Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai (su kopūstais, šermukšniais ar medumi)

 (2)
Marinuoti obuoliai gali būti su įvairiausiais produktais ir prieskoniais, žolelėmis, medumi, cukrumi, garstyčiomis, levandomis, mėtomis, baziliku, vyšnių ir serbentų lapais. Jums atrinkau pačius skaniausius marinato receptus. Išbandykite ir jūs - neįmanoma atsispirti.
Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai <span style="color: #ff0000;"><strong>(su kopūstais, šermukšniais ar medumi)</strong></span>
© Fotolia nuotr.

Norint užmarinuoti skanius obuolius, pirmiausiai reikia juos kruopščiai atrinkti. Nereikėtų marinuoti net ir nežymiai pažeistų vaisių, nes nuo jų gali pradėti pūti kiti obuoliai.

Obuoliai su mėtomis ir medumi

Ingredientai:

Obuoliai, serbentų lapai, mėtos ir vyšnių lapai. Marinatui reikės 10 litrų vandens, 200-300 g medaus, 150 g druskos, 100 g ruginių miltų/salyklo.

Stiklainių dugną išklokite serbentų lapais. Ant jų sudėkite obuolius. Juos padenkite plonu vyšnių lapų sluoksniu. Tada vėl sudėkite obuolius. Juos užklokite mėtomis. Viską apliekite šiltu virintu vandeniu ištirpintu medumi, druska ir salyklu.

Obuolius sandariai laikyti stiklainiuose 4-6 savaites.

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai <span style="color: #ff0000;"><strong>(su kopūstais, šermukšniais ar medumi)</strong></span>
© Shutterstock nuotr.

Obuoliai su kopūstais:

Ingredientai:

4 kg kopūstų, 3 kg nedidelių obuolių, 2 – 3 morkos, 3 šaukštai druskos, 2 šaukštai cukraus.

Gaminimas:

Kopūstus ir obuolius nuplaukite, morkas nuskuskite, sutarkuokite tarka. Sumaišykite morkas su susmulkintais kopūstais, cukrumi, druska, spauskite rankomis, kol išsiskirs sultys. Sudėkite į indą obuolius, suspauskite, kad nebūtų tarpų. Ant viršaus uždėkite 2 – 3 cm kopūstų sluoksnį, suspauskite, užpilkite išsiskyrusių kopūstų sulčių, jei jų mažoka, padarykite rasalą santykiu 1 šaukštas druskos ir cukraus į 1 stiklinę atvėsusio virinto vandens. Ant viršaus uždėkite sveikų kopūstų lapų, uždenkite lėkšte, prispauskite kuo nors sunkiu ir laikykite kambario temperatūroje 2 savaites, paskui dar tiek pat laiko vėsesnėje temperatūroje.

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai <span style="color: #ff0000;"><strong>(su kopūstais, šermukšniais ar medumi)</strong></span>
© Fotolia nuotr.

Rūgštūs rauginti obuoliai stiklainiuose

Ingredientai: obuolių, užpylimui – 10 l vandens, po 120 g cukraus ir druskos.

Gaminimas:

Obuolius nuplaukite, sudėkite į stiklainius, užpilkite vandeniu su ištirpintu cukrumi ir druska, apsukite stiklainius polietileno maišeliais ir apriškite.

Raugintų obuolių su šermukšniais receptas

Reikės: 20 kg obuolių, 3 kg šermukšnių, 10 l vandens, 500 g medaus arba cukraus, 50 g druskos.

Kaip raugti:

Prinokusius šermukšnius ir obuolius nuplaukite, sudėkite į indą raugimui, uogas ir obuolius paskirstykite tolygiai. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ar cukrų, druską, palikite vandenį atvėsti, supilkite į rauginimo indą, uždenkite indą stora medžiaga, ant viršaus uždėkite ką nors sunkas. Pagal šį receptą rauginamus obuolius reikia laikyti šaltai.

Raugintų obuolių su garstyčiomis receptas

Reikės: obuolių, užpilui – 10 l vandens, 100 g cukraus, 1 stiklinės cukraus, 3 šaukštų garstyčių.

Vandenyje ištirpinkite garstyčias, cukrų ir druską, užvirinkite, tada palikite pravėsti. Į rauginimo indo dugną pridėkite šiaudų arba serbentų / vyšnių lapų, ant viršaus sudėkite obuolius ir užpilkite karštu užpilu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.