Skaniausių dietinių patiekalų autorės

 (4)
Na, nežinau, ar mano dietai į naudą visų jūsų siūlytų patiekalų degustavimas, bet prisipažinsiu - buvo skanu!
Skaniausių dietinių patiekalų autorės
© Shutterstock nuotr.

Visų pirma norime padėkoti už aktyvų dalyvavimą! O pačioms aktyviausioms mūsų skaitytojoms, atsiuntusioms po pustuzinį receptų, siūlyčiau rimtai apsvarstyti dietologių karjeros galimybes.
Apsispręsti dėl nugalėtojų buvo tikrai sunku, tad išrinkusios tris kandidates į pagrindinį LEPICOL įsteigtą prizą, surengėme dietinę vakarienę. Vieningas degustatorių balsas ir I vietos prizas - LEPICOL 5+ papildas, LEPICOL+ maisto papildas virškinimo sistemai bei LEPICOL kapsulės žarnyno veiklai palaikyti - atiteko mūsų skaitytojai, kurios slapyvardis Driskytė.


Štai jos paukštienos salotos su gražgarste
Jums reikės:
500 g paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės;
300 g Pekino kopūsto arba bet kokių kietesnių salotų;
100 g gražgarstės salotų;
300 g vynuogių;
200 g lukštentų moliūgų sėklų;
Prieskonių paukštienai;
Prieskonių salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate);
Alyvuogių aliejaus (dietiniam variantui) arba majonezo (nedietiniam variantui);
Žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga:
Paukštienos krūtinėlė supjaustoma šiaudeliais, užberiama prieskonių, šiek tiek druskos ir kepama (geriausia kepti visiškai be aliejaus). Kai mėsytė apskrunda, suberiame moliūgų sėklas ir viską kartu pakepiname. Tuomet belieka supjaustyti pekino kopūstą ar salotas, grąžgarstės salotas, perpjauti vynuoges (jei jos su kauliukais ir pastaruosius tiesiog pašalinti), paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti alyvuogių aliejumi arba majonezu. Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė. Grąžgarstė patiekalui suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio. Sveika ir skanu!

O dar šešioms konkurso dayvėms atitenka LEPICOL 5+ maisto papildai žarnynui. Tikrai rekomenduoju išbandyti jų receptus.

Skaitytoja Eman ir jos siūlomi svogūnų žiedeliai

Reikės: dviejų galvų svogūnų, 3/4 puodelio pilno grūdo miltų, 2 kiaušinių, 1/2 puodelio pasukų, 3 šaukštų vandens, 2 šaukštų čili prieskonių, 2 šaukštų druskos, 1-2 šaukštų aitriosios paprikos, 1 šaukšto kmyninio kumino, 1 šaukšto smulkinto česnako, 1 šaukšto cukraus.
Pirma reikia supjaustyti svogūnus į keturias dalis ir atskirti žiedelius. Tada juos sudėti į indą ir apipilti pasukom, kad apsemtų. Taip palaikyti apie pusvalandį karts nuo karto pamaišant.
Kitame puode sumaišyti vandenį su kiaušiniais.
Negilioje lėkštutėje sumaišyti miltus, čili, druską, aitrias paprikas, kmyninį kuminą, česnaką ir cukrų. Nusausinus svogūnų žiedelius, pamirkyti juos pirma kiaušinyje, o paskui miltų mišiny. Įdėti juos į įkaitintą aliejų ir kepti iki kol taps auksinės spalvos iš abiejų pusių. Tada nusausinti nuo aliejaus ir iš karto patiekti.

Skaitytoja Editha ir jos dietinės
Ryšulėlis bet kokių salotų;
2-3 abrikosai, persikai ar slyvos;
valgomasis šaukštas išlukštentų saulėgražų(gali būti mišinys su linų sėmenimis ir moliūgų sėklomis)
puse citrinos;
šaukštas alyvuogių aliejaus.
Salotas susmulkinti kaip kam patinka, supjaustyti abrikosus, persikus ar slyvas. Saulėgražas truputėlį paskrudinti keptuvėje (kol gražiai parus). Išspausti pusės citrinų sultis, pilti ant salotų kartu su alyvuogių aliejumi, gerai išmaišyti. Pabarstyti skrudintomis saulėgražomis. Skanaus!

Skaitytoja Deserta ir jos cukinijos salotos su mozzarela ir saulėje džiovintais pomidorais
Reikės:
125 g. mozzarelos sūrio,
cukinijos,
saulėje džiovintų pomidorų,
gražgarstės,
alyvuogių aliejaus,
poros šaukštų citrinos sulčių,
druskos, pipirų.
Cukiniją supjaustyti plonomis juostelėmisir kelias minutes pakepinti ant vidutinės ugnies. Dėti į lėkštę, pabarstyti smulkinta rukola, plėšytu mozzarelos sūriu, dėti saulėje džiovintus pomidorus. Viską apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti šviežiai maltais pipirais ir druska. Jei mėgstate, įsidėkite alyvuogių.

Skaitytoja IndrėS ir jos avokadų ledai
Reikės:
200g rudo cukraus,
1 citrinos žievelės ir sulčių,
1 žalios citrinos žievelės ir sulčių,
2 vanilės lazdelių arba dviejų šaukštų vanilės ekstrakto,
4 avokadų, nuluptų ir supjaustytų,
500ml riebaus pieno,
Vanilės lazdeles perpjauti pusiau, išimti sėkliukes, sudėti viską į puodelį, supilti citrinų sultis, cukrų, sudėti žieveles. Užvirti, palikti virti ant silpnos ugnies kelioms minutėms, kol cukrus visai ištirps, o masė ims darytis panaši į sirupą. Sirupą perpilti į kitą indą ir palikti atvėsti. Kai sirupas atvės išimti vanilės ankštis.
Sutrinkite avokadus, sumaišykite su sirupu ir pienu. Jei turite ledų gaminimo mašinėlę - masę krėskite tenai ir ruoškite kaip įprastai. Jei ne - supilkite į plokštesnį dubenį ir dėkite į kamerą. Permaišykite, kas pusvalandį (iš viso šals apie 5 valandas). Prieš valgant rekomenduojama palaikyti 20 minučių perkeltą į šaldytuvą.

Skaitytoja Rassim ir jos grikių bei varškės apkepas
Šiam apkepui aš imu 2 pakelius varškės, grikių (čia savo nuožiūra, aš dedu 1,5 - 2 maišelius), 3 kiaušinius, grietinės. Grikius išsiverdu. Varškę pertinu per sietelį (šiaip jei kas nežino, prieš ruošiant varškę terminiam apdorojimui, ją reikia pertrinti, tuomet lengviau ir geriau organizmas įsisavina baltymus) ir atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymo. Tada į pertrintą varškę dedu išsuktus kiaušinius, virtus grikius, gerai išmaišau, galiausiai supilu iki standžių putų išplaktus baltymus. Lengvai dar permaišau, viską supilu į skardą, kuri būna patepta aliejumi ir ant viršaus uždedu kelis šaukštus grietinės ir viską kepu orkaitėje 20-30 min. Valgome su grietine. Gaunasi kaip ir desertas - ne tik skanus, bet dar ir sveikas. Skanaus kas išmėgins!!!

Skaitytoja Kristutte20 ir jos l
engvas bei gaivus desertas
Ingridientai:
1 litras kefyro (gali būti ir liesas jogurtas),
3 šaukštai želatino,
5 šaukštai cukraus,
Mėgiamų uogų: mėlynių, aviečių, braškių...
Isbrinkiname želatiną, uogas nuplauname ir nusausiname. Jogurtą sumaišome su cukrumi. Ištirpdome želatiną. Viską sumaišome ir kelioms valandoms dedame į šaldytuvą. Skanaus!

Su visomis nugalėtojomis susisieksime elektroniniu paštu. Kviečiame dalyvauti ir kituose mūsų konkursuose: Rožinio kokteilio receptų konkurse bei fotokonkurse "Mano bučkis"

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.