Maisto produktai, kuriuos pigiau pasigaminti negu pirkti

 (16)
Jau kuris laikas kepu duoną, nes taip ne tik skaniau, bet ir pigiau: galiu ir grūdus pasirinkit, žinau, kokie ingridientai įeina į sudėtį, o ir raukytis nereikia mokant 5 litus už kelias riekes.
Maisto produktai, kuriuos <span style="color: #ff0000;">pigiau pasigaminti negu pirkti</span>
© Shutterstock nuotr.

Tad šiandien noriu su jumis pasidalinti sąrašu produktų, kuriuos, mano skaičiavimais ir asmenine patirtimi yra pigiau pasigaminti negu pirkti, jau neminint fakto, kad namuose gamintas maistas daug skanesnis ir sveikesnis.

Taigi, produktai, kuriuos pigiau pasigaminti negu pirkti:

Granola

Tai avižų dribsniai, sumaišyti su sėklomis ir riešutais. Labai skanu pusryčiams su uogomis ir jogurtu, tačiau granolos kainos parduotuvėse kandžiojasi. Todėl granolą mielai gaminu namuose: sumaišau avižas su mėgstamais riešutais, įdedu razinų, kokoso drožlių, pašildau beveik lygiomis dalimis sumaišytą rapsų aliejų ir medų, mišiniu užpilu avižas su riešutais, išmaišau ir apie 45 minutes kepu orkaitėje 160-180 laipsnių temperatūroje.

Pesto padažas

Mažytis Pesto padažo stiklainiukas kainuoja apie 10 litų, tad kodėl nepasigaminus jo namie? Brangų baziliką galite pakeisti špinatais, o pinijos riešutus - migdolais. Paieškojusios receptų internete, galite rasti ir nuostabų petražolių Pesto.

Salsa

Parduotuvėje padažo, skirto taco traškučiams mirkyti, stiklainiukas atsieis 6-7 litus, o ir skonio nežinia, kokio tikėtis. Kodėl jums trintuvu nesuplakus pomidorų ir masės nepagardinus šviežiais bazilikais, kalendra, svogūniukais ir laimo sultimis? Ko nesuvalgysite, galėsite sukrėsti ant makaronų - štai tau ir pietūs.

Humusas

Gurmanės žino, kiek įvairiausiuose gastronomuose kainuoja humusas... Beprotiškus pinigus! Tuo tarpu avinžirniai, iš kurių jis gaminamas, tikrai nebrangūs. Tereiks parduotuvių lentynose paieškoti tahini - sezamų pastos, kuri yra viena sudedamųjų dalių, tačiau jos ilgam užtenka, tad svečius ilgai galėsite stebinti neatsivalgomomis užtepelėmis.

Traškučiai

Paprasčiausias bulvių skutiklis bet kurią daržovę gali paversti traškučiu: bulvės, saldžiosios bulvės, cukinija ar net burokėliai. Be to, jūs galite pasirinkti gamybos metodą: skrudinti aliejuje ar kepti orkaitėje. Galite reguliuoti druskos kiekį ir gardinti mėgstamais prieskoniais. O apie kainų skirtumą nė kalbėti nereikia...

Riešutų mišinys

Kaip ir granola, riešutų mišinys, toks kaip "Studentų maistas", yra tik... riešutų mišinys. Tad nusipirkite įvairių riešutų, sėklų ir džiovintų uogų ar vaisių ir viską sumaišykite. Dar galite įdėti mažų saldžių sausainiukų.

Džiūvėsėliai ir krutonai

Kam pirkti krutonus Cezario salotoms, jei juos galite pasigaminti pati? Matydama, kad baltos duonos dienelės jau suskaičiuotos, supjaustau ją kubėliais ir su prieskoniais pakepinu sviestuke. Sudžiovinu ir supylusi į stiklainį atsidedu juodai dienai.

Jogurtas

Tai gal ir ne pats brangiausias produktas jūsų šaldytuve, tačiau vis tiek... kodėl nepasidarius savo? Jums užteks tik pieno ir kelių šaukštų natūralaus jogurto (galite jo paprašyti iš kolegių ar pažįstamų, kurios namuose "augina" naūralų jogurtą - pamenu, kažkada tai buvo labai madinga). Šiaip jogurtui surūgti užtenka keleto valandų, tuomet jį galite pagardinti keptais obuoliais ar uogiene. Aš gamintis jogurtą pradėjau tuomet, kai sužinojau, kad visuose mano mėgiamuose jogurtuose su uogomis yra antibiotikų! Jie dedami tam, kad uogos nesukeltų rūgimo. Tikrai nesinori pusryčiams kirsti penicilino...

Prieskonių mišiniai

Kai dar buvau naujokė virtuvėje, pirkdavau paruoštus prieskonių mišinius bulvėms, žvėrienai, vištienai, makaronams ir t.t. Tik po kurio laiko, kai nuolat nenutaikydavau ir juos naudodama persūdydavau, sugalvojau pažiūrėti į mišinių sudėtį ir pati ėmiau gaminti savo mišinius.

Vanilės ekstraktas

Lašeliai, naudojami konditerijoje, nėra pigūs, tačiau jūs galite gerokai sutaupyti paprastas vanilės ankštis užpildamos degtine. Taip pasigaminsite naminį vanilės ekstraktą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Kaip išsaugoti šviežius pomidorus iki pat Naujų metų – paprastas, bet veiksmingas triukas (15)

Šiam pomidorų marinavimo būdui nereikės nei druskos, nei acto, nei vandens. Vos vienas ingredientas, ir turėsite šviežių pomidorų iki pat žiemos.

Puriausi ir švelniausi kotletai „Paukščių pienas“ – dangiškas malonumas

Kotletai „Paukščių pienas“ pavadinti ne be reikalo. Tai itin švelnus, sultingas ir gardus patiekalas, kurį paragavę pajusite dangišką malonumą!

Greiti patiekalai, kuomet per karšta gaminti

Kai termometro stulpeliai pasiekia aukštumas, vienintelis dalykas, ko norisi – ramiai leisti laiką vėsiame vandenyje. Tokiomis dienomis gaminimas prie karštos viryklės gali virsti dar didesniu išbandymu, o ir vasarotojų apetitas karščių metu pastebimai sumažėja. Vis dėl to, maitintis reikia net ir tokią dieną, todėl siūlome išeitį – lengvai paruošiamus pusryčius, pietus ir vakarienę, subalansuotus karštai dienai.

Mitybos specialistas įvardijo produktą, kuris gelbėja nuo migrenos, gerina virškinimą ir saugo nuo vėžio (4)

Mitybos specialistas, „Motyvuotų atletų“ įkūrėjas Artur Swan savo sekėjams ir sveikos gyvensenos šalininkams dalina naudingus patarimus apie mitybą ir sportą. Šįkart jis pasakoja apie produktą, kuris yra ne tik skanus, bet ir gyvybiškai reikalingas jūsų organizmui.

Perpjoviau bulvę per pusę, kad paruoščiau vakarienei kai ką išties ypatingo (4)

Keptos bulvės su grybais - skamba jau pabodusiai. Tačiau jei jūsų darže jau galima kasti šviežias bulves, o savaitgalį grybavote miške, galite pasigaminti kai ką išties ypatingo.

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai (1)

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (3)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.

Greitai paruošiamos uogienės receptas – iki žiemos išsaugos visus vitaminus! (12)

Šalti žiemos vakarai neįsivaizduojami be uogiene pagardinto pyrago ar arbatos. Todėl braškių ir žemuogių, vyšnių, serbentų, aviečių, mėlynių stiklainiai kiekvieną vasarą užpildo mano lentynas.