite sumažinti ugnį ir juos šiek tiek pakepti be dangčio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (2)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.