MĖSOS KUKULAIČIAI su dangišku siurprizu – originali alternatyva pabodusiems kotletams

 (7)
Jei jūs ieškote originalios alternatyvos įprastiems ir galbūt pabodusiems kotletams, siūlome išbandyti maltos mėsos kukulaičius su dangišku siurprizu.
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai
© Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių
1 valgomasis šaukštas smulkintų petražolių
žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas Provanso žolelių
2 česnako skiltelės
2 šaukštai smulkiai pjaustytų svogūnų
1 kiaušinis
450 g maltos jautienos
150 g pelėsinio ar kietojo sūrio (išsirinkite mėgstamiausią)

Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai
© Shutterstock nuotr.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, petražoles, juoduosius pipirus, druską, Provanso žoleles, česnaką ir svogūną.

Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suformuokite kukulaičius (turėtų išeiti apie 12 vnt.). Į kiekvieną kukulaitį įdėkite po gabalėlį pelėsinio ir kietojo sūrio.

Kepkite rutuliukus gilioje keptuvėje ar puode su daug augalinio aliejaus. Kepkite, kol kukuliai pasidarys auksinės rudos spalvos.

Patiekite šiuos dangiško skonio kukulaičius su mėgstamu garnyru ir padažu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Užtenka vos vieno ingrediento, ir agurkinė taps skaniausia šaltsriube, kokią tik valgėte (3)

Šiltuoju metų laiku norisi gaivių patiekalų. Tačiau šaltibarščiai septynis kartus per savaitę mano šeimai tikrai pabosta. Todėl gerai, kad turiu šį gaivios agurkinės receptą, kuriuo mielai dalinuosi su jumis!

Naminis Tarchuno limonadas – be dažiklių ir skonio ar kvapo stipriklių

Jei jau gerti limonadą, tai tik be dažiklių ir skonio ar kvapo stipriklių. Geriausia gaiviuosius gėrimus gaminti namuose. Vienas mano mėgstamiausių - naminis „Tarchuno“ limonadas, kuris primena vaikystę.

Balandėliai ant laužo: taip gardžiai paruošto patiekalo jūs dar neragavote! (17)

Ant laužo paprastai čirškiname šašlykus, dešreles, vištienos kulšeles. Kartais - daržoves, vaisius ar zefyrus. Bet ar kada bandėte gamtoje išsikepti balandėlių?

Šašlykus keičia desertas – niekada negalvojome, kad tai galima kepti ant laužo!

Iškylaujate gamtoje, o po sočių šašlykų taip norisi gaivaus deserto? Siūlome jums ant laužo išsikepti tokį desertą, kokio tikrai nesitikėjote kada nors gaminti.

Kai pabosta cepelinai... Vos pora tokių spurgų, ir sotus bus alkaniausias vyras!

Karštą vasaros popietė ir cepelinai sunkiai dera. Norisi ko nors sotaus, tačiau lengvesnio. Pasirodo italai turi cepelino formos „apelsinus“ arba arancini. Tai – tradicinis Sicilijos virtuvės patiekalas. Tokiems kukuliukams iškepti reikia daug kantrybės ir pasiruošimo, tačiau skonis atperka visas virtuvėje praleistas valandas.

Geriausias vasaros gėrimas: ir troškulį malšina, ir padeda numesti svorio (27)

Siūlome jums laiko patikrintą gėrimo receptą, kuris ne tik numalsins troškulį, bet ir ištirpins jūsų kilogramus.

Daržovių kugelis: tikras gardumėlis ir jokių nereikalingų kalorijų (4)

Kugelis – lietuvių ypatingai pamėgtas patiekalas, atkeliavęs iš žydiškos virtuvės. Rekomenduojame išbandyti daržovių kugelį, kuris, neabejoju, taps atradimu daugeliui.

Joninių grilio šedevrai: nuo sočių kepsnių iki spontaniškų desertų

Ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties šventė - viena gražiausių ir prasmingiausių švenčių vasarą. Senovės apeigomis ir tradicijomis apipinta Joninių šventė švenčiama ir šiandien: visoje šalyje vyksta įvairūs renginiai, per šią šventę daug laiko praleidžiame gamtoje su draugais.

12 būdų paruošti bulves: paprasta ir nepaprastai skanu! (6)

Bulvė yra tobula daržovė, kurią dievina daugelis lietuvių. Vidutinėje 150 gramų bulvėje yra tik 110 kalorijų, jokių riebalų ir šiek tiek natrio, todėl bulvės gali būti puikus dietinis maistas. Pateikiame jums kelis variantus, kaip gardžiai ir nekaloringai paruošti bulves bei paįvairinti virtuvės kasdienybę.

Vos 20 minučių, kad Joninių nakties smaližiai liktų ypač patenkinti

Artėjant pačiai šviesiausiai metų šventei – Joninėms – siūlome vakaro kaltininkus – Jums artimus Jonus bei Janinas – pasveikinti ne tik žodžiais, bet ir netikėtu dėmesiu.

Raugiame pirmuosius agurkėlius: ar jau bandėte šiuos 5 gardžiausius receptus? (1)

Birželio mėnesį iš savo sodų ir daržų parsinešame pirmuosius šviežius agurkėlius. Triauškiame juos žalius, pjaustome į salotas, arba marinuojame.

Taip duonos jūs dar niekada neskrudinote! (5)

Beveik kiekvienas rytas prasideda panašiu scenarijumi: skubi į darbą ir neturi laiko pavalgyti, o ką jau kalbėti apie pusryčių ruošimą. Tačiau vis dėlto yra būdas greitai ir skaniai papusryčiauti - pabandykite pasigaminti šiuos skanius sūrio skrebučius!

5 skirtumai tarp pomidorų padažo ir kečupo

Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina, kad pomidorų padažas ir kečupas yra lyg pusbroliai – panašūs, tačiau su keletu skirtumų. Kokie jie?

Kiaušinių pyragas: už jį dėkoja ne tik mano namiškiai, bet ir figūra (3)

Kiaušinių pyragas – gana neseniai į mūsų šeimos virtuvę atkeliavęs patiekalas. Greitai ir lengvai paruošiamas pyragas yra tikra baltymų bomba, todėl tinka tiems, kas rūpinasi savo kūno linijomis.

Naminė pica per kelias minutes: tikras išsigelbėjimas alkaniems tinginiams! (11)

Jei esate didelis itališkos virtuvės, o dar tiksliau – picos gerbėjas, bet neturite laiko ir noro ilgai sukiotis virtuvėje, siūlome pasirinkti alternatyvą. Vos kelios minutės, ir gardi maža naminė pica garuos ant jūsų stalo.