Patiekalas, vertas karaliaus stalo: VIŠTIENOS PYRAGAS su fantastišku įdaru

 (2)
Šis vištienos pyragas yra ypatingas tuo, kad jis patiks kiekvienam. Valgantį jį pirštus apsilaižys tiek mėsėdis, tiek žuvies gerbėjas, tiek vegetaras. Dėl tokios ingredientų gausos ir skonių įvairovės šis pyragas išties vertas karaliaus stalo.
Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Santa Maria nuotr.

Ingredientai (8 asmenims):

900 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis
druskos, pipirų

Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Shutterstock nuotr.

Įdarui su vištiena:

400 g morkų
2 šaukšteliai sviesto
400 g virtos vištos krūtinėlės
1 kiaušinis
2 šaukštai apelsinų sulčių
20 g razinų
130 g grietinės
prieskonių, petražolių, kario

Pyragas su lašiša
Pyragas su lašiša
© Shutterstock nuotr.


Įdarui su žuvimi:

2 kiaušiniai
3 šaukštai krapų
100 g paprikos pastos
100 g maltų migdolų riešutų
140 g lašisos filė
140 g krabų lazdelių
250 g liesos varškės
2 šaukštelių citrinų sulčių

Patiekalas, vertas karaliaus stalo: <strong>VIŠTIENOS PYRAGAS</strong> <span style="color: #ff0000;">su fantastišku įdaru</span>
© Fotolia nuotr.


Įdarui su špinatais:

25 g kedro riešutų
600 g špinatų
250 g liesos varškės
300 g sūrio su žolelėmis
1 kiaušinis

Gaminimas:

Kiaušinių trynius išmaišykite su paprikų pasta, krapais ir maltais migdolais. Kiaušinių baltymus suplakite iki putų, į jas suberkite trynių masę su migdolais, kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, lašišą. Viską pagardinti citrinų sultimis ir druska, pipirais.

Paskrudinkite kedro riešutus. Špinatus sumaišykite su varške, kitais ingredientais, paskaninkite prieskoniais.

Sutarkuokite ir šiek tiek patroškinkite morkas. Taip pat ir juostelėmis supjaustytą vištieną. Suplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais.

Gilią kepimo skardą išklokite atitirpinta tešla. Sudėkite visų rūšių įdarą - kiekvieno po lygiai arba pagal šeimos skonį. Likusią tešlą uždėkite ant viršaus. Kraštus užspauskite ir aptepkite kiaušiniu. Kepkite apie 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Gardžiausios įdarytos cukinijos: skonis kaip balandėlių

„Tiesiog dievinu įdarytas cukinijas. Jų skonis kaip balandėlių“, - sako savo receptu su 5braškėmis pasidalinusi skaitytoja Regina.

Praturtintas „tinginys“ – jo norisi dar ir dar! (20)

Mūsų skaitytoja Loreta siūlo išbandyti praturtintą „Tinginio“ pyragą, kuris užburs skoniu. Šio deserto nereikia kepti. Jį paruošti yra nepaprastai paprasta, todėl pasigaminti jį gali kiekvienas.

Gardus desertas iš kefyro: besilaikantiems dietos, bet norintiems pasmaguriauti (7)

Šį receptą mums rekomendavo mūsų skaitytoja Rima. Kefyro desertą ji siūlo išbandyti toms, kurios nori pasmaguriauti, bet negali, nes prižiūri savo kūno linijas.

Populiarėja alkoholiniai kokteiliai, kuriems ingredientų tenka ieškoti darže

Kiekviena moteris galėtų daug papasakoti apie prieskonines žoleles sriuboje ir salotose, bet ne kažin ką – apie žoleles alkoholiniuose kokteiliuose. Ši sritis mums kol kas vis dar menkai pažįstama. Tačiau ar ne metas ištaisyti šią žinių spragą?

Šokoladinis obuolių pyragas, kurio skonis nustelbs visus iki tol ragautus!

Obuolių pyrago receptų yra turbūt daugiau nei abėcėlėje raidžių. Kiekviena save gerbianti šeimininkė žino įdomų ir neįprastą būdą, kaip iš obuolių ir miltų iškepti pyragą, kuris nustelbs visus savo skoniu.

Baklažanai kaip grybai – gardesnio ir paprastesnio recepto nesu girdėjusi! (2)

Šį receptą sužinojau iš savo kaimynės, kuri kartą pasikvietė mane į svečius ir pavaišino nuostabaus skonio baklažanais, kurie priminė grybus. Kai ji pasakė man receptą, grįžusi namo nedelsiant tai pasigaminau pati!

Spiralinis pyragas su pasakiška paslaptimi

Skanu, greita ir paprasta - taip galima apibūdinti pyragaičius ar pyragus iš sluoksniuotos tešlos. Pabandykite išsikepti spiralinį pyragą su paslaptimi!

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai (su kopūstais, šermukšniais ar medumi)

Marinuoti obuoliai gali būti su įvairiausiais produktais ir prieskoniais, žolelėmis, medumi, cukrumi, garstyčiomis, levandomis, mėtomis, baziliku, vyšnių ir serbentų lapais. Jums atrinkau pačius skaniausius marinato receptus. Išbandykite ir jūs - neįmanoma atsispirti.

Nepaprastas obuolių pyragas – tobulai pavyks net virtuvės naujokui (1)

Šis obuolių pyrago receptas gaminamas labai paprastai, tačiau jo skonis - nepaprastas! Vos kelios minutės pastangų, ir po pusvalandžio ant stalo garuos sultingas ir kvapnus desertas!

4 gudrybės – ir jūsų omletas virs šedevru. Tokio dar neragavote... (1)

Atrodytų, išsikepti omletą taip paprasta, net mokinys tai sugebėtų. O iš tiesų reikia paisyti kai kurių taisyklių, apie kurias žino nedaugelis, jei norite, kad omletas iš tiesų būtų skanus.

Ši daržovių mišrainė žiemą taps nepakeičiama – skaniausia gardinti sriubas, troškinius, pyragus ir garnyrą (5)

Ši mišrainė žiemą jums atstos visą restorano meniu. Ji tobulai tinka sriuboms, troškiniams, daržovių pyragams ir garnyrui prie mėsos ar žuvies. Mano namuose šis pagardas iš cukinijų, baklažanų, morkų ir obuolių būna nepakeičiamas!

Kaip išvirti tobulą avižinę košę: jei taip nebandėte, daug praradote (6)

„Avižinis sapnas“ - taip vadinasi avižinė košė, kurią rekomenduoja subalansuotos mitybos specialistas Artur Swan.

Šie purūs keksiukai – burnoje tirpstanti pagunda (6)

Jei norite pamaloninti savo mylimąjį, padėkoti savo draugei ar už žygdarbį apdovanoti vaiką, tuomet būtinai turite iškepti jiems šių keksiukų. Tai - burnoje tirpstanti pagunda.

Tai tik iš pirmo žvilgsnio – neišvaizdi geltona košė. Žiemą už ją mums dėkosi! (21)

Kam nepatinka šaltą žiemos vakarą atsidaryti uogienės stiklainį ir pasinerti į vasaros skonius bei kvapus.

Ypač lengvai pagaminami ir gardūs bulvių receptai iš šviežio derliaus

Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau džiugina šias daržoves itin mėgstančius lietuvius. Šviežios bulvės išsiskiria savo plona luobele bei šiek tiek saldesniu skoniu. Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai.