Patiekalas, vertas karaliaus stalo: VIŠTIENOS PYRAGAS su fantastišku įdaru

 (2)
Šis vištienos pyragas yra ypatingas tuo, kad jis patiks kiekvienam. Valgantį jį pirštus apsilaižys tiek mėsėdis, tiek žuvies gerbėjas, tiek vegetaras. Dėl tokios ingredientų gausos ir skonių įvairovės šis pyragas išties vertas karaliaus stalo.
Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Santa Maria nuotr.

Ingredientai (8 asmenims):

900 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis
druskos, pipirų

Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Shutterstock nuotr.

Įdarui su vištiena:

400 g morkų
2 šaukšteliai sviesto
400 g virtos vištos krūtinėlės
1 kiaušinis
2 šaukštai apelsinų sulčių
20 g razinų
130 g grietinės
prieskonių, petražolių, kario

Pyragas su lašiša
Pyragas su lašiša
© Shutterstock nuotr.


Įdarui su žuvimi:

2 kiaušiniai
3 šaukštai krapų
100 g paprikos pastos
100 g maltų migdolų riešutų
140 g lašisos filė
140 g krabų lazdelių
250 g liesos varškės
2 šaukštelių citrinų sulčių

Patiekalas, vertas karaliaus stalo: <strong>VIŠTIENOS PYRAGAS</strong> <span style="color: #ff0000;">su fantastišku įdaru</span>
© Fotolia nuotr.


Įdarui su špinatais:

25 g kedro riešutų
600 g špinatų
250 g liesos varškės
300 g sūrio su žolelėmis
1 kiaušinis

Gaminimas:

Kiaušinių trynius išmaišykite su paprikų pasta, krapais ir maltais migdolais. Kiaušinių baltymus suplakite iki putų, į jas suberkite trynių masę su migdolais, kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, lašišą. Viską pagardinti citrinų sultimis ir druska, pipirais.

Paskrudinkite kedro riešutus. Špinatus sumaišykite su varške, kitais ingredientais, paskaninkite prieskoniais.

Sutarkuokite ir šiek tiek patroškinkite morkas. Taip pat ir juostelėmis supjaustytą vištieną. Suplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais.

Gilią kepimo skardą išklokite atitirpinta tešla. Sudėkite visų rūšių įdarą - kiekvieno po lygiai arba pagal šeimos skonį. Likusią tešlą uždėkite ant viršaus. Kraštus užspauskite ir aptepkite kiaušiniu. Kepkite apie 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Fantastiškas bananinis vyniotinis, kurį net bus gaila valgyti (22)

Bananai yra mano mėgstamiausias vaisius. Nieko nuostabaus – juk juose gausu medžiagų, kurios padeda atsipalaiduoti, gerina nuotaiką, suteikia energijos.

Purus ir lengvas sūrio pyragaitis, kuris neapsunkins

Jei ieškote puraus ir lengvo deserto, kuris neapsunkintų skrandžio, tačiau pamalonintų gomurį, tuomet šis sūrio pyragaitis yra idealus pasirinkimas.

VEIDRODINIAI TORTAI: tokio grožio desertų jūs dar tikrai nematėte! (20)

Tokie tortai, kokius gamina rusų konditerė Olga Noskova, primena meno kūrinius. Šiuos įspūdingai atrodančius desertus netgi gaila valgyti.

Su šiuo genialiu receptu jūs PAMAITINSITE ALKANIAUSIĄ ARMIJĄ (1)

Šis receptas padės jums ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pavaišinti kaimynus! Be to, patiekalas paruošiamas itin paprastai, nereikalauja ypatingų produktų.

Aliejus dailininkės rankose virto Salvadoro Dali portretu FOTO

Meno galerija vienam vakarui virto maisto laboratorija, o vakarėlio svečiai – kūrėjais. „Borges“ aliejus kartu su menininke Jolita Vaitkute pakvietė pažvelgti į maistą kitaip. Įvairių rūšių padažai, aliejai susijungė su sveikais maisto produktais ir pavirto ispanų menininko Salvadoro Dali portretu.

SUTAUPYKITE: už kelis centus rikotos sūrį be vargo pasigaminkite pačios (19)

Mūsų šeimoje itin mėgstami pieniški produktai. Pienas, kefyras, grietinė, varškė, jogurtais, sūriai ir sūreliai. Dėl kylančių kainų kai kurie pieno gaminiai tampa prabangos preke. Tačiau visai neseniai sužinojau itin paprastą ir pigų būdą, kaip namuose pasigaminti rikotos sūrį vos už kelis centus.

DIETINIAI KOTLETAI: mano naujausias kulinarinis hitas (4)

Visos mes norime prieš vasarą atsikratyti papildomo svorio. Tačiau laikytis dietos yra sudėtinga ir sunku. Bet jei žinai ypatingų receptų, net ir mesti svorį galima maitinantis sveikai ir skaniai.

Ši SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ paruošiama per 5 minutes (2)

Jei sulaukėte netikėtų svečių, geriausia išeitis pavaišinti juos šia ypatingai greitai paruošiama vištienos krūtinėle. Vos kelios minutės virtuvėje, ir ant jūsų stalo garuos sultingas, švelnus ir kvapnus mėsos patiekalas.

Daug geriau už PAPRASTUS KIAULIENOS KEPSNIUS: šis patiekalas – tikras gardumėlis

Jautienos ar kiaulienos kepsniai - paprastas ir įprastas patiekalas ant mūsų stalo. Tačiau šįkart siūlau ant stalo patiekti kiek kitokį variantą - suktinukus su olandišku padažu.

AUKSINIS RECEPTAS: nuo šiol blynus kepsite tik taip (6)

Purūs blynai - pusryčiams, faršu įdaryti blynai pietums, ar su uogiene - vakarienei. Šis patiekalas niekada neatsibosta. Tačiau kai išbandžiau šį purių blynų receptą, mano šeima prašo taip gaminti kiekvieną dieną. O draugės vadina šį receptą auksiniu.

5 gudrybės, kurias privalote žinoti prasidėjus GRILIO SEZONUI

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais. Todėl šį sezoną išbandykite naujus ir neįprastus grilio patiekalų receptus, įkvėptus naujausių kulinarinių madų ir tendencijų. Virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais ir gudrybėmis, kurios padės jums pasitikti šį grilio sezoną kitaip ir nustebinti kiekvieną grilio vakarėlio svečią.

APKEPAS IŠ BULVIŲ IR VARŠKĖS – tai kur kas gardžiau negu įsivaizduojate!

Negalite gyventi be bulvių, o jūsų brangusis pirmenybę teikia varškei ir sportui? Galite šiuos dalykus lengvai suderinti pagaminę gardų bulvių ir varškės apkepą.

Įmerkite marinuotą agurkėlį į pieną ir pasigaminkite TOBULĄ TRAŠKŲ UŽKANDĮ (1)

Ar esate kada ragavę keptų raugintų agurkų? Jei dar ne, tuomet siūlau nedelsiant ištaisyti šią klaidą.

Aš jau seniai nebeperku „Kinder“ šokolado – gaminu daug geresnį SKANĖSTĄ NAMUOSE (1)

Ne tik vaikai dievina „Kinder“ šokoladus. Pro šiuos desertus parduotuvėje negaliu praeiti ir aš! Tačiau šių šokoladukų jau seniai nebeperku - gaminu juos pati.

Tai, ko aš taip ilgai ieškojau – BALTAS PADAŽAS, kuris patobulins kiekvieną patiekalą (7)

Kaip aš dievinu šį švelnų padažą, kurio recepto taip ilgai ieškojau. Pasirodo, originalumas slypi paprastume. Šis itin paprastai pagaminamas baltasis padažas bet kokį patiekalą padarys tobulu!