Paprasta ir gardu: 2 makaronų salotos su cukinijomis ir patisonais

 (2)
Nesu didelė mikrobanginių krosnelių mėgėja. Jose šildytas maistas, mano nuomone, pakeičia skonį, todėl stengiuosi gaminti taip, kad patiekalą galėčiau valgyti ir šaltą.
© Shutterstock nuotr.

Pripažinkite, kai kalbame apie maistingus priešpiečius, kurių nereikia šildyti, retai kas gali pralenkti šaltas salotas su makaronais. Jos ne tik atrodo gražiai (na, kur koks koldūnas ar bulvių košė prilygs elegantiškiems kaspinėliams), su jomis sunku jausti saiką... Na, bet čia jau kita problema. Ne apie tai mes. O apie cukinijas ir patisonus, kurių jau nukloti visi močiučių ir mamų sodai. Tad nusprendžiau pasidalinti keliais receptais salotų, kurias itin skanu valgyti šaltas ir kurias gaminant galėsite panaudoti šias puikias rudens daržoves.

Kreminės salotos su daržovėmis

Reikės:
0,75 puodelio lengvo majonezo,
0,5 puodelio pasukų arba jogurto,
0,5 šaukštelio česnakų pudros,
0,5 šaukštelio druskos,
šviežiai sutraiškytų pipirų,
saujelės petražolių (jeigu mėgstate),
0,5 kg makaronų,
1 vidutinio dydžio cukinijos,
1 vidutinio dydžio patisono,
1 gūžės brokolių,
1 morkos,
0,5 galvos raudonojo svogūno.

Veiksmas:
Paruošiame padažą: sumaišome majonezą, pasukas, česnako pudrą, druską, pipirus. Suberiame sukapotus petražolių lapelius ir išmaišiusios padedame į šaldytuvą.
Pagal instrukciją virkite makaronus (svarbu, nepersistengti ir griežtai stebėti laiką). Supjausčiusios brokolį kąsnio dydžio kąsneliais, suberkite juos į puodą su makaronais, kai šiems virti liks apie 30 sekundžių. Paskui visą katilo turinį - makaronus ir brokolius - sukrėskite į rėtį, perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite gerai išdžiūti ir atvėsti.
Kol verda makaronai, plonais pusmėnuliukais supjaustykite cukiniją ir patisoną. Nuskustą morką sutarkuokite stambia, burokine tarka.
Kai nuo brokolių ir makaronų nuvarvės visas vanduo ir jie atvės, supilkite ant jų susmulkintas daržoves ir išmaišiusios apipilkite padažu. Pasūdykite ir papipirinkite, jei reikia.

Besibaigiančios vasaros salotos

Reikės:
0,5 kg makaronų (gražiausiai - kaspinėlių),
2 vidutinio dydžio pomidorų (geriausia iš močiutės daržo),
1 patisono,
1 cukinijos,
1 brokolių gūžės,
0,5 raudonojo svogūno galvos,
saujelės petražolių,
300 g keptų marinuotų paprikų (būna pirkti, bet galima ir namie pasigaminti - receptą nesunkiai rasite internete, o jeigu ką - pasidalinsime). Bet jūsų siūlymai, kuo šį ingredientą galima pakeisti - labai labai laukiami.

Padažui:
0,25 puodelio rapsų arba saulėgrąžų aliejaus,
0,25 puodelio alyvuogių aliejaus,
0,3 puodelio raudonojo vyno acto,
1 šaukštelio dižono garstyčių,
1 šaukštelio raudonėlio (sauso),
1 šaukštelio smulkinto česnako,
puspilnio šaukštelio druskos,
šviežiai smulkintų pipirų.

Veiksmas:
Pagal instrukciją išvirkite makaronus. Supylusios į rėtį leiskite atvėsti.
Kol makaronai verda, susmulkinkite daržoves kąsnio dydžio gabalėliais. Svogūnus patarčiau pjaustyti kuo ploniau, taip pat ir pipirus, petražoles.
Paruoškite padažą: į dubenį suberkite visus nurodytus ingredientus ir gerai išmaišykite.
Paskiausiai sumaišykite makaronus, daržoves ir padažą. Patiekite svečiams. Jeigu nežadate valgyti iškart, atšaldykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.