Nestorinantis skanėstas - marmeladiniai saldainiai

 (3)
Iš visų saldumynų marmeladas – pats teisingiausias. Jis ne tik skanus, naudingas, bet ir nekenkia kūno linijoms.
Guminiai saldainiai neturi kalorijų ir puikiai numalšina kažko „saldaus" troškulį.
© Shutterstock nuotr.

Vitamino C šaltinis
Marmelado sudėtyje yra pektino, agaro (augalinės kilmės želatinos, gaunamos iš dumblių) arba gyvulinės kilmės želatinos, sirupo, vaisių sulčių, natūralių (arba dirbtinių) dažiklių, aromatizatorių, cukraus pudros (ar cukraus pakaitalo, jei marmeladas skirtas diabetikams).  Na, dirbtiniai dažikliai ir aromatizatoriai nėra tokie jau nekaltučiai, bet jei marmelado neryji stiklainiais, tai labai sveikatai nepakenksi. Prieš pirkdamos, pažiūrėkite produkto sudėtį.
Vaisių ir uogų marmelado pagrindas - obuolių tyrė, kuri dar pagardinama spanguolių, šermukšnių ar kitokių uogų tyre. Tokiame skanėste gausu vitamino C.

Marmelado nauda
Šis saldumynas turi mažai kalorijų, jame nėra riebalų. Pektinas - natūralus organizme esančių šlakų, toksinų šalintojas. Taip pat jis gerina virškinamojo trakto darbą, sureguliuoja cholesterolio lygį kraujyje. Pektino šaltiniai - obuoliai, citrusinių vaisių žievelės, arbūzai, dumbliai.
Agaras gerina kepenų veiklą, valo organizmą nuo toksinų, o želatina teigiamai veikia odos ir plaukų būklę. Marmeladas padeda atsikratyti streso, yra puikus antidepresantas.

Kramtomasis marmeladas
Vis labiau populiarėja kramtomasis marmeladas - įvairių rūšių želiniai ir „guminiai" saldainiai. Šie saldumynai nelimpa prie rankų, juos ilgiau galima kramtyti. Nuo marmelado jie skiriasi savo sudėtimi, nes juose yra augalinių riebalų ir bičių vaško, kurie neleidžia saldumynams išsausėti, sulipti. Be to, tiek augaliniai riebalai, tiek bičių vaškas yra naudingi mūsų organizmui. Tokios rūšies marmelade yra naudingų amino rūgščių, kalcio, vitaminų. Aišku, vėl koją kiša tie spalvoti dažikliai, bet...
Jeigu užsimanėte kažko saldaus, kaip Mikė Pūkuotukas - Šiobeito (t.y. medaus), „guminiai" saldainiai, manau, bus žymiai geresnis pasirinkimas nei kaloringas pyragaitis. Ir gyvenimas pasaldintas, ir figūros linijos išsaugotos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (9)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".