Patiekalas, 100 kartų geresnis už bet kokį antibiotiką

 (10)
Pavasarį mums labiau nei bet kada reikia stiprinti imunitetą. O česnakai yra itin galingas įrankis, kuris ne tik kovoja su visais įmanomais virusais ir bakterijomis, bet ir yra labai gardi daržovė.
Česnakinė trinta sriuba
Česnakinė trinta sriuba
© Vida Press

Sakoma, kad čes­na­kas iš­gy­do sep­ty­nias ne­ga­lias. Tikima, kad senovėje česnakas iš­gel­bė­jo milijonus nuo ma­ro ir cho­le­ros, už­de­gi­mų, epilepsijos ir netgi nudegimų.

Česnakas naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, kraujospūdį, užkerta kelią kraujo krešulių susidarymui, sumažina aterosklerozės riziką.

Česnakinė sriuba yra naudinga ne tik gripui, peršalimo ligoms gydyti. Ji yra tikras kulinarijos stebuklas.

Tačiau daugelis česnako nenaudoja dėl vėliau sklindančio blogo burnos kvapo. Tačiau mes siūlome išskirtinį česnakų sriubos receptą. Po šio patiekalo jūs galėsite saugiai eiti net į pasimatymą!

Ingredientai:

2 didelės česnako galvutės
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai augalinio aliejaus
2 dideli svogūnai
1,5 litro vištienos sultinio
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
1,5 šaukštelio džiovinto ar šviežio imbiero
400 g virtų bulvių
druskos ir pipirų
100 ml grietinėlės
1/2 citrinos sulčių

Česnakinė trinta sriuba
Česnakinė trinta sriuba
© Vida Press

Gaminimas:

Nulupkite česnako skilteles ir jas supjaustykite riekelėmis, apkepkite aliejuje. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste, pabarstykite čiobreliais ir imbieru.

Sumaišykite česnakus kartu su svogūnais ir porą minučių pakepinkite kartu. Suberkite į puodą su vištienos sultiniu.

Sudėkite nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves. Kai užvirs, sutrinkite masę. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilkite į dubenėlius ir pašlakstykite citrinos sulčių.

Į sriubą taip pat galite įdėti maltos mėsos kukulaičių, kitų mėgstamų daržovių.

Garantuojame, kad jums šis patiekalas patiks nuo pirmojo šaukšto!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.