Patiekalas, vertas karaliaus stalo: VIŠTIENOS PYRAGAS su fantastišku įdaru

 (2)
Šis vištienos pyragas yra ypatingas tuo, kad jis patiks kiekvienam. Valgantį jį pirštus apsilaižys tiek mėsėdis, tiek žuvies gerbėjas, tiek vegetaras. Dėl tokios ingredientų gausos ir skonių įvairovės šis pyragas išties vertas karaliaus stalo.
Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Santa Maria nuotr.

Ingredientai (8 asmenims):

900 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis
druskos, pipirų

Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Shutterstock nuotr.

Įdarui su vištiena:

400 g morkų
2 šaukšteliai sviesto
400 g virtos vištos krūtinėlės
1 kiaušinis
2 šaukštai apelsinų sulčių
20 g razinų
130 g grietinės
prieskonių, petražolių, kario

Pyragas su lašiša
Pyragas su lašiša
© Shutterstock nuotr.


Įdarui su žuvimi:

2 kiaušiniai
3 šaukštai krapų
100 g paprikos pastos
100 g maltų migdolų riešutų
140 g lašisos filė
140 g krabų lazdelių
250 g liesos varškės
2 šaukštelių citrinų sulčių

Patiekalas, vertas karaliaus stalo: <strong>VIŠTIENOS PYRAGAS</strong> <span style="color: #ff0000;">su fantastišku įdaru</span>
© Fotolia nuotr.


Įdarui su špinatais:

25 g kedro riešutų
600 g špinatų
250 g liesos varškės
300 g sūrio su žolelėmis
1 kiaušinis

Gaminimas:

Kiaušinių trynius išmaišykite su paprikų pasta, krapais ir maltais migdolais. Kiaušinių baltymus suplakite iki putų, į jas suberkite trynių masę su migdolais, kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, lašišą. Viską pagardinti citrinų sultimis ir druska, pipirais.

Paskrudinkite kedro riešutus. Špinatus sumaišykite su varške, kitais ingredientais, paskaninkite prieskoniais.

Sutarkuokite ir šiek tiek patroškinkite morkas. Taip pat ir juostelėmis supjaustytą vištieną. Suplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais.

Gilią kepimo skardą išklokite atitirpinta tešla. Sudėkite visų rūšių įdarą - kiekvieno po lygiai arba pagal šeimos skonį. Likusią tešlą uždėkite ant viršaus. Kraštus užspauskite ir aptepkite kiaušiniu. Kepkite apie 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Kaip išsaugoti šviežius pomidorus iki pat Naujų metų – paprastas, bet veiksmingas triukas (14)

Šiam pomidorų marinavimo būdui nereikės nei druskos, nei acto, nei vandens. Vos vienas ingredientas, ir turėsite šviežių pomidorų iki pat žiemos.

Puriausi ir švelniausi kotletai „Paukščių pienas“ – dangiškas malonumas

Kotletai „Paukščių pienas“ pavadinti ne be reikalo. Tai itin švelnus, sultingas ir gardus patiekalas, kurį paragavę pajusite dangišką malonumą!

Greiti patiekalai, kuomet per karšta gaminti

Kai termometro stulpeliai pasiekia aukštumas, vienintelis dalykas, ko norisi – ramiai leisti laiką vėsiame vandenyje. Tokiomis dienomis gaminimas prie karštos viryklės gali virsti dar didesniu išbandymu, o ir vasarotojų apetitas karščių metu pastebimai sumažėja. Vis dėl to, maitintis reikia net ir tokią dieną, todėl siūlome išeitį – lengvai paruošiamus pusryčius, pietus ir vakarienę, subalansuotus karštai dienai.

Mitybos specialistas įvardijo produktą, kuris gelbėja nuo migrenos, gerina virškinimą ir saugo nuo vėžio (4)

Mitybos specialistas, „Motyvuotų atletų“ įkūrėjas Artur Swan savo sekėjams ir sveikos gyvensenos šalininkams dalina naudingus patarimus apie mitybą ir sportą. Šįkart jis pasakoja apie produktą, kuris yra ne tik skanus, bet ir gyvybiškai reikalingas jūsų organizmui.

Perpjoviau bulvę per pusę, kad paruoščiau vakarienei kai ką išties ypatingo (4)

Keptos bulvės su grybais - skamba jau pabodusiai. Tačiau jei jūsų darže jau galima kasti šviežias bulves, o savaitgalį grybavote miške, galite pasigaminti kai ką išties ypatingo.

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai (1)

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (3)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.

Greitai paruošiamos uogienės receptas – iki žiemos išsaugos visus vitaminus! (12)

Šalti žiemos vakarai neįsivaizduojami be uogiene pagardinto pyrago ar arbatos. Todėl braškių ir žemuogių, vyšnių, serbentų, aviečių, mėlynių stiklainiai kiekvieną vasarą užpildo mano lentynas.