MĖSOS PYRAGAS: turbūt sočiausias ir gardžiausias pasaulyje

 (11)
Šis mėsos pyragas su pievagrybiais ir kepenėlėmis yra neįtikėtino skonio. Šio patiekalo gamyba nėra sudėtinga, tačiau užima šiek tiek laiko. Bet laukti - tikrai verta. Jį ragavusieji tikina, kad tai yra bene sočiausias ir gardžiausias pyrago receptas.
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
© shutterstock

Ingredientai:

Tešlai:

50 g miltų
250 g sviesto
2-3 šaukštai šalto vandens
1 kiaušinis
druskos

Įdarui:

1 kg maltos mėsos
3 kiaušiniai
3 šaukštai smulkintų petražolių
150 g kalakutienos kepenų
1 šaukštas sviesto
100 g pievagrybių
2 kiaušinio tryniai aptepimui
2 šaukštelių raudonosios paprikos, baltųjų pipirų, druskos, džiovintų mairūnų.

<strong>MĖSOS PYRAGAS:</strong> turbūt <span style="color: #ff0000;">sočiausias ir gardžiausias</span> pasaulyje
© Shutterstock nuotr.

Gaminimas:

Miltai išberiami ant stalo ar lentelės. Viduryje padaroma duobutė. Ant viršaus sutarkuojamas sviestas. Įberiama druskos, įpilama 2-3 šaukštai vandens, įmušamas kiaušinis. Tešla sukapojama su peiliu, vėliau išminkoma, padaromas rutulys, kurį reikia apie porą valandų palaikyti šaldytuve.

Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinius, prieskonius. Supjaustykite pievagrybius.

Tešla perskiriama į dvi dalis. Iškočiokite du lakštus. Vienu išklokite skardą. Sudėkite mėsą. Įspauskite į ją pievagrybius ir gabalėliais supjaustytas kepenėles. Viską užklokite kitu tešlos lakštu. Pradurkite viršų šakute, kad kepant išeitų garai. Galite pyrago viršų apdengti ir juostelėmis supjaustyta tešla. Viršų aptepkite kiaušinio tryniais. Kepkite apie pusantros valandos 200 laipsnių orkaitėje.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.