Skanių KOTLETŲ PASLAPTIS: kaip iškepti tobulą?

 (64)
Atrodytų, kas jau čia tokio sudėtingo iškepti kotletus? Tačiau dėl tam tikrų priežasčių, kai kurioms šeimininkėms jie pavyksta tobuli, o kitoms - trupantys lyg smėlis ar kieti kaip akmuo.
Skanių KOTLETŲ PASLAPTIS: <span style="color: #ff0000;">kaip iškepti tobulą?</span>
© Shutterstock nuotr.

Šie patarimai padės jums paruošti šį patiekalą tokį, kokio tikrai nebus gėda patiekti ant stalo!

Kaip iškepti tobulą kotletą?

Jei norite iškepti tobulą kotletą, pirmiausiai nereikia pirkti jau supakuoto faršo. Nežinia, kokios mėsos ten primaišyta.

Visada pirkite norimos mėsos file ir sumalkite ją mėsmalėje. Nepamirškite kruopščiai išvalyti - pašalinti plėvelę, išimti kremzles, kaulus ir venas.

Rekomenduojame maišyti kelias mėsos rūšis tokiomis proporcijomis: 1 kg jautienos - 1,2 kg kiaulienos arba 1 kg jautienos - 250 g riebalų. Tačiau kotletus galite kepti ir iš ėrienos, veršienos, vištienos, kalakutienos, elnienos.

Kotletai
Kotletai
© Fotolia nuotr.

Ar reikia įmušti kiaušinį? Žinoma, tai būtina. Svarbiausia - nereikia persistengti su kiaušiniais ir vienam patiekalui naudoti ne daugiau kaip 2-3 vienetus 1 kg mėsos. Antraip kotletai taps „sunkūs“.

Pakepinkite 200 g smulkiai pjaustyto svogūno. Galima į faršą dėti ir žalio, tačiau rekomenduotina jį sumalti mėsmalėje kartu su mėsa.

Duona - pagrindinis komponentas. Tik negalvokite, kad duona kotletų recepte atsirado iš noro pataupyti mėsos. Be duonos kotletai nebus tokie purūs. Tik svarbu išlaikyti tinkamas proporcijas. 1 kg mėsos - 250 gramų baltos duonos ir 300-400 gramų pieno ar vandens.

Galite naudoti sudžiūvusius kepaliukus. Nupjaustykite žievelės, supjaustykite į nedidelius gabalėlius, pamirkykite šaltame vandenyje ar piene. Kai trupiniai išmirks, kruopščiai sutrinkite ir sumaišykite su mėsos faršu. Dalį duonos porcijos galite pakeisti tarkuota bulve, moliūgu ar kita daržove.

Galite įdėti smulkintų prieskonių (paprikos miltelių, juodųjų pipirų, kalendros, čili) ir smulkintų žolelių (krapų, petražolių, kalendros). Nepamirškite druskos.

Dubenį su paruoštu įdaru pageidautina apdengus folija pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad duona išbrinktų mėsos sultyse. Kotletus formuoti sudrėkinus rankas šaltame vandenyje.

Jei pageidaujate, galite apvolioti juos džiūvėsėliuose - dėl auksinės plutelės kotleto mėsa liks sultingesnė.

Kas nemėgsta džiūvėsėlių, kotletukus pamirkyti gali plakinyje (3 kiaušinius išplakti su 1-2 šaukštais pieno ar vandens) ir apvolioti miltuose.

Jei norite, kad kotletukai išeitų traškūs, galite sumažinti ugnį ir juos šiek tiek pakepti be dangčio.

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Perpjoviau bulvę per pusę, kad paruoščiau vakarienei kai ką išties ypatingo

Keptos bulvės su grybais - skamba jau pabodusiai. Tačiau jei jūsų darže jau galima kasti šviežias bulves, o savaitgalį grybavote miške, galite pasigaminti kai ką išties ypatingo.

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai (1)

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (3)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.

Greitai paruošiamos uogienės receptas – iki žiemos išsaugos visus vitaminus! (12)

Šalti žiemos vakarai neįsivaizduojami be uogiene pagardinto pyrago ar arbatos. Todėl braškių ir žemuogių, vyšnių, serbentų, aviečių, mėlynių stiklainiai kiekvieną vasarą užpildo mano lentynas.

Kam tinka senstelėję svogūnai? (1)

Tačiau virtuvės šefas Jonas siūlo užsilikusius svogūnus panaudoti dviems patiekalams, kuriuos gaminsite abu iškart – viename puode.

Kaip į miniatiūrinį stiklainį sutalpinti baklažaną? Senoviškas konservavimo receptas (1)

Lietuviai nuo seno kaupia įvairias konservuotas ar marinuotas daržoves žiemai. O italai... Italai gamina gardžiausius konservus bet kuriuo metų laiku, skandindami įvairias daržoves kvapniame alyvuogių aliejuje.

Pyragas su specialiu ingredientu – vos per 15 minučių! (3)

Kai norisi saldaus, tai norisi čia ir dabar. Todėl labai praverčia tokie pyragai, kurių netgi nereikia kepti. Vienas iš jų - šis nuostabus ir greitai pagaminamas grietininis gardėsis.

Vištienos kepenėlių tortas – lenkiuosi prieš jį sugalvojusį genijų! (10)

Yra žmonių, kurie juokauja, kad jiems pats skaniausias tortas yra mėsa. Tokiems, kurie gliukozę mielai išmaino į geležies bombą, siūlau išsikepti vištienos kepenėlių tortą.