Patiekalas, 100 kartų geresnis už bet kokį antibiotiką

 (10)
Pavasarį mums labiau nei bet kada reikia stiprinti imunitetą. O česnakai yra itin galingas įrankis, kuris ne tik kovoja su visais įmanomais virusais ir bakterijomis, bet ir yra labai gardi daržovė.
Česnakinė trinta sriuba
Česnakinė trinta sriuba
© Vida Press

Sakoma, kad čes­na­kas iš­gy­do sep­ty­nias ne­ga­lias. Tikima, kad senovėje česnakas iš­gel­bė­jo milijonus nuo ma­ro ir cho­le­ros, už­de­gi­mų, epilepsijos ir netgi nudegimų.

Česnakas naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, kraujospūdį, užkerta kelią kraujo krešulių susidarymui, sumažina aterosklerozės riziką.

Česnakinė sriuba yra naudinga ne tik gripui, peršalimo ligoms gydyti. Ji yra tikras kulinarijos stebuklas.

Tačiau daugelis česnako nenaudoja dėl vėliau sklindančio blogo burnos kvapo. Tačiau mes siūlome išskirtinį česnakų sriubos receptą. Po šio patiekalo jūs galėsite saugiai eiti net į pasimatymą!

Ingredientai:

2 didelės česnako galvutės
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai augalinio aliejaus
2 dideli svogūnai
1,5 litro vištienos sultinio
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
1,5 šaukštelio džiovinto ar šviežio imbiero
400 g virtų bulvių
druskos ir pipirų
100 ml grietinėlės
1/2 citrinos sulčių

Česnakinė trinta sriuba
Česnakinė trinta sriuba
© Vida Press

Gaminimas:

Nulupkite česnako skilteles ir jas supjaustykite riekelėmis, apkepkite aliejuje. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste, pabarstykite čiobreliais ir imbieru.

Sumaišykite česnakus kartu su svogūnais ir porą minučių pakepinkite kartu. Suberkite į puodą su vištienos sultiniu.

Sudėkite nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves. Kai užvirs, sutrinkite masę. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilkite į dubenėlius ir pašlakstykite citrinos sulčių.

Į sriubą taip pat galite įdėti maltos mėsos kukulaičių, kitų mėgstamų daržovių.

Garantuojame, kad jums šis patiekalas patiks nuo pirmojo šaukšto!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (2)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.

Greitai paruošiamos uogienės receptas – iki žiemos išsaugos visus vitaminus! (12)

Šalti žiemos vakarai neįsivaizduojami be uogiene pagardinto pyrago ar arbatos. Todėl braškių ir žemuogių, vyšnių, serbentų, aviečių, mėlynių stiklainiai kiekvieną vasarą užpildo mano lentynas.

Kam tinka senstelėję svogūnai? (1)

Tačiau virtuvės šefas Jonas siūlo užsilikusius svogūnus panaudoti dviems patiekalams, kuriuos gaminsite abu iškart – viename puode.

Kaip į miniatiūrinį stiklainį sutalpinti baklažaną? Senoviškas konservavimo receptas (1)

Lietuviai nuo seno kaupia įvairias konservuotas ar marinuotas daržoves žiemai. O italai... Italai gamina gardžiausius konservus bet kuriuo metų laiku, skandindami įvairias daržoves kvapniame alyvuogių aliejuje.

Pyragas su specialiu ingredientu – vos per 15 minučių! (3)

Kai norisi saldaus, tai norisi čia ir dabar. Todėl labai praverčia tokie pyragai, kurių netgi nereikia kepti. Vienas iš jų - šis nuostabus ir greitai pagaminamas grietininis gardėsis.

Vištienos kepenėlių tortas – lenkiuosi prieš jį sugalvojusį genijų! (10)

Yra žmonių, kurie juokauja, kad jiems pats skaniausias tortas yra mėsa. Tokiems, kurie gliukozę mielai išmaino į geležies bombą, siūlau išsikepti vištienos kepenėlių tortą.

Dietiniai kotletukai: nežinau, ko juose daugiau – skonio ar naudos

Vasara yra palankiausias metas laikytis dietos. Dabar gausu daržovių ir vaisių. Tačiau mūsų organizmui būtina gauti ir mėsos. Galbūt sultingų kotletukų su rusva plutele? Siūlome jums dietinį variantą: visi ingredientai sveiki, be riebalų pertekliaus, miltų ir duonos!