Maisto produktai, kuriuos pigiau pasigaminti negu pirkti

 (16)
Jau kuris laikas kepu duoną, nes taip ne tik skaniau, bet ir pigiau: galiu ir grūdus pasirinkit, žinau, kokie ingridientai įeina į sudėtį, o ir raukytis nereikia mokant 5 litus už kelias riekes.
Maisto produktai, kuriuos <span style="color: #ff0000;">pigiau pasigaminti negu pirkti</span>
© Shutterstock nuotr.

Tad šiandien noriu su jumis pasidalinti sąrašu produktų, kuriuos, mano skaičiavimais ir asmenine patirtimi yra pigiau pasigaminti negu pirkti, jau neminint fakto, kad namuose gamintas maistas daug skanesnis ir sveikesnis.

Taigi, produktai, kuriuos pigiau pasigaminti negu pirkti:

Granola

Tai avižų dribsniai, sumaišyti su sėklomis ir riešutais. Labai skanu pusryčiams su uogomis ir jogurtu, tačiau granolos kainos parduotuvėse kandžiojasi. Todėl granolą mielai gaminu namuose: sumaišau avižas su mėgstamais riešutais, įdedu razinų, kokoso drožlių, pašildau beveik lygiomis dalimis sumaišytą rapsų aliejų ir medų, mišiniu užpilu avižas su riešutais, išmaišau ir apie 45 minutes kepu orkaitėje 160-180 laipsnių temperatūroje.

Pesto padažas

Mažytis Pesto padažo stiklainiukas kainuoja apie 10 litų, tad kodėl nepasigaminus jo namie? Brangų baziliką galite pakeisti špinatais, o pinijos riešutus - migdolais. Paieškojusios receptų internete, galite rasti ir nuostabų petražolių Pesto.

Salsa

Parduotuvėje padažo, skirto taco traškučiams mirkyti, stiklainiukas atsieis 6-7 litus, o ir skonio nežinia, kokio tikėtis. Kodėl jums trintuvu nesuplakus pomidorų ir masės nepagardinus šviežiais bazilikais, kalendra, svogūniukais ir laimo sultimis? Ko nesuvalgysite, galėsite sukrėsti ant makaronų - štai tau ir pietūs.

Humusas

Gurmanės žino, kiek įvairiausiuose gastronomuose kainuoja humusas... Beprotiškus pinigus! Tuo tarpu avinžirniai, iš kurių jis gaminamas, tikrai nebrangūs. Tereiks parduotuvių lentynose paieškoti tahini - sezamų pastos, kuri yra viena sudedamųjų dalių, tačiau jos ilgam užtenka, tad svečius ilgai galėsite stebinti neatsivalgomomis užtepelėmis.

Traškučiai

Paprasčiausias bulvių skutiklis bet kurią daržovę gali paversti traškučiu: bulvės, saldžiosios bulvės, cukinija ar net burokėliai. Be to, jūs galite pasirinkti gamybos metodą: skrudinti aliejuje ar kepti orkaitėje. Galite reguliuoti druskos kiekį ir gardinti mėgstamais prieskoniais. O apie kainų skirtumą nė kalbėti nereikia...

Riešutų mišinys

Kaip ir granola, riešutų mišinys, toks kaip "Studentų maistas", yra tik... riešutų mišinys. Tad nusipirkite įvairių riešutų, sėklų ir džiovintų uogų ar vaisių ir viską sumaišykite. Dar galite įdėti mažų saldžių sausainiukų.

Džiūvėsėliai ir krutonai

Kam pirkti krutonus Cezario salotoms, jei juos galite pasigaminti pati? Matydama, kad baltos duonos dienelės jau suskaičiuotos, supjaustau ją kubėliais ir su prieskoniais pakepinu sviestuke. Sudžiovinu ir supylusi į stiklainį atsidedu juodai dienai.

Jogurtas

Tai gal ir ne pats brangiausias produktas jūsų šaldytuve, tačiau vis tiek... kodėl nepasidarius savo? Jums užteks tik pieno ir kelių šaukštų natūralaus jogurto (galite jo paprašyti iš kolegių ar pažįstamų, kurios namuose "augina" naūralų jogurtą - pamenu, kažkada tai buvo labai madinga). Šiaip jogurtui surūgti užtenka keleto valandų, tuomet jį galite pagardinti keptais obuoliais ar uogiene. Aš gamintis jogurtą pradėjau tuomet, kai sužinojau, kad visuose mano mėgiamuose jogurtuose su uogomis yra antibiotikų! Jie dedami tam, kad uogos nesukeltų rūgimo. Tikrai nesinori pusryčiams kirsti penicilino...

Prieskonių mišiniai

Kai dar buvau naujokė virtuvėje, pirkdavau paruoštus prieskonių mišinius bulvėms, žvėrienai, vištienai, makaronams ir t.t. Tik po kurio laiko, kai nuolat nenutaikydavau ir juos naudodama persūdydavau, sugalvojau pažiūrėti į mišinių sudėtį ir pati ėmiau gaminti savo mišinius.

Vanilės ekstraktas

Lašeliai, naudojami konditerijoje, nėra pigūs, tačiau jūs galite gerokai sutaupyti paprastas vanilės ankštis užpildamos degtine. Taip pasigaminsite naminį vanilės ekstraktą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Fantastiškas bananinis vyniotinis, kurį net bus gaila valgyti (22)

Bananai yra mano mėgstamiausias vaisius. Nieko nuostabaus – juk juose gausu medžiagų, kurios padeda atsipalaiduoti, gerina nuotaiką, suteikia energijos.

Purus ir lengvas sūrio pyragaitis, kuris neapsunkins

Jei ieškote puraus ir lengvo deserto, kuris neapsunkintų skrandžio, tačiau pamalonintų gomurį, tuomet šis sūrio pyragaitis yra idealus pasirinkimas.

VEIDRODINIAI TORTAI: tokio grožio desertų jūs dar tikrai nematėte! (20)

Tokie tortai, kokius gamina rusų konditerė Olga Noskova, primena meno kūrinius. Šiuos įspūdingai atrodančius desertus netgi gaila valgyti.

Su šiuo genialiu receptu jūs PAMAITINSITE ALKANIAUSIĄ ARMIJĄ (1)

Šis receptas padės jums ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pavaišinti kaimynus! Be to, patiekalas paruošiamas itin paprastai, nereikalauja ypatingų produktų.

Aliejus dailininkės rankose virto Salvadoro Dali portretu FOTO

Meno galerija vienam vakarui virto maisto laboratorija, o vakarėlio svečiai – kūrėjais. „Borges“ aliejus kartu su menininke Jolita Vaitkute pakvietė pažvelgti į maistą kitaip. Įvairių rūšių padažai, aliejai susijungė su sveikais maisto produktais ir pavirto ispanų menininko Salvadoro Dali portretu.

SUTAUPYKITE: už kelis centus rikotos sūrį be vargo pasigaminkite pačios (19)

Mūsų šeimoje itin mėgstami pieniški produktai. Pienas, kefyras, grietinė, varškė, jogurtais, sūriai ir sūreliai. Dėl kylančių kainų kai kurie pieno gaminiai tampa prabangos preke. Tačiau visai neseniai sužinojau itin paprastą ir pigų būdą, kaip namuose pasigaminti rikotos sūrį vos už kelis centus.

DIETINIAI KOTLETAI: mano naujausias kulinarinis hitas (4)

Visos mes norime prieš vasarą atsikratyti papildomo svorio. Tačiau laikytis dietos yra sudėtinga ir sunku. Bet jei žinai ypatingų receptų, net ir mesti svorį galima maitinantis sveikai ir skaniai.

Ši SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ paruošiama per 5 minutes (2)

Jei sulaukėte netikėtų svečių, geriausia išeitis pavaišinti juos šia ypatingai greitai paruošiama vištienos krūtinėle. Vos kelios minutės virtuvėje, ir ant jūsų stalo garuos sultingas, švelnus ir kvapnus mėsos patiekalas.

Daug geriau už PAPRASTUS KIAULIENOS KEPSNIUS: šis patiekalas – tikras gardumėlis

Jautienos ar kiaulienos kepsniai - paprastas ir įprastas patiekalas ant mūsų stalo. Tačiau šįkart siūlau ant stalo patiekti kiek kitokį variantą - suktinukus su olandišku padažu.

AUKSINIS RECEPTAS: nuo šiol blynus kepsite tik taip (6)

Purūs blynai - pusryčiams, faršu įdaryti blynai pietums, ar su uogiene - vakarienei. Šis patiekalas niekada neatsibosta. Tačiau kai išbandžiau šį purių blynų receptą, mano šeima prašo taip gaminti kiekvieną dieną. O draugės vadina šį receptą auksiniu.

5 gudrybės, kurias privalote žinoti prasidėjus GRILIO SEZONUI

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais. Todėl šį sezoną išbandykite naujus ir neįprastus grilio patiekalų receptus, įkvėptus naujausių kulinarinių madų ir tendencijų. Virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais ir gudrybėmis, kurios padės jums pasitikti šį grilio sezoną kitaip ir nustebinti kiekvieną grilio vakarėlio svečią.

APKEPAS IŠ BULVIŲ IR VARŠKĖS – tai kur kas gardžiau negu įsivaizduojate!

Negalite gyventi be bulvių, o jūsų brangusis pirmenybę teikia varškei ir sportui? Galite šiuos dalykus lengvai suderinti pagaminę gardų bulvių ir varškės apkepą.

Įmerkite marinuotą agurkėlį į pieną ir pasigaminkite TOBULĄ TRAŠKŲ UŽKANDĮ (1)

Ar esate kada ragavę keptų raugintų agurkų? Jei dar ne, tuomet siūlau nedelsiant ištaisyti šią klaidą.

Aš jau seniai nebeperku „Kinder“ šokolado – gaminu daug geresnį SKANĖSTĄ NAMUOSE (1)

Ne tik vaikai dievina „Kinder“ šokoladus. Pro šiuos desertus parduotuvėje negaliu praeiti ir aš! Tačiau šių šokoladukų jau seniai nebeperku - gaminu juos pati.

Tai, ko aš taip ilgai ieškojau – BALTAS PADAŽAS, kuris patobulins kiekvieną patiekalą (7)

Kaip aš dievinu šį švelnų padažą, kurio recepto taip ilgai ieškojau. Pasirodo, originalumas slypi paprastume. Šis itin paprastai pagaminamas baltasis padažas bet kokį patiekalą padarys tobulu!