Plikė – gero meilužio požymis?

 (5)
Girdėjau, kad galva ties smilkiniais plinka protingiems vyrams, o pakaušis – mergininkams. Nuo trynimosi į svetimas pagalves.
Pliki vyrai kai kurioms moterims atrodo itin seksualūs.
© Shutterstock nuotr.

Vyrai plinka ne tik pradėdami senti. Ir jiems plaukų retėjimas beveik tokia pat stichinė nelaimė kaip impotencija. Dvidešimtmetis gali dar su humoru įvertinti situaciją ir nusiskusti plikai, tačiau dažnai matome pensinio amžiaus vyrus, kurie užšukuoja savo basą viršugalvį penkiais riebaluotais plaukais. Tie ilgi siūlai būna tik vienoje galvos pusėje ir kai papučia vėjas, tai reikia pamatyti tą vaizdelį... Bet gal geriau nematyti, nes taip ir norisi pulti su žirklėmis ir nurėžti tą įsivaizduojamos vyro jaunystės atavizmą.

Paveldėjimas
Jei vyro giminė nepasižymi vešlia galvos augalija, tai kad ir kokia bebūtų tanki vyro ševeliūra, ji ims retėti. Pirmieji įspėjamieji požymiai - plaukai ties kakta ir viršugalvyje ims augti greičiau nei paprastai, bet jie bus ploni, lūžinėjantys, pradės kristi. Su paveldėtu plikimu kovoti beprasmiška - padės tik specialistas.

Stresas
Maži sukrėtimai nėra kenksmingi, tačiau patiriama nuolatinė įtampa, nerimas ne tik silpnina imunitetą, bet ir gerokai apretina plaukų mišką ant galvos. Organizmas nesugeba plaukų svogūnėlio aprūpinti maistingomis medžiagomis, nes visą savo energiją skiria smegenims ir raumenims.
Dėl streso pradėję slinkti plaukai - laikinas reiškinys. Aplinkos pakeitimas, ramybė ir poilsis sustabdo plikimo procesą.

Testosteronas
Greičiausiai dėl šio vyriško lytinio hormono ir sklinda kalbos, kad vyrai, neaplenkiantys vos ne kiekvienos moters sijono ir miegamojo, yra nuplikę. Gandai yra netoli tiesos - plinka tie vyrai, kurių organizme yra testosterono perteklius. Tokių vyrų viršugalvis ir smilkiniai yra jautrūs šiam hormonui, todėl plaukai pradeda kristi. Taigi kalbos apie plikių seksualumą (ir gerą erekciją!) greičiausiai ne iš piršto laužtos.

Sausumas
Dažniausia plikimo priežastis - sausa galvos oda. Iš pradžių atsiranda pleiskanų, jos neleidžia odai kvėpuoti, maitinti plaukų, todėl šie ima kristi.
Galvos odos riebumas - kitas kraštutinumas, skatinantis plikimą.

Kofeinas
Jeigu jūsų vyrui neužtenka tik rytinio kavos puodelio, o ja mėgaujasi gal 4-5 kartus per dieną, tai nenustebkite, kai vyras pradės plikti. Kava sutrikdo normalią kraujo apytaką, plaukai ima augti lėčiau, o paskui jau ir visiškai apleisti galvą.
Geriausia priemonė - atsisakyti kavos arba gerti tą, kurioje nėra kofeino.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.