MĖSOS PYRAGAS: turbūt sočiausias ir gardžiausias pasaulyje

 (11)
Šis mėsos pyragas su pievagrybiais ir kepenėlėmis yra neįtikėtino skonio. Šio patiekalo gamyba nėra sudėtinga, tačiau užima šiek tiek laiko. Bet laukti - tikrai verta. Jį ragavusieji tikina, kad tai yra bene sočiausias ir gardžiausias pyrago receptas.
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
© shutterstock

Ingredientai:

Tešlai:

50 g miltų
250 g sviesto
2-3 šaukštai šalto vandens
1 kiaušinis
druskos

Įdarui:

1 kg maltos mėsos
3 kiaušiniai
3 šaukštai smulkintų petražolių
150 g kalakutienos kepenų
1 šaukštas sviesto
100 g pievagrybių
2 kiaušinio tryniai aptepimui
2 šaukštelių raudonosios paprikos, baltųjų pipirų, druskos, džiovintų mairūnų.

<strong>MĖSOS PYRAGAS:</strong> turbūt <span style="color: #ff0000;">sočiausias ir gardžiausias</span> pasaulyje
© Shutterstock nuotr.

Gaminimas:

Miltai išberiami ant stalo ar lentelės. Viduryje padaroma duobutė. Ant viršaus sutarkuojamas sviestas. Įberiama druskos, įpilama 2-3 šaukštai vandens, įmušamas kiaušinis. Tešla sukapojama su peiliu, vėliau išminkoma, padaromas rutulys, kurį reikia apie porą valandų palaikyti šaldytuve.

Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinius, prieskonius. Supjaustykite pievagrybius.

Tešla perskiriama į dvi dalis. Iškočiokite du lakštus. Vienu išklokite skardą. Sudėkite mėsą. Įspauskite į ją pievagrybius ir gabalėliais supjaustytas kepenėles. Viską užklokite kitu tešlos lakštu. Pradurkite viršų šakute, kad kepant išeitų garai. Galite pyrago viršų apdengti ir juostelėmis supjaustyta tešla. Viršų aptepkite kiaušinio tryniais. Kepkite apie pusantros valandos 200 laipsnių orkaitėje.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.