Patiekalas, vertas karaliaus stalo: VIŠTIENOS PYRAGAS su fantastišku įdaru

 (2)
Šis vištienos pyragas yra ypatingas tuo, kad jis patiks kiekvienam. Valgantį jį pirštus apsilaižys tiek mėsėdis, tiek žuvies gerbėjas, tiek vegetaras. Dėl tokios ingredientų gausos ir skonių įvairovės šis pyragas išties vertas karaliaus stalo.
Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Santa Maria nuotr.

Ingredientai (8 asmenims):

900 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis
druskos, pipirų

Vištienos pyragas
Vištienos pyragas
© Shutterstock nuotr.

Įdarui su vištiena:

400 g morkų
2 šaukšteliai sviesto
400 g virtos vištos krūtinėlės
1 kiaušinis
2 šaukštai apelsinų sulčių
20 g razinų
130 g grietinės
prieskonių, petražolių, kario

Pyragas su lašiša
Pyragas su lašiša
© Shutterstock nuotr.


Įdarui su žuvimi:

2 kiaušiniai
3 šaukštai krapų
100 g paprikos pastos
100 g maltų migdolų riešutų
140 g lašisos filė
140 g krabų lazdelių
250 g liesos varškės
2 šaukštelių citrinų sulčių

Patiekalas, vertas karaliaus stalo: <strong>VIŠTIENOS PYRAGAS</strong> <span style="color: #ff0000;">su fantastišku įdaru</span>
© Fotolia nuotr.


Įdarui su špinatais:

25 g kedro riešutų
600 g špinatų
250 g liesos varškės
300 g sūrio su žolelėmis
1 kiaušinis

Gaminimas:

Kiaušinių trynius išmaišykite su paprikų pasta, krapais ir maltais migdolais. Kiaušinių baltymus suplakite iki putų, į jas suberkite trynių masę su migdolais, kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, lašišą. Viską pagardinti citrinų sultimis ir druska, pipirais.

Paskrudinkite kedro riešutus. Špinatus sumaišykite su varške, kitais ingredientais, paskaninkite prieskoniais.

Sutarkuokite ir šiek tiek patroškinkite morkas. Taip pat ir juostelėmis supjaustytą vištieną. Suplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais.

Gilią kepimo skardą išklokite atitirpinta tešla. Sudėkite visų rūšių įdarą - kiekvieno po lygiai arba pagal šeimos skonį. Likusią tešlą uždėkite ant viršaus. Kraštus užspauskite ir aptepkite kiaušiniu. Kepkite apie 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (9)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".