Patiekalas, 100 kartų geresnis už bet kokį antibiotiką

 (10)
Pavasarį mums labiau nei bet kada reikia stiprinti imunitetą. O česnakai yra itin galingas įrankis, kuris ne tik kovoja su visais įmanomais virusais ir bakterijomis, bet ir yra labai gardi daržovė.
Česnakinė trinta sriuba
Česnakinė trinta sriuba
© Vida Press

Sakoma, kad čes­na­kas iš­gy­do sep­ty­nias ne­ga­lias. Tikima, kad senovėje česnakas iš­gel­bė­jo milijonus nuo ma­ro ir cho­le­ros, už­de­gi­mų, epilepsijos ir netgi nudegimų.

Česnakas naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, kraujospūdį, užkerta kelią kraujo krešulių susidarymui, sumažina aterosklerozės riziką.

Česnakinė sriuba yra naudinga ne tik gripui, peršalimo ligoms gydyti. Ji yra tikras kulinarijos stebuklas.

Tačiau daugelis česnako nenaudoja dėl vėliau sklindančio blogo burnos kvapo. Tačiau mes siūlome išskirtinį česnakų sriubos receptą. Po šio patiekalo jūs galėsite saugiai eiti net į pasimatymą!

Ingredientai:

2 didelės česnako galvutės
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai augalinio aliejaus
2 dideli svogūnai
1,5 litro vištienos sultinio
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
1,5 šaukštelio džiovinto ar šviežio imbiero
400 g virtų bulvių
druskos ir pipirų
100 ml grietinėlės
1/2 citrinos sulčių

Česnakinė trinta sriuba
Česnakinė trinta sriuba
© Vida Press

Gaminimas:

Nulupkite česnako skilteles ir jas supjaustykite riekelėmis, apkepkite aliejuje. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste, pabarstykite čiobreliais ir imbieru.

Sumaišykite česnakus kartu su svogūnais ir porą minučių pakepinkite kartu. Suberkite į puodą su vištienos sultiniu.

Sudėkite nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves. Kai užvirs, sutrinkite masę. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilkite į dubenėlius ir pašlakstykite citrinos sulčių.

Į sriubą taip pat galite įdėti maltos mėsos kukulaičių, kitų mėgstamų daržovių.

Garantuojame, kad jums šis patiekalas patiks nuo pirmojo šaukšto!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tikro rudens skonis: 3 gardūs moliūgų receptai

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (13)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (22)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.

Sočios ir dietiškos moliūgų salotos: vos 150 kalorijų

Šios sočios salotos išgelbės jus nuo alkio. Jei ieškote gardaus, tačiau dietiško varianto, šios gaivios salotos - idealus pasirinkimas. 500 gramų moliūgo turi vos 150 kalorijų.

Gardumėlis žiemai: 3 pačios gardžiausios mišrainės su cukinija (3)

Rudenį šeimininkių virtuvės pakvimpa įvairiausiais marinatais. Tai metas, kai visas daržo gėrybes tenka ruošti žiemai. Šįkart siūlome išbandyti net tris fantastiškus mišrainių su cukinija receptus.

Kotletai „taupukas“: už šį receptą – didžiausia pagarba (1)

Kotletams gaminti yra sukurta nesuskaičiuojama galybė receptų. Vieni jų itin skanūs, dar nuo vaikystės pamėgti, kiti - dar negirdėti ir neišbandyti.

Traškios vištienos vyšnaitės – pavyks net virtuvės naujokui (7)

Esu didelė kinų virtuvės gerbėja. Prisipažinsiu, ne visi receptai pasiseka iš pirmo karto. Ne visi pavyksta ir iš antrojo. Tik ne šis traškios vištienos patiekalas - jis lengvai įveikiamas net ir virtuvės naujokui.

Pyragas iš cukinijos – jei jo nebandėte, nežinote, ką praradote!

Pyragus su moliūgais mėgstame visi. O pyragus su cukinija? Neragavote? Tikrai be reikalo, nes ši daržovė kepiniui suteikia išskirtinį skonį!

Patys skaniausi: šilkiniai bulvių zrazai su netikėtu įdaru (12)

Bulviniai zrazai yra labai paprastas, tačiau be galo gardus patiekalas. Šis patiekalas išskirtinis savo įdaru.

6 daugiametės daržovės: sodink retai, skanauk ilgai!

Jei kiekvienais metais neturite kantrybės tupėti darže, siūlome pasisodinti daugiametes daržoves, kurioms priežiūros reikia skirti išties nedaug, o jų nauda - milžiniška.