MĖSOS PYRAGAS: turbūt sočiausias ir gardžiausias pasaulyje

 (11)
Šis mėsos pyragas su pievagrybiais ir kepenėlėmis yra neįtikėtino skonio. Šio patiekalo gamyba nėra sudėtinga, tačiau užima šiek tiek laiko. Bet laukti - tikrai verta. Jį ragavusieji tikina, kad tai yra bene sočiausias ir gardžiausias pyrago receptas.
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
© shutterstock

Ingredientai:

Tešlai:

50 g miltų
250 g sviesto
2-3 šaukštai šalto vandens
1 kiaušinis
druskos

Įdarui:

1 kg maltos mėsos
3 kiaušiniai
3 šaukštai smulkintų petražolių
150 g kalakutienos kepenų
1 šaukštas sviesto
100 g pievagrybių
2 kiaušinio tryniai aptepimui
2 šaukštelių raudonosios paprikos, baltųjų pipirų, druskos, džiovintų mairūnų.

<strong>MĖSOS PYRAGAS:</strong> turbūt <span style="color: #ff0000;">sočiausias ir gardžiausias</span> pasaulyje
© Shutterstock nuotr.

Gaminimas:

Miltai išberiami ant stalo ar lentelės. Viduryje padaroma duobutė. Ant viršaus sutarkuojamas sviestas. Įberiama druskos, įpilama 2-3 šaukštai vandens, įmušamas kiaušinis. Tešla sukapojama su peiliu, vėliau išminkoma, padaromas rutulys, kurį reikia apie porą valandų palaikyti šaldytuve.

Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinius, prieskonius. Supjaustykite pievagrybius.

Tešla perskiriama į dvi dalis. Iškočiokite du lakštus. Vienu išklokite skardą. Sudėkite mėsą. Įspauskite į ją pievagrybius ir gabalėliais supjaustytas kepenėles. Viską užklokite kitu tešlos lakštu. Pradurkite viršų šakute, kad kepant išeitų garai. Galite pyrago viršų apdengti ir juostelėmis supjaustyta tešla. Viršų aptepkite kiaušinio tryniais. Kepkite apie pusantros valandos 200 laipsnių orkaitėje.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Perpjoviau bulvę per pusę, kad paruoščiau vakarienei kai ką išties ypatingo (4)

Keptos bulvės su grybais - skamba jau pabodusiai. Tačiau jei jūsų darže jau galima kasti šviežias bulves, o savaitgalį grybavote miške, galite pasigaminti kai ką išties ypatingo.

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai (1)

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (3)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.

Greitai paruošiamos uogienės receptas – iki žiemos išsaugos visus vitaminus! (12)

Šalti žiemos vakarai neįsivaizduojami be uogiene pagardinto pyrago ar arbatos. Todėl braškių ir žemuogių, vyšnių, serbentų, aviečių, mėlynių stiklainiai kiekvieną vasarą užpildo mano lentynas.

Kam tinka senstelėję svogūnai? (1)

Tačiau virtuvės šefas Jonas siūlo užsilikusius svogūnus panaudoti dviems patiekalams, kuriuos gaminsite abu iškart – viename puode.

Kaip į miniatiūrinį stiklainį sutalpinti baklažaną? Senoviškas konservavimo receptas (1)

Lietuviai nuo seno kaupia įvairias konservuotas ar marinuotas daržoves žiemai. O italai... Italai gamina gardžiausius konservus bet kuriuo metų laiku, skandindami įvairias daržoves kvapniame alyvuogių aliejuje.

Pyragas su specialiu ingredientu – vos per 15 minučių! (3)

Kai norisi saldaus, tai norisi čia ir dabar. Todėl labai praverčia tokie pyragai, kurių netgi nereikia kepti. Vienas iš jų - šis nuostabus ir greitai pagaminamas grietininis gardėsis.

Vištienos kepenėlių tortas – lenkiuosi prieš jį sugalvojusį genijų! (10)

Yra žmonių, kurie juokauja, kad jiems pats skaniausias tortas yra mėsa. Tokiems, kurie gliukozę mielai išmaino į geležies bombą, siūlau išsikepti vištienos kepenėlių tortą.